szemüveg
#Testi problémák

Hogyan sminkeljenek a szemüvegesek?

2023.02.05.
1 perces olvasási idő

A szemüvegesek problémája többnyire nem a kerettel van. A baj onnan származik, hogy mikor felveszik a szemüveget, a szemük nem úgy mutat a lencsék mögül, mint amilyen valójában. Ezen segíthet egy tuti smink, amit kifejezetten a szemüvegeseknek ajánlunk!

Mert igaz ugyan, hogy a manapság divatos lencsék már olyan vékonyak és könnyűek, hogy még a nagyobb dioptriákat is lényegesen kényelmesebbé és esztétikusabbá teszik, ám a mögöttük lévő szem képét változatlanul eltorzítják: kicsinyítik vagy éppen felnagyítják.

Sminktanácsok távollátóknak

Szerencsére a lencse okozta torzulások ellensúlyozására is létezik megoldás. Mindössze azzal kell tisztában lenni, hogy más sminket igényel, aki rövidlátó, és más sminket, aki távollátó szemüveget visel.

A távollátók szemüvegével az a fő gond, hogy felnagyítják a szemet. Ez önmagában nem lenne gond, hiszen sokan szeretnének szép nagy szemeket, de a lencsék nemcsak a szemet, hanem a szem sminkjét is felnagyítják. Vele együtt persze az apróbb hibák is hatalmasnak tűnnek.

Szemüveg

A harsány, élénk színeket felejtsd el, helyette inkább használj világosabb színeket vagy pasztellesebb árnyalatokat. A szemceruzával is finoman kell bánni, hiszen az így is megnagyított szemet nem szabad még nagyobbá tenni. Az alsó, illetve felső szemhéjak külső harmadát szabad csak kiemelni és a fekete szemceruza helyett inkább barnát vagy szürkét használj.

A szempillák festésének is tökéletesnek kell lennie, hiszen az összeragadt pillák a szemüveglencsék mögött nagyon csúnyán mutatnak. Először csak egy réteg szempillaspirált vigyél fel, azt hagyd megszáradni, majd jöhet a következő réteg Így megakadályozhatod, hogy a szempilláid összeragadjanak. Használhatsz dúsító szempillaspirált, ezzel egy réteg szempillafestés is bőven elegendő.

Mivel már említettük, hogy a lencse felnagyítja a hibákat, így a szemöldök ívének is tökéletesnek kell lennie, valamint a nem kívánatos szálakat is nap, mint nap el kell tüntetni. A távollátóknak ebből a szempontból érdemes olyan szemüveget választaniuk, mely a szemöldök ívéig nem ér fel, tehát azt nem kell állandóan korrigálni.

(csakmiketten.hu)