öltözködés
#Testi problémák

Öltözködési tippek fogcsikorgató hidegre

2014.02.05.
1 perces olvasási idő

Ha eleged van az állandó fagyoskodásból, és szeretnéd már végre élvezni a telet úgy, hogy közben nem ázik át a csizmád, nem árt megfogadnod pár jó tanácsot!

Tippek lányoknak

A fő, hogy jól nézz ki, akár mínusz van, akár plusz, nem igaz? Nos, ezt néhány megkötéssel el is lehet érni, feltéve ha le tudsz mondani arról, hogy télen miniszoknyát vagy éppen vékony kötött ruhácskát hordj.

A lányok köztudottan „önkínzók”, ha öltözködésről van szó, és inkább fagyoskodnak egy csinos vékonytalpú csizmában vagy éppen vékonybélésű kabátban, mintsem, hogy rontsanak az összképen. Hidd el, nem csak hajszálvékony ruhácskákban lehet jól kinézni! Itt van rögtön a kabát kérdése, ami akkor divatos, ha lehetőleg derékig, maximum csípőig ér. Csípőtől lefelé tehát fagyhalál. Ezért is ajánlanám inkább a karcsúsított fazonú, térdig érő rokonát, ami nézhet ugyanolyan jó ki, mint a rövidebb verzió, mégsem fagysz meg benne. Ugyanez a helyzet a bokacsizmával is.

Léteznek nagyon divatos lovaglócsizmák is, melyek hosszított fazonúak, és nem csak a bokádat és a lábfejedet, hanem a lábszáradat is védik a hidegtől. A bőrcsizmákkal ellentétben a szintetikus anyagból készültek nem áznak olyan hamar át, tehát ha nagyon zord az idő, érdemesebb ilyet felvenni.

Elég kevés olyan lány van, aki szívesen hord sapkát, mert a frizurát tönkreteszi. Azért, hogy nehogy megtöténjen ez a katasztrófa, inkább lefagyasztják a füleiket és a hajhagymáikat. Aztán már 40 éves korukra nem a sapka lesz a bajuk, hanem hogy nincs mit beletenni. Ha végképp nem tudod magad elképzelni sapkában, legalább a kapucnidat húzd a füledre, ha már annyira esik, hogy jégcsapok lógnak az orrodról!

Tippek fiúknak

A fiúk általában pont az ellenkezőjét vallják. Mindegy, hogy mi, csak kényelmes legyen! Lehet az egy bőrdarab is, amit maguk köré tekernek, a lényeg, hogy lehessen benne focizni. Persze vannak, akiknél nem ilyen súlyos a helyzet.

Nekik szintén azt tanácsolnám, hogy válasszanak jól bélelt kabátot, valamilyen jó hőszigetelő anyagból készült béléssel. Nem árt télen az edzőcipőt bakancsra cserélni, főleg 20 centis hóban. Bakancsok között is lehet kapni divatosat és kényelmeset, amiben legalább nem fagy meg a lábad. Hógolyók gyártásához, lányok fürdetéséhez a hóban kesztyű viselete ajánlott. Kötött kesztyű helyett a szintetikus anyagból készült sokkal inkább hasznosabb és nem is annyira gáz. Nektek sem árt, ha beszereztek télre egy sapkát, ez ugyanis nem csak a mínuszoktól véd, de még jól is néz ki. Tehát irány a legközelebbi bevásárlóközpont, ha nem sikerült karácsonyra kapni egyet!

Atlétát általában csak kosáredzések alkalmával viseltek. Pedig nem árt, ha minden reggel magatokra kaptok egyet, ez ugyanis plusz egy réteg előnyt jelent a lányokkal szemben (természetesen csak mellkastól lefelé).

(Sz. D. L.)