szemöldök
#Testi problémák

A szépség és a szemöldök

2015.02.26.
2 perces olvasási idő

A szemöldök furcsa módon ott is van, meg nincs is az arcon. Ha gyönyörű, akkor a női arc is sokkal szebb, a legtöbb esetben mégsem tudjuk, hogy ezt az érzést egy csodaszép, ívelt szemöldök teszi. Viszont, ha csúnya, akkor az arc szépsége is tompul. Nem érdemes feltétlenül a divatot követni, hisz nem biztos, hogy nekünk pont az áll jól, ami a sztároknak.

A szemöldöknek - akárcsak a ruháknak vagy a sminknek - megvan az aktuális trendje.

Korok és divatok

A 30-as 40-es évek mozisztárjait bálványozva próbálták a nők Marlene Dietrich vagy épp Tolnay Klári szemöldökét utánozni. Keskenyre szedték, ami inkább egy vékonyka csíkra emlékeztet.

Az 50-es évektől kezd kicsit vastagodni a szemöldök, sőt az íve is hosszabb, karakteres. Liz Taylor vagy Sophia Loren az Igazi Nőt testesítik meg és divatdiktátorként üzeni mindkét filmcsillag: Ilyen szemöldököd legyen!

A 70-es évek hippi nemzedéke újra csipeszhez nyúl és vékonyít a szemöldökén. Flower-power, szabad élet a kommunákban, Woodstock - a nő mégis nő marad, és két őrült fesztivál között is szakít időt a csinosításra.

Ki gondolná, hogy a 80-as évek divatjának diktálója, ura és parancsolója a Miami Vice című sorozat volt? Bizony. Don Johnson, Saundra Santiago és Philip Michael Thomas történelmet ír. Amit a sorozatfüggők látnak a tévében, azt követik is. Az i-re a pontot Brook Shields teszi. Az ő szemöldöke a hamisítatlan 80-as évek szemöldöke. Bozontos, vastag és buja.

A 90-es évek szemöldöke kicsit lenyugtatja a kedélyeket. Szépen ívelt, diszkrét, nem harsogó. Az új milleniumban már csak ismétlődnek és váltakoznak a régi divatszokások. Vékony, aztán vastag, tüntetően hanyag, de precízen megtervezett szemöldökök.

Manapság láthatsz ilyet is, olyat is. Az orosz szupermodellek vastag, sötét szemöldök alól pislognak a fotómasinába, míg Madonna a diszkrétre és a halványra tette le a voksát.

Óvatos korrekciók

Gyakran találkozunk elrontott, elszedett ívekkel, amit valaki maga szedett ki. Sajnos, sokaknak nem is nő vissza ugyanolyanra a szemöldöke. Éppen ezért a szemöldökszedést érdemes kozmetikusra bízni.

A kozmetikus csipesszel vagy gyantával igazíthat a szemöldökön. Tévhit, hogy a gyantától fellazul a bőr és egy idő után fityegni fog a bőr a szemhéjon. Aki kevésbé bírja a fájdalmat, és szeretne hamar túllenni a szedésen, az válassza a gyantázást.

Mit tegyünk, ha ritka vagy fakó a szemöldökünk?

A kozmetikusunktól kérhetünk tartós szemöldökfestést is. A fekete, a barna árnyalatai, vagy éppen a vörös lehet a legmegfelelőbb számunkra. A kimondottan szemöldök festésére készült anyagok kíméletesek, bár elképzelhető, hogy allergiás reakciót váltanak ki, ezért érdemes bőrpróbát végeztetni.

Ha nem vagy festékpárti, akkor magad is áthúzhatod az ívet. Ferdén vágott, vékony ecsettel könnyedén kifestheted egy kevés szemhéjporral vagy ceruzával. A szemhéjpor lágyabb hatást kölcsönöz. Végül szemöldökkefével igazgassuk el a szálakat.

Szemöldökszedés után pattanások

Mi lehet a probléma? Az egymásnak adogatott vagy nem higiénikusan tárolt vagy használt csipeszen baktériumok telepedhetnek meg, amelyek a bőrrel érintkezve gyulladást okozhatnak. Az ilyenkor megjelenő pattanásokat ne nyomkodjuk, hanem fertőtlenítsük le alkoholos tonikkal, vészhelyzetben arcszesszel. A pattanások rövid időn belül el fognak tűnni. A csipeszt szintén fertőtlenítsük le és töröljük át alaposan.

(N.N.)