beilleszkedés
#Suli, munka

Beilleszkedési tippek

2011.03.29.
2 perces olvasási idő

A beilleszkedési vágy mindenkiben él, hiszen kívülállónak lenni, a sorból kilógni majdnem egyet jelent a magányossággal. Nehéz azonban megtalálni az arany középutat személyiségünk megtartása és a közösségnek való megfelelés között.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, sok munkára és egy kis kompromisszumkészségre van szükség, valamint némi turpisságra. A cikkben olvasható tippek segíthetnek!

Légy tisztában a saját gondolatvilágoddal!

Sokan úgy vélekednek a tinikről, hogy ész nélkül követik az általuk kiválasztott vezetőt, még abban az esetben is, ha tudják, hogy az nem mindig a legjobb. Ezt a megállapítást talán először felháborítónak érzed, de ha jobban belegondolsz, rájössz, hogy sok tekintetben igaz. Csak kevesen veszik a fáradtságot maguknak, hogy elgondolkozzanak azon, mi is az, ami igazán az ő gondolatuk és véleményük bizonyos dolgokról. Ha van egy kis szabadidőd, ülj le és gondolkozz el azon, Te mit gondolsz bizonyos dolgokról, és ne félj őszintének lenni magadhoz! Tudnod kell, téged mi foglalkoztat, Te mit gondolsz, különben nagy az esélye, hogy majd jön valaki és megmondja helyetted is, mi legyen a véleményed!

Figyeld a trendeket!

A beilleszkedést nagymértékben megkönnyítheti, ha tudod, mi a legmenőbb, mi az, ami a többieket is foglalkoztatja. Légy trendfigyelő és építs be az életedbe ezeket valamilyen szinten. Ha például mindenki kockás cuccot hord, vegyél egy kockás sálat, övet vagy cipőfűzőt. Ezek nem kerülnek sokba, ám mégis trendi lehetsz velük. Ha mindenki az „Egy boltkóros naplója” című filmből idéz, akkor nézd meg te is a filmet, hogy Te is hozzá tudjál szólni. Ha éppen valamelyik zenekar a menő, tedd fel pár számukat Te is az iPododra. Nem minden trendirányzat fog megegyezni az ízléseddel, de minél jobban nyomon követed őket, annál inkább tájékozottabb leszel.

Kalandra fel!

A beilleszkedéshez hasonló fontosságú, hogy megtaláld, milyen csoport tagja szeretnél lenni. Úgyhogy kalandra fel, hagyd hátra a megszokott napi rutint és irány ismerkedni! Ismerj meg minél több új és izgalmas embert! Hogyan? Ha például a sport érdekel, járj meccsekre, edzésekre! Ha inkább művészetkedvelő vagy, menj múzeumba! Addig nem lehetsz egy csoport tagja sem, amíg meg sem próbálod megtalálni őket!

Beruházás

A beilleszkedéshez szükséged lesz egy kis beruházásra is, ám itt most nem anyagi értelemben van róla szó! Időt és energiát kell fordítanod azokra a barátokra, akiket arra érdemesnek tartasz, illetve egy új barátság felépítése is idő és energiaigényes feladat. Mindez azt jelenti, hogy ezt az időt az életed más területeiről vonod el, hát jól gondold meg, kibe érdemes befektetni! Azonban, ha megtaláltad személyében az igaz barátot, hidd el, többszörösen megtérül a rá fordított energia!

A beilleszkedés kérdése olyan probléma, mellyel mindannyian találkozunk, s nem ér véget a kamaszkorral. Ahhoz, hogy biztos legyél abban, a megfelelő emberekkel barátkozol, legelőször magadat és gondolataidat kell megismerned. Csak ezután tudod megtalálni azokat, akik hasonló értékrenddel és érdeklődési körrel rendelkeznek! Soha ne változtass magadon, gondolatvilágodon csak azért, hogy megfelelj egy bizonyos csoport vagy ember elvárásainak, és másoktól se várd el, hogy a te kedvedért teljesen megváltozzanak! Helyette élvezd a változatosságot, melyet közösséged nyújt, s járj nyitott szemmel a világban! Sosem tudni, hol fogsz egy jó barátra ráakadni! Sok szerencsét hozzá!