szilveszter
#Testi problémák

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

2017.01.01.
2 perces olvasási idő

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.

Gyors segítség a duzzadt szemekre

A szemek körüli terület duzzanatát a legegyszerűbben enyhén hideg vizes arcmosással enyhíthetjük. A módszer lehetséges alternatívája, ha a reggeli készülődés közben szemmaszkot, vagy gyógyszertárból beszerezhető, hőálló műanyag bevonattal ellátott zselé maszkot helyezünk fel. Ezt érdemes a hűtőszekrényben tárolni, így reggel mindig kéznél lesz. Az uborkás pakolás is jól bevált megoldás a puffadt, karikás szemre, a hatóanyagok megfelelő bejutását azonban akkor érjük el, ha a zöldséget lereszeljük és pici tejszínt hozzá keverve visszük fel a szemkörnyékre.

Karikák helyett

A szemek alatti sötét területen világosabb színű korrektorral akár teljesen el is fedhetjük a karikákat. Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő, szemkörnyék ápoló terméket válasszuk. A pattanások elfedésére való korrektor ki is száríthatja a szemek körüli érzékeny bőrt! Ha tartós megoldást szeretnénk, kozmetikai kezelésekkel is csökkenthetjük a pigmentációs elváltozást, de léteznek e célra megfelelő, a bőrt világosító kozmetikumok is.

Táskás szemek ellen

A kipihent külső elérésének legegyszerűbb módja természetesen az alvás. Ha van rá lehetőségünk, használjuk ki a hétvégét és ejtőzzünk akár napközben is pár órát. Figyeljünk az alvás közben felvett testhelyzetre, a szemek alatt kialakuló táskák problémája ugyanis jellemzően a hason, vagy oldalt alvóknál jelentkezik. Háton fekve, plusz párnával a fejünket megemelve csökkenthetőek a panaszok. Javasolt az étkezésen is változtatni, ugyanis a túl sok só fogyasztása is fokozhatja a panaszokat.

Borogatás, gőzölés gyógynövényekkel

A forralt vízzel felöntött gyógynövényeket tíz percig állni hagyjuk, majd szűrés után langyosan, vagy melegen alkalmazhatjuk borogatásként, szemöblítő poharas öblögetésként, vagy gőzölés céljából. Arra figyeljünk, – különösen, ha árpa, gyulladás, vagy egyéb fertőzés áll fenn – hogy külön borogatást készítsünk mindkét szemre – figyelmeztet Peterman Krisztina. Szemöblítő pohár használatánál a beletöltött főzetbe hajolva kell pislogni, a gőzölés során pedig az egész arc felfrissülhet, itt azonban a végén ne feledkezzünk meg a pórusösszehúzásról: ez történhet hideg vízzel, vagy tonikkal. Legismertebb, e célból hatásos gyógynövény a szemvidítófű, a bojtorján, édesgyökér és az aranygyökér. Alkalmazásukat célszerű kúraszerűen végezni 6-7 napig, majd szünetet tartani.

Gyors, hatékony kezelés

A házi praktikák gyors megoldást jelenthetnek, igazán látványos és tartós eredményhez azonban célszerű szakember segítségét kérnünk – javasolja a Dermatica kozmetikusa. Létezik speciálisan, a szemkörnyék ápolására kifejlesztett kezelés, amelynek épp úgy része a tisztítás, soft peeling, mint a szemkörnyék masszázs. Ezt követi a szemmaszk, melynek hatóideje általában 15 perc, és friss, finom, kipihent tekintetet eredményez. A teljes kezelés hossza átlagosan 40 perc, ezt egyéntől függő gyakorisággal érdemes megismételni.

(Dermatica)