Főoldal / BETEGSÉGEK / Elsősegélydoboz fesztiválozóknak
  2015-07-08

Elsősegélydoboz fesztiválozóknak

Sose indulj el elsősegélydoboz nélkül, ami szinte az egész fesztivál alatt hű társad lehet majd! Fel kell készülnöd minden lehetséges helyzetre, hiszen sosem tudhatod, hogy mi fog történni.

- hirdetés -

Amiket mindenképpen rakj bele a dobozba

  • Különböző méretű sebtapaszok
  • Fertőtlenítőszer
  • Nedves törlőkendő
  • Rendszeresen szedett gyógyszereid pl.: allergia ellen
  • Fájdalom- és lázcsillapító
  • Csipesz, olló

Mert mi is történhet veled?

Szinte mindig történnek balesetek, de legalábbis vágások, horzsolások és karcolások. Ráadásul mivel a természetben vagy, jobb mindenre felkészültnek lenned! Éppen ezért jönnek majd jól a törlőkendők és a fertőtlenítőszerek, majd a tapaszokkal és a gézzel lefedheted.

A nedves törlőkendők a személyes higiéniád segítik, míg a fertőtlenítő a sebellátás nélkülözhetetlen eszköze, akárcsak a sebtapaszok.

A fájdalomcsillapító is mindig jól fog jönni, hiszen a migrénes fejfájás az egész szórakozást tönkreteheti, a másnaposságról nem is beszélve. A csipesszel akár az esetleges kullancsokat is kiszedheted, de ha a sebedbe belemenne valami, akkor ott is jól használható. A naptej egyszerűen több mint hasznos, hiszen a fesztiválok alatt, ha süt a nap, nincs sok árnyékos hely és nagyon gyorsan leéghetsz – ami mint tudjuk nem csak fájdalmas, de veszélyes is. Éppen ezért jó az égett bőrre való készítményeket is magaddal vinni.

Életmentés első kézből - Töltsd le Elsősegély-alkalmazásunkat ide kattintva

A hasmenéssel is vigyáznod kell, ugyanis fogalmad sem lehet arról, hogy mi történik az ételes standok másik felében, és sajnos ilyen helyeken könnyen összeszedhetsz bármit, de legesedékesebb a gyomorrontás – és így az értékes idődet, amit szórakozásra is fordíthatnál, a TOI-TOI vécéken fogod tölteni.

A rovarcsípések elleni krémek is nagyon jól jönnek, hiszen a természetnek megvannak a maga szépségei, de a hátrányai is, ám megelőző módszerként a szúnyogcsípés elleni spray is jó ötlet lehet.

Azoknak, akiknek könnyen megfájdul a torkuk, ajánlanánk a szopogatós tablettákat, hiszen könnyen megfázhatsz akár este, a hidegben – a hideg italokról nem is beszélve.

Mindenképpen csekkold le az elsősegély-csomagot, mielőtt elindulsz, hiszen lehet, hogy utólag nagyon jól fog jönni!

(Gy. A.)