Zöldövezet, kisállat

#Zöldövezet #kisállat

23 db cikk a témában

A macskák testbeszéde
#macska
2024.03.14.

A macskák testbeszéde

Mire gondol a macskád? A testbeszédéből megtudhatod! Megosztunk veled hat tippet, ami segíthet megérteni a cicádat.

Különös figyelmet igénylő házi kedvencek
#kutya
2024.02.11.

Különös figyelmet igénylő házi kedvencek

Vajon mennyivel másabb feladat egy kutyusról gondoskodni és egy papagájra odafigyelni? Ha azon töröd a fejed, hogy szeretnél egy új kedvencet, de nem tudod, hogyan válassz, cikkünk segíthet a felelős döntésben.

Az állatok 10 emberi tulajdonsága
#kutya
2024.02.01.

Az állatok 10 emberi tulajdonsága

Mi, emberek nem vagyunk sem a leggyorsabbak, sem a legerősebbek a bolygó élőlényei közül. Még az érzékszerveink teljesítménye is eltörpül sok faj érzékelése mellett. A madarak jobban látnak, a kutyák jobban szagolnak, és sok állat van, amiknek olyan érzékszervei vannak, amilyenek nekünk egyáltalán nincsenek.

Hogyan tartsd biztonságban az állataidat az ünnepek alatt?
#kutya
2023.12.25.

Hogyan tartsd biztonságban az állataidat az ünnepek alatt?

Az ünnepek ideje alatt ne csak a családoddal, barátaiddal tölts el elég időt, hanem szentelj figyelmet a kedvencedre is, akinek télen és különösképpen az ünnepek körül fokozottabb odafigyelésre van szüksége. Ha a hideg hónapokban is biztonságban szeretnéd tudni az állataidat, fogadd meg következő tippeket.

A macskák rossz leheletének lehetséges okai
#macska szájszag
2023.10.21.

A macskák rossz leheletének lehetséges okai

A rossz leheletet számos egészségügyi probléma okozhatja. Ne aggódj, nem kell, hogy a macskád lehelete friss és mentolos illatú legyen! Ha azonban nagyon bűzösnek érzed cicád leheletét, az valami bujkáló betegségre is utalhat, amit azonnal orvosolni kell.

Kutyatartás és allergia
#allergia
2023.09.07.

Kutyatartás és allergia

Minden háziállat a bundájával apró molekulákat szór szét a levegőben, amiket allergéneknek nevezünk. Valójában nem számít, milyen rövid vagy hosszú a szőrük, sőt az sem, hogy milyen fajtájúak, hiszen mindegyikük okozhat allergiás tüneteket az arra érzékenyeknél.

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek
#kutya
2022.08.27.

Kiskutya örökbefogadása: kezdetek

Egy kiskutya határtalan szeretetet nyújt nekünk. Céltudatosabbá tehet, és segít abban, hogy igazán felnőjünk a gondozásához szükséges kötelességtudat által. Mindezek mellett egy kiskutya birtokában sokkal erősebb lesz az immunrendszered, és a stresszes napokon egy kis játék után máris csökkenhetnek a szorongásaid, melyet okozhat egy rossz jegy, szerelmi csalódás vagy bármi más.

Milyen ételt ne adj a cicádnak?
#macska
2022.08.17.

Milyen ételt ne adj a cicádnak?

A macskák válogatósak, ha ételről van szó, de hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ők tudják, hogy mi jó nekik és mi nem. De az az igazság, hogy sok cica még a romlott húst is megeszi, egyszóval mindent, amit elé rakunk, és aztán jön a baj.

Bőrproblémák kutyáknál
#kutya
2022.07.23.

Bőrproblémák kutyáknál

Amikor egy kutya folyamatosan vakarja vagy nyalja magát, az pont olyan irritáló tud lenni, mint amikor valaki végighúzza a körmét egy iskolatáblán. De ne hibáztasd ezért a rossz szokásáért szegény kutyádat – valószínűleg valamilyen bőrproblémája lehet.

#Navizoo
2019.09.05.

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...
#kutya
2015.11.07.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...

Amikor Gergő 12 éves volt, kutyája mindig életvidám és virgonc viselkedése levette a lábáról, de pár évvel később lankadt az eb aktivitása, és szemmel láthatóan étvágytalanná vált - ekkor tudatosult Gergőben, hogy valami nagy baj van.

#utazás
2015.06.27.

Hogyan utazz kutyával?

Nyaralni indulsz, de még nem döntötted el, hogy magaddal viszed-e a kutyád, vagy sem? Tudod, hogyan utazz vele? A kutyáddal utazni nagyon jó mulatság, ha elvégzed a megfelelő előkészületeket. Viszont a tervezés nagyon könnyen elronthatja mindenki vakációját.

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.