szülő
#Drog, cigi, alkohol

Tanácsok szilveszteri bulikhoz

2022.12.30.
1 perces olvasási idő

Búcsúzzunk az óévtől jókedvvel, köszöntsük az újat vidáman! Hogyan legyünk vidámak? Kötelező bulizni? Kikkel töltsük el az időnket? Tegyünk fogadalmat?

Szilveszteri egészségügyi tanácsok

Az alkohol a legelterjedtebb tudatmódosító szer a világon, így hazánkban is. Míg felnőttkorban a rendszeres fogyasztás okozza a legnagyobb problémát, addig a fiataloknál az alkalmi, nagy mennyiségű bevitel jelenthet komoly veszélyt.

Alkoholfogyasztás Szilveszterkor

Top 10 újévi fogadalom

Hogyan válhatsz jobb emberré idén? Íme, egy lista a leggyakoribb újévi fogadalmakról, és még néhány ötlet, hogyan vágj bele, ha már megfogadtad (és tulajdonképpen, hogy betartsd január 1-je után is).

Hogyan tartsd meg az újévi fogadalmadat?

Búcsúztassuk az óévet rossz szokásaink elhagyásával, köszöntsük az új esztendőt új szokások felvételével? Miért fogadjunk meg bármit is? Hogyan tartsuk meg?

10 tipp, hogy meg is tartsuk az újévi fogadalmainkat

A legjobb mód, hogy ragaszkodj az újévi fogadalmadhoz, hogy előre tervezel. Biztos, hogy veled is volt már olyan, hogy tettél egy újévi fogadalmat, és aztán megszegted. Ebben az évben állítsd meg a fogadalmak körforgását, hogy változtatni akarsz, mégsem teszed, majd újra fogadkozol! Itt találsz tíz tippet, ami segíthet a kezdetekben.

Hogyan tartsuk meg az újvi fogadalmainkat?

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből.

Kipihent külső újévkor

Miért nem sikerül megtartani az újévi fogadalmat?

Miért nem sikerült már megint betartani a szilveszteri fogadalmakat? Mostanra már az első fogadalmak elbuktak. Miért? Lássuk, melyek azok a csapdák, amiket ha elkerülünk, akkor az évben biztosabban elérhetjük céljainkat.

10 tipp, hogy tényleg jól érezd magad a bulin

A bulikon végre felhőtlenül együtt szórakozhatsz a barátaiddal, hanem az is, hogy levezetheted a benned felgyűlt feszültséget is. Ám nem mindegy, hogy hogyan! A szórakozás hevében könnyű megfeledkezni a biztonságról, tetteid következményeiről.

Hogyan érezd jól magad a buliban?

Józanul is lehet bulizni 7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül

Nem akarsz inni a buliban? Esetleg te vagy a sofőr, aki a többieket a sörözés után hazafuvarozza? Semmi gond, alkohol nélkül is nagyszerűen lehet bulizni!

Alkohol nélkül is jól érezheted magad a bulikban

Hogyan kerülhetem el a másnaposságot?

Az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüld a másnaposságot – így a fejfájást, hányingert, hasmenést, kimerültséget, dehidratációt és a fájdalmat – az, hogy teszel néhány megelőző lépést még mielőtt belevágnál a bulizásba. Néhány hasznos tippel szeretnénk segíteni.

Hogyan kerülheted el a másnaposságot?

(KamaszPanasz)