iskolakezdés
#Suli, munka

7 motiváció iskolakezdéshez

2023.09.03.
2 perces olvasási idő

A suliba való visszatérés mindannyiunkból feszültséget és félelmeket vált ki. Teljesen normálisak ezek az érzések, amikor egy új iskolaév a kezdetét veszi. Különösen hasznos lehet elgondolkoznod azon, milyen változásokat akarsz véghez vinni a hozzáállásodban és magatartásodban ebben az évben. A legjobb az egészben, hogy ezeket a dolgokat össze lehet foglalni néhány pontban - mi ezt most megtettük neked!

1. Ha barátokat akarsz szerezni, viselkedj barátságosan

Előfordulhat, hogy rengeteg bartátod van, de mindannyian más és más osztályba, illetve iskolába kerültek, mint te. Társaságra azonban mindig szüksége van az embernek...de hogyan megy az ismerkedés könnyen? A titok az, hogy viselkedj barátságosan! Végtére is, ha nem vagy eléggé nyitott, senki sem fog barátkozni veled.

2. Ha nem jársz sikerrel, ne add fel, próbáld újra és újra

Néhány dolog nem biztos, hogy neked is olyan könnyen megy, mint másoknak. Motivációk sulikezdéshezElőfordulhat, hogy baromi jó vagy töriből, de a matek mindig kibabrál veled. Bármely tantárgy is legyen az, amely a legnagyobb fejfájást okozza számodra, próbálj meg egy kicsit keményebben dolgozni rajta! Valószínűleg kelleni fog egy kis idő, amíg rákapsz az ízére, de ez a pont mindig emlékeztetni fog arra, hogy ne add fel.

3. A kemény munkát semmi sem tudja pótolni

Az, hogy jól teljesítesz az iskolában, lehet az alapvető intelligenciádnak és képességeidnek a jele, de hozzátartozik a kemény munka is. A suli elég energiát igényel, hogyha jó jegyeket akarsz elérni. A tanárok sokszor mondják, hogy oda kell tenned magadat, ha el akarsz érni valamit, és teljességgel igazuk is van ebben.

4. Gondolkozz pozitívan

Elég könnyen előfordulhat, hogy elkezdesz negatívan gondolkozni, amint megérzed a túlterheltséget, melyet az új tanév kezdete okoz. Néha úgy érezheted, hogy nem fog menni az adott tantárgy, túl nehéz az neked, vagy, hogy úgysem fogsz már beérni az órádra. Az év folyamán sok és különböző problémával kell majd megküzdened, de mindenekelőtt jusson eszedbe, hogy a negatív gondolatok illetve a panaszkodás sehová sem vezetnek, nem fogják megoldani a problémáidat. Hozz jó döntést és gondolj inkább pozitívan!

5. Légy önmagad

Csábító megoldásnak tűnhet, hogy nem önmagadat adod, amikor be szeretnél illeszkedni valahová. Úgy fogod érezni, hogy könnyebben el tudsz majd vegyülni a többiek között. Ám az igazság az, hogy ettől semmivel sem lesz jobb, sőt...Egy idő után nem leszel boldog, kényelmetlenül fogod érezni magadat, és egyszerűen nem fogod tudni elviselni azt, hogy más valakinek kell tettetned magadat. Légy önmagad! Nagy eséllyel sokkal több barátot fogsz találni, ha igaz vagy önmagadhoz.

6. Az olvasás megnyitja előtted a világot

Az olvasás fontos kulcsa a komoly sikerek elérésének. Valóban felnyitja a világot előtted. Bármiről megtudhatsz többet, csak azáltal, hogy olvasol. Ezen kívül egy rendkívül élvezetes időtöltés. Elrepíthet izgalmas kalandokra, történjenek azok a múltban, jelenben vagy a jövőben. Nincsenek határai annak, milyen messzire vihet el téged egy könyv.

7. A kedvesség számít

A kedvesség egy rendkívül értékes tulajdonság, amit adni és kapni is nagyon jó érzés. Szebb hellyé teszi a világot, szóval miért ne lennénk kedvesek? Emellett nyilvánvalóan profitálhatsz is belőle, mert ha valakivel kedvesen viselkedsz, egyértelműen ugyanezt fogod kapni tőle cserébe. Ez biztos, hogy sohasem fog kimenni a divatból!

(KamaszPanasz - Gy.P.F. allwomenstalk)