közösség
#Suli, munka

Nem vagy népszerű a suliban? 7 dolog, amit tarts szem előtt

2023.01.30.
1 perces olvasási idő

Úgy tűnik, mindenkinek rengeteg barátja van, csak te vagy kirekesztve a társaságból? Ne aggódj, van pár tippünk!

1. Nem mindenki őszinte

Gondolkoztál már azon, mitől népszerűek a népszerű gyerekek? Gyakran rendkívül sekélyes, felszínes okai vannak, mint például, hogy trendi ruhákban járnak vagy van egy medencéjük otthon. Ha valamivel meg kell vásárolnod a népszerűségedet, akkor azok az emberek tulajdonképpen nem is a barátaid. Nem jobb az, ha van néhány barátod, akik azért szeretnek téged, aki és amilyen vagy, és nem anyagi okokból?

2. Minőség, nem mennyiség

Nem számít, ha egy kezeden meg tudod számolni, hány barátod van! Azok a barátok valószínűleg sokkal többet jelentenek, mint azok, akik valójában soha nincsenek ott, amikor szükséged van rájuk. A minőségi barátságok sokkal értékesebbek, és tovább tartanak, mint a felszínes barátságok.

3. Más emberek véleménye nem mindig számít

Tényleg abszolút nem számít, ha néhányan azt gondolják, hogy nem te vagy a legmenőbb az iskolában. Az ő véleményük nem fontos. Nem ők írják meg az élet szabályait! Szóval, egyáltalán nem számít, hogy nem számolnak téged a köreikbe. Ez nem azt jelenti, hogy bármi baj van veled, egyszerűen csak nem igazán passzoltok egymással.

4. Megvannak a jó tulajdonságaid és semmi baj nincs veled

A népszerűség nem minden, és nem jelenti azt, hogy bármi is hiányzik belőled. Rengeteg jó tulajdonságod van, ezt te is beismernéd, ha osztályoznod kéne magad. Az, hogy nem vagy népszerű, nem jelenti, hogy baj van veled! Van valami, amit kínálsz a világnak, és a valódi barátaid úgy szeretnek, ahogy vagy.

5. Egy nap magad mögött hagyod a gimnáziumot

A gimnazista éveid nem fognak örökké tartani! Mindezeket egyszer magad mögött tudhatod, és nem kell majd azért aggódnod, hogy nem vagy népszerű. Szóval miért vagy ingerült, csak mert nincsenek barátaid? Az önbizalmad egyre növekedni fog, amint felnőtté válsz, és kevésbé fogsz azzal foglalkozni, ki mit gondol rólad.

6. Emberi adottságok

Néhányan csak azért népszerűek, mert jók az emberi adottságaik, magabiztosak és vonzzák az embereket magukhoz. De ne aggódj, ha te nem rendelkezel ezzel a képességgel, egyszerűen el lehet sajátítani ezeket. Meg lennél lepődve, ha megtudnád, hogy az első ránézésre népszerű emberek, ugyanannyira idegesek és feszültek belül, mint te, csak jobban álcázzák!

7. Az élet nem verseny

Az élet nem verseny, és nem számít, ha nem vagy bálkirálynő. Ami igazán számít, az, hogy hű legyél önmagadhoz és élvezd az életed! Nem kell egyenlőnek lennie a népszerűségi indexednek, másokéval, szóval higgadj le, és kezdj el valódi, erős támaszokon alapuló barátságokat építeni, melyek hosszútávon jobbá teszik az életedet!

Ne hibáztasd magadat azért, mert nincs rengeteg barátod. Az számít, hogy olyan barátaid legyenek, akik megnevettetnek, és ha kell, támogatnak. Nem kell mindenkire úgy tekintened az iskolában, mint a barátodra.

(KamaszPanasz - Gy.P.F.)