Testi problémák, lányoknak

#Testi problémák #lányoknak

500 db cikk a témában

Hogyan zajlik az abortusz?
#abortusz
2022.05.03.

Hogyan zajlik az abortusz?

20 éves vagyok, és lehet, hogy teherbe estem. Mit tehetek, ha nem akarom megtartani a babát? Hogyan zajlik az abortusz?

Házi arcápolók
#arcápoló
2022.04.17.

Házi arcápolók

A környezet káros hatással van a bőrünkre, rengeteg szennyeződés éri az arcbőrünket nap, mint nap. Emellett még mi is tovább szennyezzük a rendszeres alapozó használattal és a gondatlan és rendszertelen arcápolási szokásainkkal. Ha pedig ezekre nem figyelünk, kozmetikushoz hiába megyünk, nem tud percek alatt tökéletesen sima arcbőrt varázsolni.

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?
#menstruáció
2022.03.26.

Menstruálhatok-e ha terhes vagyok?

Nem. A közösségi médiában és az olyan TV műsorokban, mint a „Nem tudtam, hogy terhes vagyok” terjedő tévhitekkel ellentétben terhesség alatt nincs menstruáció, hiszen a rendszeres havi vérzés pontosan azért következik be, mert nem áll fenn terhesség. A petefészekből kilökődő érett petesejt a méhből a hüvelyen át vérzés kíséretében távozik, ha nem termékenyül meg.

Elegendő alvással a depresszió ellen
#alvás
2021.12.18.

Elegendő alvással a depresszió ellen

Kisebb eséllyel lesznek depressziósok, vagy gondolnak öngyilkosságra azok a tizenévesek, akik legkésőbb este tízkor lefekszenek aludni, mint tovább fennmaradó társaik, derül ki a New York-i Kolumbia Egyetem Klinikai Központjának friss kutatásából.

A terhesség korai jelei
#terhes
2021.11.28.

A terhesség korai jelei

Az egyetlen biztos módszer arra, hogy megtudd, terhes vagy-e, a terhességi teszt elvégzése. A várandósságnak vannak korai jelei, amelyekből már a teszt elvégzése előtt sejtheted, hogy kisbabád lesz. Lássuk, mik is ezek!

#védőoltás
2021.11.16.

5 tipp az oltások átvészeléséhez

Ideges vagy az oltások előtt? Nem vagy egyedül. Rengeteg ember retteg az oltásoktól, mert leírhatatlanul félnek a tűktől. Szóval ha legközelebb arra kér egy orvos, hogy tűrd fel a felsőd ujját, próbáld ki az alábbi tippeket.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint
#koleszterin
2021.10.27.

Alacsonyan tartja a tinik koleszterinszintjét a magas D-vitamin szint

Összefüggés van a magasabb szérum D-vitamin szint és az alacsonyabb plazma koleszterinszint között az általános iskolásoknál - derül ki a Kelet-Finn Egyetem új kutatásából. Ez része volt a Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) tanulmánynak, amelyben összesen 512 6 és 8 év közötti fiatal vett részt.

6 dolog, ami károsítja a fogakat
#fog
2021.10.26.

6 dolog, ami károsítja a fogakat

A fogunk a legszebb ékszerünk lehet, és természetesen mindenki arra törekszik, hogy ragyogóan szép legyen a mosolya. Vajon elég-e tisztítani, fehéríteni, és évente kétszer orvoshoz járni? Mi mindent tehetnénk még fogaink épségéért? Íme, néhány olyan dolog, ami károsíthatja a fogainkat.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?
#önkielégítés
2021.10.15.

Ártalmas-e vagy sem az önkielégítés?

Mítoszok és tévhitek után egyre több cikk jelenik meg arról, hogy az önkielégítés - sem a nőknél sem a férfiaknál - nem káros. (A tévhitek között van az, hogy a maszturbáció vaksághoz vezet vagy szőrt növeszt az illető kezén...)

#tampon
2021.10.01.

7 tipp az első tamponhasználathoz

A betétet könnyebb használni a tamponnál, de sok nő az utóbbi tisztaságát kedveli. Ha még sosem használtad korábban, akkor érdemes néhány dolgot megtudnod arról, hogy hogyan kell felhelyezni és eltávolítani. Azonban a legfontosabb dolog, amit tudnod kell róla, hogy ne félj, a tampon használata sosem fáj.

#omega
2021.09.30.

Jobban olvastak azok a tinik, akik Omega-3-at és Omega 6-ot szedtek

Az tény, hogy az Omega-3 zsírsavakban gazdag halolajat és egyéb kiegészítőket már korábban is ajánlották a terhes nőknek a magzat fejlődésének támogatására. Most azonban az is kiderült, hogy azok a kamaszok, akik Omega 3-at és Omega 6-ot szedtek, jobban tudnak olvasni társaiknál.

#balkezes
2021.09.11.

Balszerencsés, aki balkezes?

Mi lehet a közös Benjamin Franklinben, Albert Einsteinben és Bruce Willisben? A balkezesség, amely az emberiség 10 százalékát érinti. De vajon okosabbak, kreatívabbak a balkezesek, vagy éppen ellenkezőleg: több baleset és lelki sérülés éri őket?

#fogszabályozás
2021.09.09.

Fogszabályzót viselsz? Ezekre mindenképpen figyelj!

A fogszabályzó ma már szerencsére inkább divatos, mint ciki, hiszen azt üzened vele, hogy te igenis törődsz a fogaid egészségével. Ennek megfelelően ma már ezernyi színű gyűrű közül válogathatsz, amivel szuperül kifejezheted az egyéniségedet, akár 2-3 havonta váltogatva a színkombinációt.