Zöldövezet, vegyszer

#Zöldövezet #vegyszer

42 db cikk a témában

Zöld tisztítószerek házilag
#tisztít
2024.02.21.

Zöld tisztítószerek házilag

Tavasz közeledtével nemcsak a testünket, hanem a környezetünket is kicsit rendbe rakjuk. Íme, néhány nagyszerű, házilag is elkészíthető, környezetbarát tisztítószer, amely nemcsak az egészségünket, hanem a pénztárcánkat is kímélheti.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény
#szobanövény
2024.01.16.

A 14 leghatásosabb légtisztító szobanövény

Szépek, sőt tartásuk egészséges is. A NASA kutatásai alapján bebizonyosodott, hogy egyes dísznövények kifejezetten jó hatással vannak a beltéri levegőre, mivel képesek kiszűrni a körülöttünk lévő, mesterséges anyagokból származó veszélyes gázokat, mint például a formaldehidet, ammóniát és a benzolt.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből
#egészségkárosító anyag
2024.01.03.

10 dolog, amit érdemes száműznöd az életedből

Légtisztító, vízkőoldó, parfüm. Csak néhány azon veszélyes dolgok közül, melyeket minden nap használunk, mit sem törődve azzal, milyen hatással lehetnek az emberi egészségre. Most leleplezzük a tíz legelterjedtebb (mondjuk így) mérget, mely szinte mindegyik háztartásban előfordul.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok
#diy
2023.12.07.

Gyorsan elkészíthető házi kozmetikumok

Tele vannak a boltok a legkülönfélébb krémekkel, pakolásokkal, arcradírokkal. Sokszor azt sem tudjuk, melyiket válasszuk, miközben talán a legjobb megoldás lehetősége otthon lapul - a konyhában. Mutatunk néhány házilag elkészíthető, természetes alapanyagokból álló kozmetikumot, amellyel látványos eredményeket érhetsz el.

Pénztárca- és környezetkímélő szépítkezés
#szépség
2023.11.26.

Pénztárca- és környezetkímélő szépítkezés

Ha magadra odafigyelsz, azzal a környezetet is kíméled! Mindig válaszd a legegyszerűbb megoldást! Gondolj nagyanyáink szépségpraktikáira! S a legszebb a dologban, hogy ami számodra egészséges, az nem csak környezetkímélő, hanem pénztárcabarát is egyben.

Károsak-e a dezodorok az egészségre?
#dezodor
2023.10.04.

Károsak-e a dezodorok az egészségre?

Az ókori Egyiptomban a testszagot citrusolajakkal és fűszerekkel nyomták el. Mára a reklámoknak köszönhetően elhisszük, hogy nem lehetünk sikeresek izzadásgátló készítmények nélkül, pedig ezek károsak lehetnek az egészségedre, ellenben léteznek természetes, otthon elkészíthető változataik.

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!
#bőr
2023.03.18.

Vigyázz, mihez nyúlsz hozzá!

A bőrirritációt okozó anyagok közül vannak ismertebbek és kevésbé ismertek – tudd meg, mi okozhat a környezetedben bőrgyulladást, kiütéseket!

A 12 legismertebb bőrirritáló tényező
#bőr
2023.03.08.

A 12 legismertebb bőrirritáló tényező

Ismerd be, a szekrényeid tömve vannak mindenféle tisztítószerrel és eszközzel (akár szeretsz takarítani, akár nem). A fiókjaid pedig dugig vannak szépségápolási termékekkel (habár jó néhány már túl van a szavatossági idején). Ruhásszekrényedben már egy tűnek sem jut hely? Szalad a lakás, rengeteg a tennivaló és mégsem jut elég idő mindenre?

Te szoktál otthon segíteni?
#rend
2023.01.11.

Te szoktál otthon segíteni?

Rendetlenség mindenhol, a mosatlan edények már alig férnek el a pulton, a szobanövények kókadoznak, bármerre jársz, szennyes ruhák halmain át vezet az út, a szemetes felől pedig furcsa szag terjeng. Nem. Ez nem az anyukád hanyagsága, aki az éjszakai műszak után ahelyett, hogy fáradtan leroskadna, inkább a Te reggelidet készíti, és nem is édesapádé, aki már hajnalban útra kelt a munkába.

Figyelem, ez zöldre festés!
#festék
2022.09.15.

Figyelem, ez zöldre festés!

A Tudatos Vásárlók Egyesülete ismeretterjesztő médiakampányt indít és ezzel támogatja azt, hogy a fogyasztó képes legyen kiigazodni a zöld, natural, fenntartható, öko, karbonsemleges és hasonló, sokszor félrevezető állítások tengerében.

#vegyszer
2021.06.08.

Rebeka kipróbálta: tippek a vegyszermentesség jegyében

Az ember sokszor nem törődik a szépségápoló szerek minőségével, és károsító hatásával. Sok ember ezen akarja megspórolni a pénzt, és bele sem gondol, hogy a vegyszerek és egyéb káros anyagok milyen súlyos problémát okozhatnak 10-20 év múlva. Ami a bőrön át felszívódik, az eljut a testünk minden részébe a vér útján. Elsősorban persze látható jelei lesznek a túlzásba vitt kencehasználatnak (például : ekcéma) , de akár rákos megbetegedés is lehet a vége.

#víz
2018.04.08.

Meglepő dolgok az ivóvízben

A víz nem is olyan tiszta, mint hinnénk. Az elmúlt évek amerikai kutatásai kimutatták, hogy a fejlett országok ivóvizében több olyan dolog is van, amire nem is gondolnánk.

#víz
2017.08.04.

A víz hét csodálatos tulajdonsága

Az élet forrása a víz, nélküle nem létezne élet a Földön. Tudtad, hogy az emberi test közel 75 százaléka víz? De nem csak az embereknek szükséges ez a létfontosságú anyag, hanem a növényeknek és az állatoknak is. A csúcstartó a medúza, hiszen testének 98-99 százaléka vízből áll.

#gyomirtó
2015.07.19.

Gyilkos gyomirtók és rovarölő szerek

Azok a szülők, akik kertjükben gyomirtót és rovarölő szert használnak, potenciális veszélynek teszik ki gyermekeiket. Egy tanulmány szerin, a vegyszerek leginkább rákos megbetegedések előidézői lehetnek.