DROG, CIGI, ALKOHOL drog kategória (136)

Az LSD a köztudatban jól ismert halucinogén hatású szer. A hatás 1,5-2 óra alatt jön meg, maga az „utazás” 8-12 óráig tart, majd egy több napig tartó reintegrációs fázis következik, ami alatt a személy visszailleszkedik a valóságba. Enyhe befolyásoltság akár hónapokig is jelen lehet, ám a boldogságérzet, és eufória nagyon súlyos szívritmuszavart okozhat. szorongást és depressziót, valamint mentális zavarokat válthat ki használójánál.
2010-07-31
A drogfüggőség nem csak életveszélyes, de nagyon gyorsan tönkreteszi a külsődet is. Szóval, hacsak nem vágysz tönkrement arcbőrre, szemed alatti sötét karikákra és gyors öregedésre, ne próbáld ki őket! Lehetnek barátaid és érezheted jól magad anélkül, hogy veszélyeztesd az egészséged!
2010-06-21
Körülbelül egy éve nagy ritkán, legfeljebb kéthetente egyszer, elszívok egy marihuánás cigit. A legutóbbi két alkalommal, miközben szívtam, rángani kezdett a lábam, amin nem tudtam uralkodni. Nem fájt úgy, mintha görcs állt volna a lábamba, de kellemetlen és zavaró volt. Lehet, hogy csak az idegesség okozta (akkor gyújtottam rá először a többiek előtt, és kicsit izgultam, hogy a szobatársaim esetleg megorrolnak rám)? Netán a drog mellékhatása volt ez?
2010-04-25
A bátyám harmincöt éves, heroinfüggő. Az egész családunkat hintába ültette ezzel a droggal. MINDANNYIAN szeretnénk kiszállni ebből a hintából: csak akkor van szüksége a családra, amikor újra ehhez az undorító szerhez akar nyúlni.
2010-04-02
Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki cannabist, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.
2010-03-01
A Michigani Southfieldben járunk. A legtöbb iskolában a marihuána sokkal inkább tanórán kívüli kérdés. Ezzel szemben a Med Grow Cannabis Egyetemen a marihuána kikötés: a történelme, termesztése és a kapcsolódó jogi programok az egyetem új karának tananyagához kapcsolódnak.
2010-02-05
Az éves jelentések alapján azt mondhatjuk, hogy szinte csak jó híreket kaptunk a tini-kábítószer használatról. A dohányzás aránya alacsonyabb, mint bármikor ezelőtt, kevesebben használnak amfetamint, speedet, kokaint és LSD-t, ráadásul a mértéktelen ivászatok is kevésbé fordulnak elő, mint korábban.
2010-02-03
Rengetegen vallják azt, hogy ha marihuánás cigit szívnak, ellazulnak tőle, és ez a tevékenység elűzi a stresszt. Sokan azt állítják, hogy szerotonin van a fűben, ami antidepresszánsként hat. De vajon mi igaz ebből?
2010-01-21
Biztosan ti is hallottatok már olyan dolgokról, hogy az ecstasynak lehetnek különböző szexuális mellékhatásai. De vajon ezek igazak, vagy nem? Például az ejakuláció elmaradását okozhatja az ecstasy fogyasztás?
2009-12-18
Vitatott kérdés, hogy a marihuána fizikai függőséget okoz-e vagy sem. Választ adni nem könnyű, kutatók szerint azonban azoknál, akik rendszeresen használnak marihuánát, fizikai és társadalmi függőség alakulhat ki.
2009-12-16
A petefészek és az ösztrogén hormon megvédheti a nőket a marihuána aktív összetevője által okozott tanulási és memória zavaroktól – vetődött fel a feltételezés egy patkányokon elvégzett kísérlet során.
2009-10-28
Hogyha úgy döntesz, hogy részt veszel egy alkohol és kábítószer elvonó kúrán, át fogsz menni egy négy lépésből álló folyamaton, ahol megtanulhatod hogyan élj tiszta és józan életet.
2009-09-04
Minden fiatalnak dönteni kell élete során megannyi kérdésben, és ezen kérdések közül jó néhány a drogokkal kapcsolatos. Kipróbálhatom? Ki merjem próbálni? Milyen veszélyei vannak? Mi lesz, ha a szülők megtudják? Mi lesz, ha az iskola igazgatója megtudja? Megéri kockáztatni? Milyen negatív hatásai vannak az egészségemre és a jövőmre? Satöbbi, satöbbi…
2009-07-17
Törvényeink az egyes kábítószerekkel kapcsolatos elkövetési magatartások jogkövetkezményeit aszerint is megkülönböztetik, hogy milyen mennyiségű kábítószerrel követték azt el. Természetesen nem lehet mindegy a rendőrségnek, az ügyészségnek illetve a bíróságnak, hogy egy szál marihuánás cigarettát találtak az elkövetőnél, vagy egy egész ültetvénynyit. Eszerint a jogszabály differenciál a vonatkozásban, hogy az egyes drogfajtáknak milyen hatóanyag tartalma van.
2009-07-15
Egy káros szenvedély abbahagyása, különösen, ha annak régebb óta rabja vagy, nem könnyű. Erős elhatározást, kitartó erőt, rengeteg időt, és önmagad iránti türelmet kíván. Ha elsőre nem sikerül elhatározásodat véghezvinni, ne csüggedj. Végy egy nagy levegőt, és kezdd újra! Néhány hasznos tippel megpróbálunk segíteni.
2009-05-31
<<  1 ... 7 8 9 10  >>