Suli, munka, kiközösítés

#Suli, munka #kiközösítés

21 db cikk a témában

Bántanak a suliban?
#suli
2024.01.29.

Bántanak a suliban?

Manapság egyre gyakrabban fordul elő az iskolai konfliktusok okán kialakuló bántalmazás a diákok körében. Mivel az iskolák hajlamosak elsiklani a probléma felett, a megfélemlített, bántalmazott diákok elkeseredetté, erőtlenné válnak. Pedig van megoldás!

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!
#önbizalom
2023.11.09.

Rád szálltak a többiek? Van megoldás!

Úgy érzed, hogy az iskolai cikizések miatt egy bátortalan, visszahúzódó, szorongó tini lettél? Hogy ne férkőzhessen senki a közeledbe, láthatatlan és áthatolhatatlan falat vontál magad köré? Elkerülöd az embereket, és már ők is elkerülnek téged? Ideje változtatnod!

Klikkek és barátság- van különbség a kettő között?
#barátság
2023.09.29.

Klikkek és barátság- van különbség a kettő között?

Neked is kezd eleged lenni a klikkesedésből? A trükkökből? Abból, hogy ugyanúgy kell kinézned, mint a többieknek? Mégsem mersz változtatni az öltözködéseden, nehogy kiközösítsenek? Félsz, hogy csoporton kívül maradsz, és pikkelni fognak rád az osztálytársaid?

Így válj népszerűvé a középiskolában
#népszerűség
2023.09.12.

Így válj népszerűvé a középiskolában

Bár a tiniknek szóló filmekben legtöbbször a suli népszerű lányai sekélyesek és csak bántják a társaikat, a való életben nem mindig van ez így. Ha szeretnél népszerűbbé válni a suliban, egy rossz szót sem tudunk rá mondani, sőt, szeretnénk segíteni benne!

Tanulj meg vitázni!
#vita
2023.02.26.

Tanulj meg vitázni!

“Már megint vitatkozol!” - hányszor, de hányszor hangzik el az ominózus mondat a szüleid szájából, amikor ahelyett, hogy valamit szó nélkül hagynál, inkább ellenkezel. A szócsaták sorozatában eszébe sem jut senkinek, hogy az, amit műveltek - maga a vita - nemcsak a feszültség levezetésében segít, hanem több szempontból is produktív tud lenni.

#iskolaőr
2020.09.01.

Képzett iskolaőrökkel indulhat az új tanév

Maruzsa János, köznevelésért felelős államtitkár, korábban úgy fogalmazott: „Az iskolaőr több mint egy portás, de kevesebb, mint egy rendőr.” Kiemelte azt is, hogy a 491 hazai iskolában feladatot vállaló, szakmai képzésben részesült iskolaőrök, csak az adott intézmény területén történő rendbontásba avatkozhatnak, s nyújthatnak segítséget. Ez érvényes arra az esetre, ha tanulók pedagógust bántalmaznak, sértegetnek, provokálnak, és akkor is, ha a diákok egymással kerülnek verekedésbe, konfliktusba. Jogosítványuk kiterjed arra a helyzetre is, ha bármely szülő önkényesen kívánja gyakorolni agresszív, bántalmazó viselkedését egy, vagy több diákkal, tanárokkal, a az iskola bármely dolgozójával szemben.

#önvédelem
2015.06.20.

Hogyan védd meg magad? Tippek és tanácsok

Nem árt, ha meg tudjuk magunkat védeni, hiszen sok olyan helyzetbe kerülhetünk, ahol szükségünk lesz rá. Egy buliból hazafelé, az utcán, és sokszor csakis egyedül magadra számíthatsz.

#középiskola
2015.01.27.

Túlélni a középiskolát

Ha új iskolába kerülsz, új közösséget, új szokásokat, új barátokat, új tanárokat találsz. Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnéd túlélni, 3 alapvető dologra kell odafigyelned.

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#lövöldözős játék
2012.12.17.

Fegyver az iskolában

Miért visznek a diákok az iskolába pillangó kést, bicskát vagy éppen gáz sprayt? Vannak, akik fel akarnak vágni a fegyverekkel, mások úgy érzik, hogy szükségük van rájuk, hogy meg tudják védeni magukat, és vannak olyanok, akik fenyegetni vagy bántani akarják a többieket velük. Bármi is legyen az oka, könnyen veszélybe sodorhatnak vele másokat is. Mit tehetsz, ha észreveszed, hogy valakinél fegyver van, és fenyeget vele valaki mást?

#zaklatás
2011.10.15.

Mit tehetsz, ha zaklatnak?

Több dolgot is tehetsz, hogyha zaklatás áldozata vagy. A különböző stratégiák különböző szituációk esetében eredményesek. Ezeket kipróbálhatod és kidolgozhatod egyedül is, ám akkor, ha a zaklatás nem marad abba, érdemes lehet valaki más tanácsát kérni. Ne félj elmondani másnak, hogy mi is történik veled, hiszen segíthetnek neked!