Testi problémák, szem

#Testi problémák #szem

45 db cikk a témában

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?
#napszemüveg
2024.03.06.

Napszemüveg: hogyan válassz megfelelőt?

Nap, mint nap halljuk, hogy védjük a bőrünket, a fejünket, de mi a helyzet a szemünkkel? A divatos napszemüvegek jól mutatnak és vagány stílust kölcsönözhetnek viselőik számára, de sokkal fontosabb, hogy megóvják a szemet a nap káros sugaraitól. Néhány tippet adunk ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosíts szemed számára.

Miért tikkelünk?
#szem
2023.08.18.

Miért tikkelünk?

A tikkelés olyan időszakos állapot, amely a 18 éven aluliak 25%-át érinti. Néha az embernek csak egyféle tikkelés alakul ki, amely csak bizonyos ideig tart, majd magától elmúlik. Ennek ellenére később kialakulhat másféle is.

A kontaktlencsék típusai
#kontaktlencse
2023.02.28.

A kontaktlencsék típusai

A kontaktlencsék manapság már nagyon sokféle látási probléma helyrehozatalában segíthetnek. Emellett sok helyzetben kényelmesebbek lehetnek, mint a szemüvegek, ezért gyakran választják az emberek szemüveg helyett, vagy akár mellett is.

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?
#szemüveg
2023.02.05.

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?

A szemüvegesek problémája többnyire nem a kerettel van. A baj onnan származik, hogy mikor felveszik a szemüveget, a szemük nem úgy mutat a lencsék mögül, mint amilyen valójában. Ezen segíthet egy tuti smink, amit kifejezetten a szemüvegeseknek ajánlunk!

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?
#napégés
2021.07.12.

Tippek fesztiválozóknak: mit tehetünk a napártalmak ellen?

Nem mindenki képes felmérni a nap erejét, főleg nem, ha egy fesztiválon szórakozik, és nem ügyel kifejezetten ilyen tényezőkre. Ráadásul körülbelül kétezer ember hal meg rosszindulatú anyajegyek miatt az Egyesült Királyságban, és ez a szám sajnos egyre nő.

#kontaktlencse
2021.06.05.

Melyik kontaktlencse a megfelelő számodra?

Először is, a kontaktlencsédnek azon a problémán kell segítenie, ami miatt elkezdtél szemüveget vagy lencsét viselni. Vagyis jobb látást kell biztosítania, korrigálni a rövidlátást, a távollátást, a szemtengelyferdülést vagy ezek kombinációját is.

Karikás szem: mi van a háttérben?
#szem
2021.05.20.

Karikás szem: mi van a háttérben?

A szem körüli bőr igen vékony és érzékeny a testben zajló anyagcsere változásokra, így elég hamar jelzi, ha nincs valami rendben. Mi mindent jelezhet?

#kontaktlencse
2021.05.08.

A kontaktlencse használat alapjai - Miből van a kontaktlencse?

A kontaktlencse egy kiváló megoldás szinte bárkinek, aki látása javítására szorul, és nem akar szemüveget viselni egész nap. A kontaktlencsék manapság népszerűbbek, mint valaha. Az amerikai járványvédelmi- és megelőzési-központ kutatásai szerint, megközelítőleg 40,9 millió felnőtt visel kontaktlencsét, ami az amerikai nagykorú népesség 17%-a. Emellett egyre több fiatal választja a lencsék viselését szemüveg helyett.

#tompa látás
2017.11.02.

Gyógyítják a tompa látást a videójátékok

A legtöbb tudományos kutatás a videojátékok káros hatásaira hívja föl a figyelmet, de egy új tanulmány szerint a videojáték terápia javíthatja a lusta szemmel küzdő fiatalok és felnőttek látóképességét.

#karikás szem
2017.06.25.

Van megoldás az égő szemre!

Sokat ülsz a számítógép vagy a tévé előtt, légkondicionált környezetben tartózkodsz, és gyakran tapasztalsz égő érzést vagy fáradtságot a szemedben? A száraz szem szindrómáról és a megoldási lehetőségekről dr. Tóth Eszter, szemészorvos beszélt.

#szilveszter
2017.01.01.

Kezdd kipihent külsővel az újévet!

A kevés alvás, az éjszakára le nem mosott smink, vagy a túl sok alkohol is okozhatja, hogy másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Peterman Krisztina szépség-terapeuta, kozmetikus segítségével kipihentebb külsőt varázsolhatsz magadnak.

#kontaktlencse
2016.07.12.

7 dolog amit sose csinálj, ha kontaktlencsét viselsz!

A kontaktlencséknek nagy előnyük, hogy sokkal kényelmesebbek, mint a szemüvegek, főként sportolás, szabadidős tevékenységek közben, amikor nem akadályoznak a mozgásban. Azonban fontos, hogy a megfelelő módon kezeld a lencséidet, ellenkező esetben szembetegségeknek, sérülésnek és fertőzésnek teszed ki magad.

#táskás szem
2016.01.12.

Táskás szemek - Mi okozhatja?

Az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban jelennek meg a szem alatti táskák. A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelenlévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik, ezáltal a felgyülemlett folyadék és zsírszövet kialakítja nem kívánatos tüneteket, azonban léteznek olyan betegségek, amikor súlyosabb elváltozások idézik elő a tüneteket.

#szemfertőzés
2015.08.28.

Így viseld a kontaktlencséd!

Kontaktlencséd van és nem érted, hogy miért kell havonta cserélned őket? Ebből a cikkből kiderül, hogyan sokszorozhatod meg kontaktlencséd élettartamát, és hogyan óvhatod meg szemeid egészségét!

#látás
2015.08.25.

A látásproblémák rontják a 3D élményt

Egy-egy 3D-s mozifilm különleges élményt nyújthat a vizuális hatásai miatt, amit Hollywood fejlett 3D technológiája produkál. Nos, ez korántsem igaz mindenkire.