ősz
#Testi problémák

Az idei őszi sminkelési divat

2010.10.02.
2 perces olvasási idő

Ha már idejében elkezdünk felkészülni az új szezonra, azzal bebiztosítjuk magunkat, és egy lépéssel mások előtt járhatunk. Nézzük hát, mi várható a közeljövőben szépségfronton, s melyek azok a sminkelési irányvonalak, amelyeket nagy eséllyel követünk hamarosan.

Itt az ideje szót ejteni az őszi-téli szépségtrendekről. Mindannyian tudjuk, hogy az okos nő az előretekintéssel sok utánajárástól kímélheti meg magát.

A makulátlan arcbőr

Az idei őszi-téli szépségtrendek egyike a ragyogó arcbőr. Ez univerzálisnak is tekinthető, hiszen az ápolatlan bőr sohasem vonzó – ám idén a bőrnek annyira szépnek kell lennie, hogy az maga felérjen egy kész sminkkel. Mint hogy fel is ér, hiszen mindannyian tudjuk (vagy ha nem, akkor most jól figyeljünk!), hogy a bababőr (benne van a nevében) a kisbabák kiváltsága, és mire a párválasztás korszakába érünk, addigra jelentős eszköztárra van szükségünk, hogy az arcbőr kisebb-nagyobb, változatos hibáit elkendőzzük.

A kifutókon csupa vibrálóan szép arcbőrrel rendelkező modell lejtett végig. Az arcbőr matt, mégis ragyog. Leheletnyi színt kap csupán, ám azt jól elhelyezve, hogy az adott arcforma hiányosságait tökéletesen pótolja, a hibát pedig remekül ellensúlyozza. A kellő mértékű hidratálás, a bőrtípusnak leginkább megfelelő alapozó, korrektor és púder kiválasztása a kulcsmomentumok – végül jöhet a pír, amely felteszi az i-re a pontot. Mindebből látszik, hogy a természetes szépségében ragyogó arcbőr elővarázslásához bizony segédeszközök garmadája szükségeltetik.

Az arcbőr színe annak eredeti tónusához közel álljon, de a legnépszerűbb színek idén a krémszínek, a méz és a karamell sárgás-barnás árnyalataiban játszanak. A túlzott mattítás nem divat – inkább az egészséges ragyogás elérése a cél, melyhez használhatunk leheletnyi arcfényt is (persze csak, ha bírja a bőrünk).

Az ősz színei

Közhely, hogy az őszi-téli szezonban sötétebb színeket használunk, már ami a szemek és a száj sminkelését illeti. Közhely, de igaz, és az illendőség kedvéért illik is ezt a gyakorlatot követni. A különbség szezonról-szezonra az uralkodó színek milyenségében rejlik. Nézzük, mit hoz az idei hideg időszak.

Az idei ősz a bogyós gyümölcsök színeivel köszönt ránk, melyhez víztiszta áttetszőség társul. A vadmálna, a feketeribizli, és a szeder árnyalatai dominálnak, emellett megjelenik a karamell és a kávé is. Mindezen erőteljes, sötét színek vékony rétegben figyelhetők meg, főként az ajkakon. A rúzsok nem mattak, de nem is csillogóak – egy újfajta megközelítésnek lehetünk szemtanú, mely a sötét árnyalatokat lágy takarásban közvetíti.

A szem sminkelésénél az őszi falevelek számtalan színárnyalata illetve a kék szőlőszínének vékony rétegben való alkalmazása fedezhető fel. Új, az előzőktől merőben eltérő irányzatként jelenik meg ugyanakkor a sötét, burgundi vagy mályva árnyalatú rúzs, és a fekete szemtus vastag vonalának együttes használata (rúzs a szájon, tus a szempilla vonalában, a félreértések elkerülése végett).

Az arcbőr a fentebb tárgyaltaknak megfelelően natúr, nude árnyalatú, a pirosító gyakran teljesen hiányzik, hogy az összhatást teljes egészében a rúzs és/vagy a szemfesték hozhassa létre.

(forrás: Fókuszban a Nő)