hónalj
#Testi problémák

Tippek a hónalj szőrtelenítéséhez

2016.05.27.
1 perces olvasási idő

A gyantázás segítségével eltávolíthatod a nem kívánatos szőrszálakat nemcsak a karodról, lábadról, bikinivonaladról, de a hónaljadról is. A legyantázott terület sokkal tovább marad sima, mivel a szőrt a szőrtüszőből is eltávolítod.

Használhatsz meleg vagy hideg gyantát a szőrtelenítéshez. A meleg gyanta először folyékony, majd kis hűlést követően felvihető a bőrre.

A gyantázás menete

1. Tisztítsd meg a gyantázandó bőrfelületet, és teljesen szárítsd meg!

2. Melegítsd fel a gyantát, és egy spatula segítségével vidd fel vékony rétegben a bőrödre! A görgős fejjel ellátott gyantázók esetében csak húzd végig a patront a szőrtelenítendő felületen.

3. Teríts egy lehúzó csíkot a gyantára, simítsd a bőrödre, hogy jól hozzátapadjon!

4. Egy gyors mozdulattal rántsd le a csíkot a bőrről, a szőrnövekedéssel ellentétes irányban!

5. Ismételd addig, amíg az összes szőrszálat el nem távolítottad!

6. A maradék gyantát távolítsd el! Ehhez lehet kapni speciális gyantalemosót.

7. Kend be a szőrtelenített területet valamilyen nyugtató (pl. körömvirág) krémmel!

Ez a módszer használható a hónalj gyantázásakor is. Azonban a gyantázás „erőszakos” szőrtelenítési mód, így a bőrön kisebb sérüléseket okozhat. A kihúzott szőr helyén kiütés is kialakulhat, amelyet gyulladás vagy fertőzés okozhat. Mivel a hónalj bőre ráncolódik, ezért ott megmaradhat a nedvesség, amely irritációt okozhat.

A hónaljgyantázás mellékhatásai

A hónalj szőrzete természetes módon védi a bőrt a baktériumoktól. A gyantázás következtében a pórusok megduzzadhatnak és kitágulhatnak, és különböző vegyi anyagok, például amelyek a dezodorokban találhatók, könnyen bejuthatnak a bőrbe.

Egy fertőzés érintheti a nyirokcsomókat is, amelyek jelen vannak a hónalj környékén is. Ha valamilyen mérgező anyag kerül be így a szervezetbe, akkor az továbbterjedhet a szervezet többi részébe is. Ez akár mellrákhoz, vagy tüdő- és szívbetegségekhez is vezethet.

Kevésbé káros módszer a hónaljszőr eltávolítására, ha levágjuk egy kis ollóval. Ha szükséges, a terület borotválható is, hiszen a borotva csak a felszínen lévő szálakat vágja le.

(Forrás: Fókuszban a Nő, womansmagazine.net)