spinning
#Mozgás

Spinning: tekerni élvezet!

2023.04.13.
2 perces olvasási idő

Egy igazi testformáló és erőnlétjavító edzés: ez a spinning. A kerékpározásra alapozott aerobik óra nem csak a zsírégetésben segít, hanem az általános egészségi állapotodat is javítja, illetve fenntartja.

Egy spinning edzésen a résztvevők különlegesen tervezett terembicikliken pedáloznak az edző utasításainak megfelelően. Miközben hegynek fel, völgynek le, vagy akár a célegyenesbe fordulva hajtanak, a teremben ritmusos zene szól. Alkalmanként általában 10-20 ember ösztönzi egymást az edzésprogram teljesítésére.

Egészségesebb szív és lélek - karcsúbb testben

Ez egy olyan kardió edzés, amely a testre és a lélekre is jótékony hatást gyakorol. Számos lelkes híve számára nem pusztán rendszeres testedzést jelent, hanem életformát. Bármikor belevághatsz, hogy kipróbáld, nemtől és életkortól függetlenül.

Ösztönzésképpen megosztunk veled néhány tapasztalatot, amelyek a spinning rendszeres gyakorlásának következményei:

  1. Erősödik a szív és az érfalak. A keringési rendszered hatékonyabban működik. A szerveid oxigénellátása javul.
  2. spinningFejlődik a tüdőkapacitásod és a fizikai erőnléted, energikussá tesz.
  3. Egyszerre kíméled és erősíted a térdedben található ízületeket és ínszalagokat.
  4. Akár 700-800 kalóriát is elégethetsz egyetlen óra alatt. A spinning az egyik leghatékonyabb zsírégető edzésforma a teremben végezhető sporttevékenységek közül.
  5. Egy-egy edzés során sokat izzadsz, ami segít a méregtelenítésben.
  6. Segít a mindennapi stresszhatások feldolgozásában. A feszültség „letekerése” kiegyensúlyozottabbá tesz.
  7. Hat a jellemfejlődésedre. Elszántabbá, kitartóbbá válhatsz.

Segítünk, hogy már az első edzésekre is felkészülten érkezz

Ha figyelsz néhány apróságra, még kellemesebbé teheted a spinning élményét. Mielőtt elkezdődik az óra, az edző segítségével állítsd be a kerékpárt a testalkatodnak megfelelően, hogy a nyereg és a kormány is tökéletesen igazodjon hozzád.

Tekerés közben rendesen meg fogsz izzadni, ezért feltétlenül vigyél magaddal minimum 7 dl innivalót, hogy pótolni tudd a folyadékveszteséget. A célnak leginkább a szénsavmentes, tiszta víz felel meg. Edzés közben legyen nálad egy kis törölköző, hogy letörölhesd az izzadságot. Ez főleg azért praktikus, hogy a tenyered ne csúszkáljon a kormányon.

A biciklizés megterheli a lábad, ezért érdemes kemény talpú cipőt húznod a tekeréshez. Ha rendszeresen látogatod a spinning edzéseket, jó befektetés lehet egy kifejezetten kerékpározásra kifejlesztett sportcipő. Ha az edzőcipőd puha talpú, íngyulladás alakulhat ki a talpadban, zsibbadást és fájdalmat tapasztalhatsz a lábfejedben. Figyelj arra is, hogy ne nehezedj túlzottan a kormányra, mert ez fájdalmat okozhat a válladban és a csuklódban. Spinning közben próbáld lazán tartani a karod és a vállad.

A jó tanácsok ellenére is előfordulhat, hogy nem a várakozásodnak megfelelően alakul az első spinning edzésed, mert nem bírod végigcsinálni. Ne keseredj el! Ha hetente 3-4 alkalommal nyeregbe szállsz, rövid időn belül látványosan javulni fog az erőnléted.

(WEBBeteg.hu)