Testi problémák, száj

#Testi problémák #száj

41 db cikk a témában

A térképnyelv
#térképnyelv
2024.02.15.

A térképnyelv

A térképnyelv egy ártalmatlan, jóindulatú elváltozás. Kialakulásának gyakorlatilag az a lényege, hogy a nyelv bizonyos részein a nyelvpapillák (a szabad szemmel is látható apró dudorok) hiányoznak, ezért szabálytalan körvonalú, sima, fényes, vörhenyes elváltozások alakulnak ki a nyelven. Mit tehetsz ellene?

Mitől cserepesek az ajkaink?
#száj
2024.02.02.

Mitől cserepesek az ajkaink?

A testünket érő külső hatások, például az időjárási körülmények legelső célpontja a bőr. A hideg időben fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy a szabadon lévő testrészeinket megfelelően védjük. Neked is gyakran kiszáradnak az ajkaid? Tudd meg, miért is történik ez, és mit tehetsz ellene!

Meglepő tények a tüsszentésről
#tüsszentés
2024.01.27.

Meglepő tények a tüsszentésről

Milyen gyors a tüsszentés? Okozhatja-e a tüsszentést a napfény? Miért tüsszentünk egyáltalán? Cikkünkből kiderülnek a válaszok.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?
#nyelv
2023.09.28.

Mit tegyél, ha lepedékes a nyelved?

A lepedékes, fehér nyelv olyasvalami, amit senki sem lát szívesen a tükörben. A nyelven a lepedék nemcsak nem esztétikus, de egészségtelen is.

Segítség, mutálok!
#mutálás
2023.05.08.

Segítség, mutálok!

Nemrég még minden rendben volt a hangoddal, bátran beszéltél és nevettél. Most meg, ha megszólalsz a hang, ami elhagyja a torkod hol visításra, hol krákogásra, hol vinnyogásra, dörmögésre hasonlít.

Mit kell tudni a mutálásról?
#mutálás
2022.11.15.

Mit kell tudni a mutálásról?

Azon gondolkozol, hogy miért változik folyton a hangod magassága és hogy mit is jelent ez? Tudd meg a választ, és azt, hogy ez hogyan függ össze a pubertással és a növekedéssel!

9 dolog, ami rossz leheletet okoz
#lehelet
2021.08.17.

9 dolog, ami rossz leheletet okoz

Egy lányos este vagy sörözés a srácokkal többet is okozhat, mint egy másnaposság. Annak ellenére, hogy folyadék, az alkohol ki tudja szárítani a szádat. Ez ösztönzi azokat a baktériumokat, amik halitózist (rossz lehelet) okoznak. Koffeines italok, fűszeres ételek és cigaretta is okozhat rossz leheletet. A szájban nem termelődik annyi nyál alvás közben, ez okozza a reggeli szájszagot.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról
#fogak
2021.08.12.

5 tény, amit eddig nem tudtál a fogaidról

Köztudott, hogy fogainknak szerepük van a rágásban, a beszédhangok képzésében. Lehet, hogy eddig nem tudtál mindent fehéren csillogó fogsorodról? Kapaszkodj meg: nem csak a cukor a fogak első számú ellensége.

#csuklás
2021.05.12.

Mi szünteti meg a csuklást?

A rekeszizom akaratlan összehúzódása miatt kialakuló csuklás kellemetlen tünet lehet. Alapvetően nagyon ritkán van kóros eltérés a hátterében, ezt főleg gyakori és ismétlődő csuklás esetén érdemes háziorvosunknál először vizsgáltatni.

#rossz lehelet
2020.11.22.

10 tipp a rossz szájszag ellen

A rossz lehelet igencsak befolyásolja a rólunk kialakult véleményt. A legkellemetlenebb általában az, hogy nem is tudunk róla, hogy rossz a leheletünk, amíg valamelyik barátunk finoman nem figyelmeztet rá.

#fogszabályozás
2020.10.09.

Ezek a legtrendibb fogszabályzók a fiatalok körében

Manapság egyre több tizenévesnek van fogszabályozója. Ez nemcsak annak köszönhető, hogy a készülékek árai jelentősen csökkentek az utóbbi időkben, hanem annak is, hogy a modern technológiának köszönhetően a fogszabályozás ma már egy esztétikus és minimális fájdalommal járó kezelés sorozat, amelynek eredménye a tökéletes mosoly. (x)

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!
#hang
2019.08.10.

Nem tetszik a beszédhangod? Tehetsz ellene!

Testi adottságaink is befolyásolják, hogy felnőtt korunkra magas vagy mély lesz-e a hangunk. Ha elégedetlen vagy jelenlegi hangszíneddel, a beszédterápia segíthet.

#csók
2017.02.13.

Csókolj magabiztosan, rossz lehelet nélkül!

Jó hír, hogy bármennyire is izgulsz miatta, a csókolózást szinte lehetetlen elrontani. Ha az érzelmek adottak, biztos, hogy a csók sem sikerülhet rosszul. Van azonban egy olyan tényező, ami garantáltan rossz emlékké teheti a romantikus pillanatot: a rossz lehelet. Mit tehetsz ellene?

#szájszag
2016.08.23.

Kellemetlen szájszag? Van megoldás!

Sokakat érint és igen kellemetlen probléma a rossz szájszag. A jelenség okai szerteágazóak lehetnek, leggyakrabban szájhigiéniai és fogászati problémák állnak a háttérben. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus azonban olyan emésztőrendszeri betegségekről beszélt, amelyek szintén ilyen tünetet okozhatnak.