facebook
#Szülőknek

6 facebookos tipp szülőknek

2018.05.07.
1 perces olvasási idő

A közösségi oldalakat látogató gyerekek 90 százalékának legalább egy facebookos profilja van. A gyermekek túlnyomó többsége használja a Facebookot nap mint nap, hogy kapcsolatban legyen másokkal, valamint azonnal megoszthassa élményeit a családdal, barátokkal.

Íme, néhány hasznos tipp, melyekkel közelebb kerülhetsz a helyes és biztonságos netezéshez.

Csatlakozz!

facebookAmennyiben a te gyermeked is Facebook-felhasználó, akkor készíts saját magad számára is egy profilt és ismerkedj meg a környezettel, így majd átlátod, és megérted az oldal funkcióit és azok hasznos vagy haszontalan mivoltát.

Kérd meg gyermeked, hogy segítsen neked, és tanítsa meg az alapokat, beállításokat, miközben választ kaphatsz arra a kérdésére, hogy a gyermek miért is szereti ezt az oldalt. Ellenszolgáltatásként például ajánld fel, hogy megtanítod vezetni, ha eljön az ideje.

Legyél tisztában az oldal fontosságával!

A Facebook nemcsak egy újabb tini hóbort, hanem egy igen fontos, sokrétű célt szolgáló és igényt kielégítő platform, ahol szinte mindenki megtalálja a maga számítását. A gyermeked épp ezeket az oldal által nyújtott lehetőségeket használja ki.

Ne írj a gyermeked üzenőfalára!

Amennyiben a gyermek úgy dönt, hogy bejelöl ismerősének, akkor gyakorolj önuralmat és ne írj neki publikus üzeneteket, valamint a való életben se tegyél megjegyzéseket neki, főleg ne a barátai előtt. Tartsd tiszteletben gyermeked offline (interneten kívüli) és online (interneten belüli) életét és magánszféráját is!

Tanuld meg, hogyan létesíthetsz kapcsolatot ismerősökkel, családtagokkal!

Amennyiben a gyermekes azt látja, hogy jó és hasznos dolgokra használod az oldalt, például rendszeres kapcsolattartás másokkal, akkor ő fog neki a legjobban örülni, hogy valami újat és hasznosat mutathatott neked.

Legyél naprakész!

A Facebook szinte állandóan változik, fejlődik az újabb igények és technikai lehetőségek szerint. Gyakran megváltoznak egyes beállítások, a kinézet, a funkciók, ezért figyeld és kövesd a változásokat. Próbáld ki az új alkalmazásokat, beszéld meg azokat gyermekeddel, mivel ő könnyen segíthet neked megbarátkozni az újdonságokkal. Legyél körültekintő, figyelj oda a többi közösségi oldalra és netes alkalmazásra is!

Beszélj róla!

Tárgyaljátok ki a Facebook különböző aspektusait, osszátok meg egymással véleményeteket az egyes funkciókról vagy újdonságokról, vitassátok meg az előnyeit és a hátrányait!

Csak te, mint szülő vagy képes gyermekedet a jó irányba terelni, ezért tarts vele a lépést az újdonságok terén. Ha te is kipróbálod azokat a dolgokat, amiket a gyermeked, akkor könnyebben meg tudod majd érteni őt, és könnyebben megtaláljátok a közös hangot egymással. Kezeld úgy a közösségi oldalakat, mint egy új területet, amelyet együtt fedezhettek fel.

(KamaszPanasz - M.T. - mashable.com)