Zöldövezet, macska

#Zöldövezet #macska

22 db cikk a témában

A macskák testbeszéde
#macska
2024.03.14.

A macskák testbeszéde

Mire gondol a macskád? A testbeszédéből megtudhatod! Megosztunk veled hat tippet, ami segíthet megérteni a cicádat.

Lehet, hogy a macskád cukorbeteg?
#cukorbeteg
2024.01.30.

Lehet, hogy a macskád cukorbeteg?

Biztosan láttatok már olyan macskát, amely a végtelenségig lusta. Az egész napi mozgása körülbelül a kosara és az ételes tálja közötti távra redukálódik. Nos, az elhízás nem csak az embereknél jár szövődményekkel. A mozgáshiányos, lusta és elhízott macskákat ugyanis ugyanúgy veszélyezteti korunk népbetegsége, a cukorbetegség.

Viselkedési zavarok a macskáknál
#macska
2024.01.06.

Viselkedési zavarok a macskáknál

Amikor megvásárolunk egy aranyos és ennivaló kiscicát, általában nem gondolunk bele abba, hogy mire felnő – bár ugyanúgy cuki marad – komoly viselkedési problémákkal fog küzdeni. A macskád szétkarmol mindent? Elfelejti, hogy van alom is a világon? Nos, nem vagy egyedül.

A macskák rossz leheletének lehetséges okai
#macska szájszag
2023.10.21.

A macskák rossz leheletének lehetséges okai

A rossz leheletet számos egészségügyi probléma okozhatja. Ne aggódj, nem kell, hogy a macskád lehelete friss és mentolos illatú legyen! Ha azonban nagyon bűzösnek érzed cicád leheletét, az valami bujkáló betegségre is utalhat, amit azonnal orvosolni kell.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?
#házi kedvencek
2023.07.23.

Hogyan tedd ki az ágyból a kutyád, macskád?

Nemcsak a filmekben, de közvetlen környezetünkben is biztos tudunk olyan embert, aki a háziállatával alszik, vagy éli mindennapjait. Lássuk, hát, hogy milyen hatással van az állatokkal való együttélés az egészségünkre és, hogy mit tehetünk meg annak érdekében, hogy kedvencünkkel való kapcsolatunk egészséges legyen!

Készen állsz az állattartásra?
#kisállat
2023.06.06.

Készen állsz az állattartásra?

Semmi szokatlan nincs abban, ha szereted az állatokat. A háztartások körülbelül 60%-ában van valamilyen kedvenc és nagy részük úgy gondolja, hogy a kedvence családtagnak számít.

Hogyan tesz a kutyád, macskád egészségessé?
#házi kedvenc
2022.10.14.

Hogyan tesz a kutyád, macskád egészségessé?

Az állatok jókedvet sugároznak a mindennapjainkba, ezt mindenki tudja, akinek van egy kedvence otthon. Ám nem csak jó élményeket és jó érzést okoznak nekünk, ha körülöttünk vannak, hanem abban is közreműködnek, hogy egészségesek legyünk. Gondoltad volna?

Milyen ételt ne adj a cicádnak?
#macska
2022.08.17.

Milyen ételt ne adj a cicádnak?

A macskák válogatósak, ha ételről van szó, de hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ők tudják, hogy mi jó nekik és mi nem. De az az igazság, hogy sok cica még a romlott húst is megeszi, egyszóval mindent, amit elé rakunk, és aztán jön a baj.

#macska
2020.04.06.

A macskák furcsaságai

Egész napos alvás, árnyékok kergetése egész éjjel, furcsa szag rejtélyes növényektől - ezek valószínűleg furcsa viselkedésmódok lennének tinédzsereknél, de a macskáknál teljesen normálisak. Hogy többet is megtudhass a macskák sajátos viselkedési szokásairól, összeszedtünk neked néhány alapvető dolgot, az ártalmatlan jelenségektől a rosszat sejtető dolgokig.

#kutya
2017.01.20.

Hogyan védjük házi kedvenceinket a téli időben?

Az utóbbi napokban bizony elég fagyos időjárásban volt részünk, amit jó esetben egy fűtött szobában alig érzékeltünk. Azonban a kertben tartott kutyusoknak ez nem egyszerű időszak. Az emberek még csak-csak megoldják a gondjaikat, de mi a teendő ilyenkor házi kedvencekkel?

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...
#kutya
2015.11.07.

Házi kedvencek: ha közeleg a vég...

Amikor Gergő 12 éves volt, kutyája mindig életvidám és virgonc viselkedése levette a lábáról, de pár évvel később lankadt az eb aktivitása, és szemmel láthatóan étvágytalanná vált - ekkor tudatosult Gergőben, hogy valami nagy baj van.

#kisállat
2015.01.30.

Veszélyes állattartási hibák

Az egyik, hogy a kutyád sétáltat téged. A rosszul tanított kutya elránthat, miközben sétáltatod. A szakértők szerint több ezer ember köt ki a baleseti sebészeten évente, háziállattal összefüggésben álló esések miatt.

#kisállat
2014.10.04.

Fogadj örökbe egy kisállatot!

Talán az egyik legjobb dolog, amit egy kisállattal tehetünk, hogy örökbe fogadjuk. Miért? Mert így megmentünk egy rászorult macskát vagy kutyát a menhelyen való senyvedéstől, esetleg az elaltatástól. Ezzel a mi lelkünknek is sokkal jobb, továbbá új kisállatunk jobb életkörülmények között töltheti mindennapjait. Ma van az állatok világnapja.

#macska
2013.06.16.

A macskák fogászati problémái

A házimacskák fogászati problémáinak okozója részben a táplálkozás. A macskák testfelépítése lehetővé teszi, hogy képesek legyenek vadászni, kisebb állatokat elkapni, és ezeket teljesen, vagy részben felfalni.