kollégium
#Suli, munka

Mit ne vigyünk kollégiumba, albérletbe?

2010.09.15.
1 perces olvasási idő

Ha nyakunkon a pakolási láz kollégiumba vagy albérletbe költözés előtt, hirtelen az tűnhet a legjobb megoldásnak, hogy bedobálunk mindent a kocsiba, ami kezünk ügyébe esik. Íme egy lista arról, hogy mit nem kell elvinni most még a szálláshelyre.

1. Téli ruhák

Hacsak nem Szibériába, vagy Alaszkába költözünk. Szeptemberben általában még nem fordul olyan hidegre az idő, hogy télikabátot, csizmát, vastag pulcsit kelljen viselnünk, ezért ezeket a cuccokat még jobb, ha most otthon hagyod. Téli dolgokat elég csak akkor elvinni a kollégiumokba, ha tényleg szükség van rájuk. Ne vigyél sok ruhát, teljesen fölösleges 45 pulcsit vagy 20 cipőt elvinned, úgysem használod őket egyszerre, ráadásul nagyban foglalják a helyet is a szobádban.

2. Főzőlap, melegszendvics-sütő

A kollégiumokban általában rendelkeznek ilyen eszközökkel az alapfelszereltséghez tartozik a mikrohullámú sütő, a főzőlap is. Mielőtt beköltözöl a koliba, tájékozódj arról, milyen elektronikai eszközökkel vannak felszerelve a szobák, és eszerint válogasd meg azt, hogy mit viszel. Mindenesetre a hajszárítóról ne feledkezz meg.

3. Extra bútorok

A koliszobákban van ágy, ruhásszekrény, könyvespolc, szék, íróasztal, avagy minden ami létszükséglete a tanulónak. Más nem is kell. Bár lehet, hogy néha jól jöhet egy összecsukható szék, vagy esetleg egy kis méretű biztonsági széf, de mindig figyelj oda, hogy a kollégiumban ne zsúfold túl a bútorokat.

4. Szögek, képek, dekoráció

Kevés kollégium engedi meg, hogy szögeket verj a szobád falába, ezért inkább ne kísértsd a szerencsét. Ha minden áron posztert szeretnél kirakni a koliszobádban, vegyél poszter ragasztót, hogy ne látszódjon meg a ragasztószalag helye a falon.

5. Morzsi kutya

Lehet, hogy ez most idiótán hangzik, de sokaknál felmerül az a gondolat, hogy beviszi a kollégiumba kis kedvencét, pléldául kutyát, macskát, pitont. A kis kedvencek kollégiumi elhelyezése általában nem engedélyezett, ráadásul a lakótársad sem lenne túl boldog, ha a szobába belépve Fidó fogadná az ágyában. Esetleg egy teknős vagy aranyhal még jöhet, de ennél nagyobb állatot nem tanácsos kollégiumban tartani, úgyhogy Morzsi kutyát legjobb, ha otthon hagyod.

(G.V.)