középiskola
#Suli, munka

Túlélni a középiskolát

2015.01.27.
1 perces olvasási idő

Ha új iskolába kerülsz, új közösséget, új szokásokat, új barátokat, új tanárokat találsz. Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnéd túlélni, 3 alapvető dologra kell odafigyelned.

1. Legyen egy barát melletted!

2. Légy tisztában azzal, hogy mi vár rád!középiskola

3. Maradj távol a bajtól!

Barátok

Szeretnéd tudni, hogy ezt hogyan tudod megtenni? Ha belegondolsz, a megvalósítás nem is olyan nehéz. Ha van egy barátod, aki veled van, az a dolog könnyű része. Ha önmagadat adod, szerezhetsz sok más barátot is, akik segíthetnek neked.

Felkészülés

Az, hogy tudd, hogy mi vár rád, már nehezebb feladat. Ez nem azt jelenti, hogy bele kell látnod a jövőbe, és tudnod kell, hogy milyen kérdések lesznek a különböző nehézségű dolgozatokban, és hogy milyen keményen kell majd tanulnod az új iskoládban. Mindössze csak annyit kell tenned, hogy kérdezz meg valakit, aki ismeri az iskolát, a tanárokat. Így nem érhet meglepetés.

Kerülni a bajt

A bajtól távol maradni nehéz, de hallgass a józan eszedre! Gondold át, hogy amit teszel, annak mi lehet a következménye! Gondolkodj felelősségteljesen!

Divat

Az iskola nem egy divatshow. Ne legyen verseny abból, hogy kinek milyen márkás ruhája, tornacipője, iskolatáskája van. Törekedj a praktikusságra! Vannak olyan holmik, amelyek jól néznek ki, és mellette még jól tudod is használni.

Klikkek

Lehetnek olyan iskolatársak, akik megfélemlíthetik a gyengébb, fiatalabb társaikat. Az iskolai rendszerbe hamar klikkesedés alakul ki a népszerű és a nem népszerű gyerekek között. Soha ne akarj több lenni annál, mint ami vagy. Ne barátkozz a népszerű társaiddal csak azért, mert te is az akarsz lenni! Ha pedig valaki terrorozzál, kérj segítséget a tanáraidtól, a szüleidtől vagy az iskola igazgatójától.

Tűzz ki magad elé célokat, és csak azok lebegjenek a szemed előtt, amíg el nem éred őket!

(M. T. - beinggirl.com)

Kapcsolódó cikkek