érettségi
#Suli, munka

Érettségi tippek egy tinitől

2021.04.11.
1 perces olvasási idő

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

Személyes tanácsaim

Az utolsó nap már csak átnéztem persze a jegyzeteket és nem terheltem az agyam. A középszintű írásbelikre nem hinném, hogy ugyanannyi időt kell rászánni. Elég, ha a fontosabb dolgokat tudja az ember, mert idő nem lesz rá, hogy mindent átnézzünk és nincs is értelme. Szóbeliknél szintén az emelt a nehezebb, ezért ott jó, ha tisztában van az ember mindennel és sosem árt, ha egykét plusz információt is tudsz mondani. A tételeket jó előre el kell kezdeni tanulni, én már másfél hónappal előtte elkezdtem és kellett is ennyi idő, hogy megragadjon és még ismételni is tudjak. Ezt annak is ajánlom aki tipikusan az utolsó pillanatra hagy mindent-én is olyan vagyok de érettséginél nem szabad.

Mivel annyi mindent kellett megtanulni érettségi időszakban, nagyon nehéz volt minden nap nekikezdeni. Ezért én mindig felkeltem 8-9 felé, (reggel jobban fog az agy) elterveztem, mit akarok délután/este csinálni, és úgy igyekeztem, hogy délelőtt és koradélután letudjam a tanulást. Nekem az is bevált a tételeknél, hogy felmondtam itthon valakinek, mintha érettségin lennék és így tudtam, mi az, amit mindig kifejeltek, ezért oda kell rá figyelni. Amit még ajánlok, az a szabadban tanulás, ha van rá lehetőség. Motivációnak pedig gondolj bele, milyen jó lesz, ha túl leszel rajta, tervezgess, hogy milyen programokat szervezel majd, engem mindig ez segített túl a legnehezebb időszakokon.

(KamaszPanasz – K.F.)