állatvédelem
#Zöldövezet

Védd az állatokat!

2010.10.04.
1 perces olvasási idő

A Földünkről napról napra tűnnek el újabb és újabb állatfajok az ember tevékenységeinek hibájából, pedig egykor mind része voltak a Földnek. Az állatok pusztulásáért elsősorban az ember terjeszkedése által okozott károk felelősek.

Így az állatok elvesztik élethelyüket, és szennyezik a környezetet. A vadászat is felelős, de már csak kisebb mértékben.

Persze nem csak a vadállatokat kell védenünk, hanem a házunk tájának élővilágát is. Az emberek életformájának elkerülhetetlen velejárója, hogy az állatokat különböző célokra felhasználjuk, de ettől még nem szükséges, hogy ezek az állatok szenvedjenek.

A tudományos kutatások sem nélkülözhetik az állatkísérleteket, mint például a gyógyszerkutatás, de a laboratóriumokban legtöbbször a hadiipar és a kozmetikai ipar gyilkolja meg ezeket az élőlényeket értelmetlenül. Igyekezzünk olyan kozmetikai termékeket választani, melyek kifejlesztéséhez nem végeznek állatkísérleteket!

Sokan tartanak otthon kedvtelésből állatokat, de mielőtt állatot vállalnánk, érdemes végiggondolni, hogy tudunk-e leendő kedvencünknek megfelelő körülményeket biztosítani. Mint már valószínűleg sokszor hallottátok, az állattartás nagy felelősség, ezért gondoljátok át mielőtt belevágnátok. Mindig igyekezzetek a kedvenceteknek a lehető legkedvezőbb körülményeket biztosítani, és őt igazi társként kezelni.

Az állatoknak saját világnapjuk is van, ez minden évben október 4-ére esik, Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napjára. Magyarországon évek óta mind több és több helyen ünneplik meg.

Fontos, hogy te is védd az állatokat, így téve jobbá és szebbé környezetünket!

(Gy.A.)

Kapcsolódó cikkek