plasztika
#Testi problémák

Női intim plasztika, avagy a legújabb őrület

2011.12.17.
1 perces olvasási idő

Ma hazánkban a leggyakoribb plasztikai beavatkozások közé tartozik a mellnagyobbítás. De felütötte fejét egy újabb őrület, a kisajakplasztika is.

Mit is jelent ez pontosan? És miért fekszik egy nő kés alá, hogy megváltoztassa azt, ami úgy tökéletes, ahogy megadatott?

A szeméremajak plasztika során a nagynak vélt kisajkakat egy korrekciós műtéttel szimmetrikussá és a kigondolt nagyságúvá alakítják. A műtétet végzik altatásban, de helyi érzéstelenítésben is. A feleslegesnek ítélt kisajak részt eltávolítják és a sebszéleket sok apró öltéssel egyesítik.

Hát nem hangzik túl biztatóan. Ugye? Bár vannak olyan esetek, amelyekben javasolt, ajánlott a műtéti beavatkozás, mert a testrész mérete miatt fájdalmat okoz sportolás közben, vagy bármilyen más tevékenység végzése során.

De ha nincs egészségügyi gond, akkor miért „csonkíttatja meg” magát egyre több nő?

Esetleg divatból? Vagy önértékelési problémák miatt? Netán azért, hogy a partnerének jobban tetsszen? Sajnos mind a három feltevés szóba jöhet.

Korunk szexuális nyitottsága miatt a fiatal felnőtt nőkben kialakulhat egy megfelelési kényszer, amely alapot szolgáltat az ilyen beavatkozásokhoz. Gondoljunk csak a felnőtt filmekre, vagy akár a nyuszis magazinokra, amelyek mind azt sugallják, hogy ha már nem vagyunk tökéletes testűek, gyorsan csináltassunk meg valamit magunkon. Mert akkor már nem leszünk vonzóak és kívánatosak.

De elárulom, nem reprezentatív közvélemény kutatásomból kiderült, hogy a férfiak igenis szeretik a természetes, vagy akár a nagy szeméremajkakat. És az igazi férfiak nem intim testrészük miatt szeretik a kedvesüket.

Persze sokan sokféleképpen fogalmazták meg, milyen is a „szép” szeméremterület, de egy valamiben mindannyian egyetérttetek, hogy legyen bármilyen is, egy dolog számít igazából, és az az ápoltság.

Tehát nem kell egyből a plasztikai sebészhez szaladnunk, ha nem egészségügyi okok indokolják azt!

(Szerző: Szabó Anita)