szőrtelenítés
#Testi problémák

Egyiptomi szőrtelenítés

2021.01.19.
1 perces olvasási idő

A nem kívánt szőr eltávolítása cukros pasztával már 2000 éve létezik. Az ókori Egyiptomban és a Közel-Keleten (Perzsia) azt hitték, hogy a szőrtelen test a fiatalságot, a szépséget és a tisztaságot tükrözi.

Ma úgy tartják, hogy a cukorpasztával történő szőrtelenítés megváltoztatta a nők higiéniai szokásait, megőrizve a bőrük egészségét. Ismeretes, hogy Kleopátra havonta egyszer cukros pasztával távolítaná el testszőrzetét.

De a cukros paszta nem csak nőknek szól, hanem férfiaknak is, és a test bármely részéről (kéz, láb, hát, hónalj, ágyék, arc) eltávolítható a szőr.

Milyen előnyei vannak?

A viasztól eltérően a cukor nem tapad a bőrhöz, és nem távolítja el védőrétegét; ezért a szőreltávolítási folyamat kevésbé kényelmetlen és fájdalmas. A szőr eltávolítása mellett a cukor gyengéd hámlasztó hatással rendelkezik, és eltávolítja a régi és elhalt bőrsejteket, így a cukorpasztával történő szőrtelenítés utáni bőr fényesebbé és selymesen simává válik. A cukor a bőr természetes szövetségese, így a cukros paszta egyszerre tisztítja, simítja, hidratálja és regenerálja a bőrt.

A higiénia a kulcs

További előnye, hogy a baktériumok nem tudnak túlélni a cukros pasztában, ellentétben a viasztól, ahol szaporodhatnak. Illetve a cukor egyetlen felhasználásra szolgál, amely jelentős hatással van a kezelés higiéniájára és a fertőzések elkerülésére.

A szőrtelenítés után javasoljuk az Aloe Vera gél alkalmazását a bőrpír és a gyulladás enyhítésére, valamint a testápolót a benőtt haj megelőzésére.

(KamaszPanasz)