farmer
#Testi problémák

A farmer leggings egészségügyi kockázatai

2015.03.27.
1 perces olvasási idő

A farmer anyagból készült leggings, avagy a jeggings ismét divatba jött az utóbbi időben. Ám ez a viselet felvethet egy nagy kérdést – vajon teljesen biztonságosak és nincs fertőzésveszélyük?

Minden olyan ruhadarab, amely ennyire szoros és kevéssé szellőzik, könnyen fertőzéshez vezethet. Főleg melegebb időben, amikor az ember izzad, ez a testrész remek táptalajt biztosít a baktériumok számára. Évről-évre egyre több nőnek jelentkeztek ilyen jellegű problémái, mióta a jeggings is divatban van.

Természetesen nem érint mindenkit, aki egyszer is felvesz egy jeggingset, nem fogunk azonnal ilyen fertőzéssel küszködni, ám ha te is a viselők közé tartozol, érdemes figyelned a rizikókra.

Persze minden attól is függ, hogy milyen gyakran és milyen sokáig viseled a jeggingsedet. Ha sokáig és minden egyes nap hordod, akkor kell komolyabban számolnod egy fertőzéssel. Fontos, hogy a viselések között hagyj időt magadnak, pontosabban a „lenti” területeidnek, hogy megszáradjanak. Emellett természetesen semmiképpen sem szabad elfeledkezned a mindennapos, higiénikus ápolásról sem.

A legjobb, ha a jegginsedet leváltod néha laza alsóneműre és nadrágore, de az is jó megoldás, ha szoknyát viselsz. Ne feledd, a divat nem mindig egészséges!

(Gy.A., msnbc.com)