másnapos
#Drog, cigi, alkohol

7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkül

2023.05.04.
2 perces olvasási idő

Nem akarsz inni a buliban? Esetleg te vagy a sofőr, aki a többieket a party után hazafuvarozza? Semmi gond, alkohol nélkül is nagyszerűen lehet bulizni!

Táncolj

Az egyik legjobb mód arra, hogy jól érezd magad, ha táncolsz! Szégyenlős vagy? Úgy érzed, a 7 tipp, hogyan bulizz alkohol nélkültáncparkett nem igazán a te tereped? Ne aggódj, már valószínűleg mindenki ivott annyit, hogy ne érdekelje őket, milyen táncos vagy, úgyhogy nyugodtan lazulj el! Táncolj nyugodtan az összes spicces emberrel – kiváló gyakorlási lehetőség! Nyugodj meg, másnap rajtad kívül úgysem fog emlékezni senki a kevésbé tökéletes mozdulataidra!

Köss új barátságokat

A legtöbben azért isznak, hogy ellazuljanak, így könnyebb legyen az ismerkedés. Emlékezz csak a filmekre: a főszereplő mindig megissza az italát, mielőtt megszólítja a kiszemelt lányt/fiút! Ez azért van, mert az alkohol növeli az önbizalmat.

Az önbizalmat azonban alkohol nélkül is tettetheted! Sőt, mivel józan vagy, neked nem kell aggódnod amiatt, hogy érthetetlenül beszélsz, vagy hülyét csinálsz magadból, amikor új emberekkel találkozol. Mire vársz? Gyerünk, ismerkedj! Keress valakit a buliban, aki egyedül álldogál - esetleg szintén ital nélkül – és szólítsd meg!

A helyes srácok/lányok telefonszámait is könnyebben megszerezheted, hiszen alkoholos állapotban sokkal barátkozóbbak. Neked pedig nincs szükséged alkoholra ahhoz, hogy ismerkedj!

Vigyél egy józan barátot magaddal

Ha nem akarsz az egyedüli józan lenni a buliban, akkor kérj meg valakit, hogy társuljon hozzád. Ha már ketten vagytok, kevésbé fogod magad kívülállónak, másnak érezni, s talán nem kell mindenkinek külön-külön elmagyaráznod, miért is nem iszol. Ráadásul, ha többen vagytok józanok, jobban tudtok figyelni arra, hogy ne történjen semmi baj azokkal, akik már (túl sokat) ittak.

Tarts egy teli poharat a kezedben

Ha nem akarsz túlságosan különcnek tűnni, legyen a poharadban gyömbér egy citrom szelettel, esetleg áfonyalé. Ezek kívülről mind egy-egy alkoholos italra hasonlítanak, így a felületes szemlélődőnek úgy tűnhet, mintha te is innál. Erre nem azért van szükség, nehogy cikizzenek azért, mert az alkoholmentes szórakozást választod, hanem azért, mert így elkerülheted, hogy újból és újból meghívjon valaki egy körre, amit aztán hosszas magyarázkodás keretében kell visszautasítanod.

A másik előnye annak, ha poharat tartasz a kezedben, hogy ez hat a testbeszédedre. Ha nincs a kezedben semmi, könnyen lehet, hogy zavarodban zsebre dugott kézzel álldogálsz, vagy ami még rosszabb, keresztbe font karral. Ez mind azt az üzenetet hordozza, hogy nem érzed jól magad, kizárod a környezeted. Ha azonban van egy pohár ital a kezedben, azzal a testbeszéded nyitottabbá válik, és sokkal megközelíthetőbbnek tűnsz. Márpedig egy bulin ez a cél, nem igaz?

Találj valami szórakoztató elfoglaltságot

Könnyen előfordulhat, hogy ha egy buliban nem iszol, míg a többiek körülötted már igencsak vígan vannak, te megunod a helyzetet, de nem akarsz hangulatgyilkosként már 9-kor hazamenni. Mit lehet ilyenkor tenni?

Szórakoztató az is, ha csak megfigyeled, kiből mit hoz ki az alkohol, milyen nevetségesen reagálnak bizonyos dolgokra, és miket beszélnek. Sőt, egyesek szerint ezzel sokkal jobban lehet mulatni, mintha innál! Ráadásul önmagában már az a tudat is mosolyt fakasztó, hogy te mindenre fogsz emlékezni másnap is!

Ha ez nem elég, találj valami szórakoztatóbb elfoglaltságot! Keverd te a zenét! Hidd el, nagyon jó érzés, ha azt látod, hogy az általad felhangosított jó szám hatására tele lesz a táncparkett! Akár csatlakozol a többiekhez, akár csak csöndesen megfigyeled őket, hidd el, előbb-utóbb mindenki tőled fogja kérni a kedvenc számát! Kell annál nagyobb önbizalom növelő dolog, mint hogy a te zenéid hatására pörög a buli?

Legyél te a csapos

Ha nem érzel elég bátorságot/kedvet a zene keveréséhez, készítsd te a többiek italát! Ezzel nem csak népszerű leszel, de arra is figyelhetsz, ki milyen állapotban van, s egy-egy pohár vízre is könnyebben rábeszélheted azt, akinek igazán szüksége van rá.

Nem tudod, melyik koktélt hogyan kell készíteni? Semmi gond: találj ki valamit, és hívd dzsungel juice-nak, vagy aminek akarod! Hidd el, senki nem fogja észrevenni, hogy csak most találtad ki az egészet!

Érezd magad sztárnak

Nem csak jól szórakozol egész este, de másnaposság, bűntudat és fogadkozások nélkül ébredsz másnap!

Elmondhatod magadról, hogy tudod, a józanság csak abban az esetben befolyásolja negatívan a társas életed, ha hagyod! Nincs szükséged alkoholra ahhoz, hogy másokkal beszélgetésbe elegyedj, ahhoz, hogy bénán táncolhass, hogy új embereket ismerj meg, vagy jól szórakozz!

Most már tudod, hogyan légy egy buli aktív résztvevője alkohol nélkül is! Nem úgy fognak tekinteni rád, mint a béna, józan lányra/srácra, aki a sarokban üldögélve várja, hogy végre hazamenjen, hanem mint egy vagány csajra/srácra, aki pia nélkül is nagyszerűen tud bulizni!

Manapság mindezt csak kevesen mondhatják el magukról, úgyhogy érezd magad sztárnak – mert az vagy!

(KamaszPanasz - S.C.)