népszerűség
#Suli, munka

Így válj népszerűvé a középiskolában

2023.09.12.
1 perces olvasási idő

Bár a tiniknek szóló filmekben legtöbbször a suli népszerű lányai sekélyesek és csak bántják a társaikat, a való életben nem mindig van ez így. Ha szeretnél népszerűbbé válni a suliban, egy rossz szót sem tudunk rá mondani, sőt, szeretnénk segíteni benne!

Beszélj mindenkivel

Nem kell egy éjszaka alatt mindenkinek a legjobb barátjává válnod, de nyilván segít, ha sok barátod van, vagy jó kapcsolataid. Beszélj és viselkedj kedvesen mindenkivel, így hamarosan társasági, közvetlen emberként fognak emlegetni. Végeredményként pedig még azok is tudni fogják, hogy ki vagy, akik eddig nem is ismertek.

Alakítsd ki a saját stílusodat

Az emberek természetesen kötődnek a vizuálisan feltűnő, egyedi személyekhez. Miközben kialakítod a saját stílusodat, nem csak arra fogsz rájönni, hogyan tudod kifejezni magadat, de ezzel párhuzamosan felkelted mások figyelmét is. Úgy fognak ismerni, mint a csaj a magassarkúban, vagy mint a srác, aki mindig egyedi pólókban jár, és az emberek fel fognak ismerni a folyosón, anélkül, hogy egy szót is szóltál volna hozzájuk.

Vond be magadat iskolán kívüli tevékenységekbe

Biztos vagyok benne, hogy tisztában vagy vele, milyen fontosak az iskolán kívüli tevékenységek a közösségi életben, de nem biztos, hogy tudtad, hogy ezek elősegíthetik, hogy társasági vezető váljon belőled. Csak gondolj bele! Az iskolán kívüli tevékenységek lehetőséget adnak arra, hogy felismerjenek egy csoport társaságában, ahol akár vezető szerepet is betölthetsz. Szóval, gyorsan keress egy csoportot, klubot vagy sportcsapatot, melynek tagja lehetsz.

Légy aktív az osztályodban

Mindegy, hogy milyen hírneved van, hogy te vagy az osztály strébere vagy az osztály bohóca, a lényeg, hogy tudjanak róla, hogy létezel, ismerjék meg az arcodat.

Lógj együtt másokkal

Ha van a közelben egy pláza, egy kávézó vagy egy jó hangulatú bolt, ahol sok ismerősöd szokott lógni, ne tétovázz, légy te is velük, amennyit csak lehet! Ha az emberek nem látnak téged a sulin kívül, azt fogják feltételezni, hogy nem elég jók neked ahhoz, hogy időt tölts velük. Ezenkívül ez szuper lehetőség arra, hogy barátokat szerezz, így népszerűbb legyél.

Legyen több baráti társaságod

Mindig jó, ha több baráti társaságod van, így mindig lesznek olyanok, akikkel el tudsz menni valahová. Egyúttal szocializlódsz egy picit, jól érzed magadat és bebizonyítod, hogy jó arc vagy.

A jó emberekkel barátkozz

Ha valóban népszerű akarsz lenni az iskolában, valamilyen szinten taktikusan kell gondolkoznod a barátságaidról. Ha nézted a Survivor című sorozatot, tisztában vagy vele, milyen fontosak a szövetségek. És ha belegondolsz, a középiskola nem más, mint 4 évnyi Survivor! Barátkozz olyanokkal, akiknek már megvan a saját reflektorfényük, ezáltal te is kapni fogsz belőle egy keveset, amíg ki nem alakítod a sajátodat.

A népszerűség nem való mindenkinek, de ha neked való, akkor próbáld ki ezeket a tippeket, hogy a csúcsra emelkedhess. A legfontosabb pedig, hogy sohase próbálkozz övön aluli lépésekkel, mint a pletykák és hazugságok.

(KamaszPanasz - GY.P.F. allwomenstalk)