Testi problémák, divat

#Testi problémák #divat

28 db cikk a témában

Viseld helyesen a hátizsákod!
#iskolatáska
2023.09.01.

Viseld helyesen a hátizsákod!

Gyakran hallani, hogy a hátizsák cipelése hátfájást okoz mind a gyerekek, mind a felnőttek számára. A legáltalánosabb probléma, amiért a hátizsák fájdalmat okoz, hogy a táska túlságosan meg van tömve, vagy túl magasan, esetleg túl alacsonyan viselik.

Az önbarnítás írott és íratlan szabályai
#önbarnítás
2023.07.27.

Az önbarnítás írott és íratlan szabályai

Mi tagadás, szinte mindenkinek jobban áll a napbarnított bőrszín, jobban mutatnak rajtunk a ruhák, szebb a smink, kevésbé látszanak az apróbb bőrhibák. Ha nem akarjuk káros hatásoknak kitenni bőrünket, akkor válasszuk az önbarnítás technikáját, hogy természetesen jussunk egy kis barnasághoz.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok
#evészavar
2023.05.29.

A férfiak körében felbukkanó evési zavarok

Nem csak a nőkön, de a férfiakon is óriási nyomás van a kinézetükkel kapcsolatban. A tökéletes testfelépítés kényszeres elérése sokszor bulimiához, anorexiához, és testdiszmorfiás zavarhoz vezet.

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?
#ketogén diéta
2023.03.13.

Ketogén diéta: gyógymód vagy divat?

Nagyjából minden héten előkerül egy-egy új, vagy újra elővett diéta, amit egészségmegőrzésre, súlycsökkentésre, vagy éppen betegségek ellen javasolnak. Általában mindenre egyszerre. Most előtérbe került a ketogén diéta, nézzük meg mit kell róla tudni.

A kontaktlencsék típusai
#kontaktlencse
2023.02.28.

A kontaktlencsék típusai

A kontaktlencsék manapság már nagyon sokféle látási probléma helyrehozatalában segíthetnek. Emellett sok helyzetben kényelmesebbek lehetnek, mint a szemüvegek, ezért gyakran választják az emberek szemüveg helyett, vagy akár mellett is.

Miről ismerhető fel a manorexia?
#anorexia
2023.01.09.

Miről ismerhető fel a manorexia?

A táplálkozási zavar a fiúk körében korábban rendkívül ritkán fordult elő, de ma már ők sincsenek biztonságban. Egy brit felmérés szerint a férfiak 10%-a szenved anorexiától vagy bulimiától. Ez a fajta, férfiakat érintő étkezési zavar a manorexia.

#testsúlytrendek
2021.04.05.

Csak a trendi alak lehet vonzó?

A zsírpárnák évezredeken át a gazdagságot, egészséget jelképezték, hiszen vész-éléskamrát biztosítottak éhínség esetére. Az utóbbi bő 100 évben azonban a divat globalizációja gyorsan változó alak-divat trendeket teremtett, melyek nagyjából 10 évenként változnak. Dr. Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos, testsúlygyógyász elárulja mennyire függünk az aktuális testsúlytrendektől!

#szőrtelenítés
2021.01.19.

Egyiptomi szőrtelenítés

A nem kívánt szőr eltávolítása cukros pasztával már 2000 éve létezik. Az ókori Egyiptomban és a Közel-Keleten (Perzsia) azt hitték, hogy a szőrtelen test a fiatalságot, a szépséget és a tisztaságot tükrözi.

#nyár
2018.07.04.

7 tipp, hogy előkészítsd a lábfejed a szandálokhoz

Nincs is annál nagyobb szívás, mint amikor felveszed az új cuki kis szandálod, csakis azért, hogy felfedezd, milyen szörnyen néz ki a lábfejed. Amikor zokniba volt a lábfejed egész télen, könnyen elhanyagolhattad őket: például a lábkörmöd furcsa alakokat vehet fel, kiszáradhat, kirepedezhet.

#farmer
2017.02.08.

Miért ne akarj skinny farmert?

Lehet, hogy nincs tökéletes alakod, de már mindent kipróbáltál, hogy fogyj és aktívabb légy. Ennek ellenére nem érzed úgy, hogy bármit is érne, csak mert még mindig nem jön rád a skinny farmerod?

Hélium belélegzése: csak egy jó móka, vagy káros is lehet?
#hélium belégzés
2015.11.28.

Hélium belélegzése: csak egy jó móka, vagy káros is lehet?

Biztos ti is ismeritek a héliummal töltött lufiból történő szippantás igen vicces eredményét. Valóban mókás tud lenni, amikor a rendesnél sokkal magasabb hangon tudsz beszélni. De vajon lehetnek az egészségre káros következményei is? Cikkünkből kiderül.