fesztivál
#Betegségek

Elsősegélydoboz fesztiválozóknak

2015.07.08.
1 perces olvasási idő

Sose indulj el elsősegélydoboz nélkül, ami szinte az egész fesztivál alatt hű társad lehet majd! Fel kell készülnöd minden lehetséges helyzetre, hiszen sosem tudhatod, hogy mi fog történni.

Amiket mindenképpen rakj bele a dobozba

  • Különböző méretű sebtapaszokfesztivál
  • Fertőtlenítőszer
  • Nedves törlőkendő
  • Rendszeresen szedett gyógyszereid pl.: allergia ellen
  • Fájdalom- és lázcsillapító
  • Csipesz, olló

Mert mi is történhet veled?

Szinte mindig történnek balesetek, de legalábbis vágások, horzsolások és karcolások. Ráadásul mivel a természetben vagy, jobb mindenre felkészültnek lenned! Éppen ezért jönnek majd jól a törlőkendők és a fertőtlenítőszerek, majd a tapaszokkal és a gézzel lefedheted.

A nedves törlőkendők a személyes higiéniád segítik, míg a fertőtlenítő a sebellátás nélkülözhetetlen eszköze, akárcsak a sebtapaszok.

A fájdalomcsillapító is mindig jól fog jönni, hiszen a migrénes fejfájás az egész szórakozást tönkreteheti, a másnaposságról nem is beszélve. A csipesszel akár az esetleges kullancsokat is kiszedheted, de ha a sebedbe belemenne valami, akkor ott is jól használható. A naptej egyszerűen több mint hasznos, hiszen a fesztiválok alatt, ha süt a nap, nincs sok árnyékos hely és nagyon gyorsan leéghetsz – ami mint tudjuk nem csak fájdalmas, de veszélyes is. Éppen ezért jó az égett bőrre való készítményeket is magaddal vinni.

Életmentés első kézből - Töltsd le Elsősegély-alkalmazásunkat ide kattintva

A hasmenéssel is vigyáznod kell, ugyanis fogalmad sem lehet arról, hogy mi történik az ételes standok másik felében, és sajnos ilyen helyeken könnyen összeszedhetsz bármit, de legesedékesebb a gyomorrontás – és így az értékes idődet, amit szórakozásra is fordíthatnál, a TOI-TOI vécéken fogod tölteni.

A rovarcsípések elleni krémek is nagyon jól jönnek, hiszen a természetnek megvannak a maga szépségei, de a hátrányai is, ám megelőző módszerként a szúnyogcsípés elleni spray is jó ötlet lehet.

Azoknak, akiknek könnyen megfájdul a torkuk, ajánlanánk a szopogatós tablettákat, hiszen könnyen megfázhatsz akár este, a hidegben – a hideg italokról nem is beszélve.

Mindenképpen csekkold le az elsősegély-csomagot, mielőtt elindulsz, hiszen lehet, hogy utólag nagyon jól fog jönni!

(Gy. A.)