Suli, munka, gimnázium

#Suli, munka #gimnázium

68 db cikk a témában

A dolgozat ne legyen mumus többé!
#dolgozat
2024.04.03.

A dolgozat ne legyen mumus többé!

A középiskolai évek alatt egyszer minden tanuló életében eljön az a pont, amikor jelentkezik a dolgozatoktól, számonkérésektől való félelem. Ez nem azért történik, mert a dolgozatokban lenne félnivaló, hanem a legtöbb diáknak önbizalomhiánya van a felkészültségével kapcsolatban.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?
#tanár
2024.02.28.

Jóban lenni a tanárral: miért és hogyan?

Természetesen számodra is előnyös, ha jóban vagy a tanároddal, mert így sokkal kellemesebben telik az az idő, amit az osztályteremben töltesz. De vajon hogyan találhatod meg a közös hangot tanáraiddal?

Tanulj meg vitázni!
#vita
2023.02.26.

Tanulj meg vitázni!

“Már megint vitatkozol!” - hányszor, de hányszor hangzik el az ominózus mondat a szüleid szájából, amikor ahelyett, hogy valamit szó nélkül hagynál, inkább ellenkezel. A szócsaták sorozatában eszébe sem jut senkinek, hogy az, amit műveltek - maga a vita - nemcsak a feszültség levezetésében segít, hanem több szempontból is produktív tud lenni.

Továbbtanulás? Segít a POM!
#továbbtanulás
2022.11.30.

Továbbtanulás? Segít a POM!

A pályaválasztás nem egyszerű feladat, érdemes minél alaposabban feltérképezned a lehetőségeket, hiszen a végleges döntésig sokszor hosszú út vezet.

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#iskola
2020.09.17.

5 tipp, hogy könnyebben visszarázódj az iskolapadba

A világjárvány mindenkit váratlanul ért, így az oktatásban résztvevő tanárokat, diákokat egyaránt új kihívások elé állította. A középiskolák, a főiskolák vagy az egyetemek bezárták a kapuikat a hallgatók előtt, így gátolva a koronavírus terjedését. Először még sokan örültek a hirtelen jött szabadságnak, de egy-két hét múlva már tapasztalhatták az iskolabezárások árnyoldalait. Távol maradni a megszokott közösségtől, a barátoktól frusztráló, és az ismeretek elsajátítása is nehezebb az oktatóval való személyes kapcsolat nélkül. (X)

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#stréber
2020.01.22.

Stréber vagyok, furcsán érzem magam miatta

Kilencedik osztályos vagyok, és néha megfogalmazhatatlanul furcsa érzéseim vannak. Egész félévben rengeteget tanultam, szinte mindent, amit lehetett. A jegyeim ezért nem olyan rosszak, egy-két négyesem van. Mindezt egy célért tettem: hogy ösztöndíjat kapjak.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.

#diákmunka
2019.05.24.

Diákmunkát vállalnál a nyáron? Így készülj fel!

Jól jönne egy kis extra zsebpénz vagy egy új laptopra gyűjtenél? Esetleg gyakorolnád a nyelvet vagy munkatapasztalatot szereznél? Mindegyik egyszerűen megoldható némi nyári diákmunkával. Ha még soha nem próbáltad, akkor nehéz lehet elindulni, de most mindent megmutatunk és elmagyarázunk neked, hogy magabiztosan foghass bele!

#érettségi
2019.05.05.

Szóbeli érettségire fel

Pár hét és végre az ország legfiatalabb felnőttjei túl lesznek az érettségi megmérettetésein. Hogyan használjuk ki az időnket? Hogyan készüljünk a szóbelire? Ne csináljunk mást csak egész álló nap magoljunk? Ugyan dehogy! Lássuk, mit kell tenni a hatékony tanuláshoz!

#kötelező olvasmány
2019.03.27.

Olvasási kedv: ha nem kötelező, máris érdekesebb

Több tinédzser olvas, mint régebben, bár nem a klasszikus műveket. A fantasy műfajú könyvekre rákaptak a fiatalok - ezt tapasztalja Schiller Mariann, aki 30 éve tanít magyart középiskolásoknak. - olvasható a hirado.hu oldalon.