Navizoo
#Zöldövezet

A Navizoo alkalmazás összeköti az állatbarátokat és az állatvilágról tanít

2019.09.05.
1 perces olvasási idő

A Navizoo eredetileg az első állatkert-navigáció volt, ahol több tucat állatkertet térképeztek fel világszerte. A 2019-es szezonban az indítás új interaktív funkciókat készített, amelyek lehetővé teszik az állatkert látogatóinak és az állatbarátoknak, hogy több információt kapjanak az állatokról és oktatási játékokat játszhassanak.

A jelenlegi Navizoo 35 állatkertet tartalmaz Csehországban, Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Szlovákiában. Az alkalmazás az Android és az iOS platformokon működik. A 2018-as nyitószezonban a felhasználóknak egyértelmű navigációt kínál az állatkertben és az egyes állatok és látnivalók lokalizálását térképezi.

A felhasználók új állatfajok összeállítására és felismerésére képesek

A 2019-es szezonban az indító csapat javította az alkalmazást az interaktív funkciókkal, amelyek célja, hogy növelje a felhasználók tudását az állatvilágról, de különösen az offline állatkerti látogatás élményének összekapcsolása az online alkalmazás funkciókkal. Az első fontos jellemzője az, hogy a felhasználók az állatkertben vagy otthon látogathatnak. A második újdonság a továbbfejlesztett interaktív állatkert-térképek, amelyek most már állati és attrakciós címkékkel gazdagodtak. A "2018 - as év megmutatta nekünk, hogy a navigáció csak a kezdet volt, mert a felhasználók különösen érdeklődtek az állatok megismeréségének bővítésében, és a lehető legjobban meg akarják ismerni őket az állatkert látogatása során és után. Ugyanakkor az alkalmazást az oktatás legjobb asszisztensének írták le,” Marchevka Róbert, az indító alapítója megjegyzi az új funkció létrehozásához vezető okokat.

Egy másik kiterjesztés ami több száz képpel ellátott rejtvényt tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a felhasználók új állatfajok összeállítására és felismerésére képesek. "A Navizoo új funkcióival nemcsak a fiatalabb felhasználók számára nyújt megoldást, akik rejtvényeket játszhatnak, és tesztelhetik a kvízkészségeiket, de az idősebb felhasználók is elégedettek a praktikus navigációval, amelynek köszönhetően nem vesznek el az állatkertben és így nem maradnak le semmi élményről amit az állatkert bisztosít nekik. Minden állatbarát feltalálja magát és a legügyesebbek minden hónapban ingyen jegyet nyernek egy velük kiválasztott állatkertbe ”- mondja Marchevka Róbert az új alkalmazás kiterjesztésről.

Az új funkciók mellett a Navizoo tovább bővíti azok állatkertek számát, ahol a felhasználók teljes mértékben ki tudják használni a funkcióikat. Az indulás sikerült a cseh és szlovák állatkerteket kevesebb, mint 12 hónap alatt fedezni. Az elkövetkező hónapokban a csapat a magyar, az osztrák és a lengyel piacokat kívánja fedezni, melyeket a felhasználók leginkább érdekelnek.

(Navizoo)