alkohol
#Drog, cigi, alkohol

7 veszélyes buliszituáció - Első rész

2023.08.25.
1 perces olvasási idő

Hogy mit csinálsz és kivel csinálod, ugyanannyira fontos lehet, akkor, amikor egy buliban vagy, mint ha épp az iskola folyosóján. És manapság sokkal nagyobb a nyomás, hogy elfogadjanak, hogy népszerű legyél.

A kamaszok sokszor annyira aggódnak a saját közösségükben kialakult népszerűségük miatt manapság, hogy alkalmanként extrém intézkedéseket tesznek a fenntartása érdekében. Ilyen példa az, amikor egy bulin minden szituációba belemegy az illető, gondolkodás nélkül, így bizonyítva a bátorságát.

Hogyan tudod felkészíteni magadat, hogy elfogadjanak a társaid, anélkül, hogy veszélybe keverednél?

Íme, néhány kerülendő szituáció és ötletek a megoldásukhoz:

1. Minél többet iszol, annál menőbb vagy...

Nem reális azt gondolni, hogy elmehetsz olyan buliba, ahol nincsen alkohol...éss ez gyakran nem csak egy vagy két italt jelent. Az, hogy versenyt igyál másokkal vagy ehhez hasonló játékokba belemenj, nagyon veszélyes lehet. Először talán nem lesznek tüneteid, de néhány percen belül eszméletlen is lehetsz. Ne felejtsd el azt, hogy minden szervezet különböző: attól, hogy egy osztálytársad teljesítette az "alkoholos kihívást" minden következmény nélkül, nem biztos, hogy ugyanazt te ép bőrrel megúszhatod! Ebben semmi szexi vagy vonzó nincsen.

Mit tegyél?

Maradj nyugodt és mondj nemet. Nagyon hamar a többiek el is felejtik hogy ittál-e egyáltalán. Vigyél magadnak saját poharat a buliba és tölts bele üdítőt. Így azt mondhatod, „Köszi, már nekem is van” és témát válthatsz.

Figyelj oda, mert nem nehéz valakinek beletenni valamit az italodba, például az olyan partidrogokat, mint a Rohypnol vagy a GHB. Úgyhogy ragaszkodj az alkoholmentes italokhoz, magad öntsd ki azt és ne hagyd ott felügyelet nélkül.

2. A barátaid veszélyes bulikba mennek

Gyakran tartanak olyan titkos helyeken partikat, mint régi raktárházakban és elhagyatott épületekben. Az ilyen típusú partikon gyakori a drogfogyasztás, leginkább az ectasy.

Ez a függőséget okozó stimuláns egy veszélyes drog. Az ectasy hatása és a nonstop táncolás keveréke mondjuk egész éjszakán át, túlmelegedéshez, túlzott izzadáshoz, izomgörcsökhöz, homályos látáshoz, hányingerhez, idegességhez és akár halálos dehidratációhoz vezethet, mivel összezavarhatja a tested hőháztartását.

A drog a fájdalomérzetet is csökkenti, legyőzhetetlennek érzed tőle magad. Azok közül, akiket később az intenzív osztályra szállítottak, az orvosok már láttak olyanokat, akik a drog hatása alatt nagy tetoválásokat csináltattak, amiket később megbántak, vagy épp megpróbáltak kiugrani az ablakon, meggyőződve arról, hogy semmi bajuk sem lesz.

Röviden, kerüld az összes ilyen partit, menj egyszerűen táncolni, de ne igyál vagy ne szedj drogokat. És kövesd az alapvető biztonsági tanácsokat: Maradj a barátaiddal, biztonságos úton menj haza és bizonyosodj meg arról, hogy valaki tudja, merre jársz.

Folytatása következik!

(KamaszPanasz - Sz. D. L.)