Suli, munka, középiskola

#Suli, munka #középiskola

74 db cikk a témában

Nem mersz jelentkezni órán?
#órai aktivitás
2024.02.01.

Nem mersz jelentkezni órán?

Veled is többször megesett már, hogy tanórán kérdést tett fel a tanár, amire teljes bizonyossággal tudtad a választ…és mégsem jelentkeztél? Ezzel persze egy jó pontot vagy akár egy jó jegyet szalasztottál el, ami a suliban egyáltalán nem mindegy. Tedd fel magadnak a kérdést: csak azért nem teszed fel a kezedet, mert ijesztő?

Így válj népszerűvé a középiskolában
#népszerűség
2023.09.12.

Így válj népszerűvé a középiskolában

Bár a tiniknek szóló filmekben legtöbbször a suli népszerű lányai sekélyesek és csak bántják a társaikat, a való életben nem mindig van ez így. Ha szeretnél népszerűbbé válni a suliban, egy rossz szót sem tudunk rá mondani, sőt, szeretnénk segíteni benne!

Áltudományok veszélyei - miért csak hiteles forrásból tájékozódj?
#internet
2023.01.26.

Áltudományok veszélyei - miért csak hiteles forrásból tájékozódj?

Az internet a barátod: bármiről is van szó, információk tömege áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy tájékozódj. Így van ez akkor is, amikor egy-egy testi-lelki problémára keresel gyors megoldást - most már csak azt kell eldöntened, hogy kinek is higgy a bőséges találati listából.

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#iskola
2020.09.17.

5 tipp, hogy könnyebben visszarázódj az iskolapadba

A világjárvány mindenkit váratlanul ért, így az oktatásban résztvevő tanárokat, diákokat egyaránt új kihívások elé állította. A középiskolák, a főiskolák vagy az egyetemek bezárták a kapuikat a hallgatók előtt, így gátolva a koronavírus terjedését. Először még sokan örültek a hirtelen jött szabadságnak, de egy-két hét múlva már tapasztalhatták az iskolabezárások árnyoldalait. Távol maradni a megszokott közösségtől, a barátoktól frusztráló, és az ismeretek elsajátítása is nehezebb az oktatóval való személyes kapcsolat nélkül. (X)

#iskolaőr
2020.09.01.

Képzett iskolaőrökkel indulhat az új tanév

Maruzsa János, köznevelésért felelős államtitkár, korábban úgy fogalmazott: „Az iskolaőr több mint egy portás, de kevesebb, mint egy rendőr.” Kiemelte azt is, hogy a 491 hazai iskolában feladatot vállaló, szakmai képzésben részesült iskolaőrök, csak az adott intézmény területén történő rendbontásba avatkozhatnak, s nyújthatnak segítséget. Ez érvényes arra az esetre, ha tanulók pedagógust bántalmaznak, sértegetnek, provokálnak, és akkor is, ha a diákok egymással kerülnek verekedésbe, konfliktusba. Jogosítványuk kiterjed arra a helyzetre is, ha bármely szülő önkényesen kívánja gyakorolni agresszív, bántalmazó viselkedését egy, vagy több diákkal, tanárokkal, a az iskola bármely dolgozójával szemben.

#érettségi letétele
2020.05.08.

Hogyan lettem papíron is érett?

A legtöbb cikk az érettségiről csak azt írja, hogyan kell éppen átmenni rajta. Én mindig is a legjobbra törekedtem. Sokat tanultam, szorgalmas voltam, de mégsem éreztem bebiztosítva az érettségit.

#iskolatáska
2020.02.28.

Könnyíts az iskolatáskán!

A te pakkodban mi van? Könyvek, telefon, ivóvíz, tornacipő, tornaruha, házi feladat, hangszer? Vagy még valami más is? Ne járj görnyedezve egész nap!

#cél
2020.02.06.

Továbbtanulás: így szűkítsd az egyetemek listáját

Nem könnyű leszűkíteni azoknak az egyetemeknek a listáját, amelyekre jelentkezni akarsz. A szakértők azt tanácsolják, hogy legfeljebb 5-8 egyetemre érdemes jelentkezni, ennél többre általában nincs értelme.

#stréber
2020.01.22.

Stréber vagyok, furcsán érzem magam miatta

Kilencedik osztályos vagyok, és néha megfogalmazhatatlanul furcsa érzéseim vannak. Egész félévben rengeteget tanultam, szinte mindent, amit lehetett. A jegyeim ezért nem olyan rosszak, egy-két négyesem van. Mindezt egy célért tettem: hogy ösztöndíjat kapjak.

#kötelező olvasmány
2019.10.10.

Milyen a jó tanár és a jó diák?

A tanárok is emberek, akiknek vannak jó és rossz napjai. De a jó tanár a problémán felül tud emelkedni, és a diákok érdekeit tekinti a legfontosabbnak. A jó tanár emellett szakmailag hozzáértő, vicces és igazságos.