Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#alapozó
2013.04.22.

Az arcbőr alapozása

Mi az, amire érdemes odafigyelned, mielőtt felviszed az alapozót, a púdert és a korrektort? Ha megfelelő alapozót használsz, az tökéletesen elfedi a kisebb-nagyobb bőrhibádat, és megvédi a bőröd egészségét.

#pattanás
2013.04.05.

Előzd meg a pattanások kialakulását!

A hiedelmekkel ellentétben a pattanások kialakulásáért nem a szennyezett bőr, a mértéktelen csokifogyasztás vagy a szénsavas italok a felelősek.

#vegyszer
2013.04.02.

Pattanásos bőr: a leggyakoribb kérdések

A pattanások a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartoznak, amelyekről egy generációval ezelőtt úgy gondolták, a zsíros ételek és az édességek fogyasztása miatt keletkeznek, de ma már a szakértők tudása nagyobb a pattanások forrása és kezelése tekintetében.

#sperma
2013.02.24.

Érdekességek a spermáról

A sperma, magyar nevén ondó nem azonos a spermiummal. Sokan összekeverik. A spermium a hímivarsejtek latin neve.

#pattanás
2013.01.24.

Pattanások kezelése természetesen

A mitesszereket és a pattanásokat a legegyszerűbben konyhai összetevőkkel tudjuk kezelni. Ha a fertőzés enyhe, egy kis otthoni praktika és diéta könnyen segíthet. Viszont ha komolyabb a helyzet, jobb, ha orvoshoz fordulunk!

#pms
2012.12.18.

Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás már Androidos telefonokra is

Mindannyian kerültünk már kínos szituációba, mikor a nőgyógyász első kérdése az volt a vizsgálaton, hogy mikor volt az utolsó menstruációnk. Erre gyors fejszámolásba kezdtünk és próbáltuk kisakkozni, hogy az a keddi nap vajon melyik héten is lehetett. Ilyen esetekben segíthet a Hölgynaptár alkalmazás, amely az iPhone mellett immár Androidos telefonokra is letölthető.

#hasizom
2012.09.02.

Hasizom és testsúly

"16 és fél éves fiú vagyok, 173 cm magas és 53 kg. Lenne kettő kérdésem. 1.: A hasizmom úgy helyezkedik el, hogy a jobb oldali 3 hasizom kocka lejjebb van csúszva, mint a másik 3 az ellentétes oldalon. Arra vagyok kíváncsi , hogy ezt elnövöm vagy így marad? A másik, hogy hízhatok-e még? Mert aggaszt, hogy csak 53 kg vagyok." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#kozmetikum
2012.08.31.

Mérgező vegyszerek a kozmetikumokban

A tini lányokat olyan hétköznapi dolgok is veszélyeztethetik, amire még csak nem is gondolnak. Egy kutatókból álló csoport azt állítja, hogy különféle kozmetikai szerekben és testápoló készítményekben, amilyen a rúzs, a púder, a szemfesték, egészségre káros vegyi anyagok, adalékok, a szervezet hormonháztartását károsan befolyásoló kemikáliák lehetnek.

#nap
2012.06.24.

Hogyan napozzunk?

Annak ellenére, hogy sok helyen a napozás ártalmas hatásaira hívják fel a figyelmünket, nem kell, sőt, nem is szabad a napfürdőzés öröméről teljesen lemondanunk, igaz, a megfelelő óvintézkedéseket érdemes megtenni. Napozással kapcsolatos tanácsokat dr. Siklós Krisztina, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyásza ad.

#napfény
2012.06.17.

Napozás előtti védelem: nem csak napvédő krémmel

A bőröd káros napsugaraktól való megóvása az egyik legjelentősebb lépés, amit szépséged érdekében tehetsz. Manapság már mindenki igyekszik megóvni a bőre szépségét: napozás előtt napvédő krémet használunk, amit aztán fürdéskor alaposan lemosunk, s záróakkordként tápláló-hidratáló testápolóval gondosan bekenjük magunkat.

#napozás
2012.04.28.

A napozás előnyei és hátrányai

Nyárias meleget és rengeteg napsütést jósolnak a meteorológusok a hosszú hétvégére. Ideje hát feltöltetni a szervezetünk D-vitamin-készleteit, de mint minden mást, ezt sem érdemes túlzásba vinni.

#hasfájás
2012.04.27.

Mi lehet a hasfájás hátterében?

A hasfájás okát gyakran nehéz meghatározni. Életkoronként eltérő lehet, mi okoz hasi fájdalmat. Sajnos a diagnózis felállítását az is nehezíti, hogy a kisebb és a súlyos hasi problémák is ugyanazon tünetekkel kezdődnek.

#nyálenzim
2012.04.17.

Nyálenzim és vércukor

A legújabb kutatások szerint a nyálban lévő amiláz mennyisége jelentősen befolyásolja a vércukorszintet is, így a szervezet anyagcsere folyamatainak egyik meghatározó tényezője.