Testi problémák

#Testi problémák

1089 db cikk a témában

#fájdalom
2013.11.26.

A rejtélyes fájdalom

Mindenki érzett már fájdalmat, de valószínűleg csak kevesek gondolkoztak el azon, hogy például miért a lábuk fáj, ha a gerincükkel van probléma, miért nem veszik észre a focisták meccs közben, hogy megsérülnek, és miért fáj az egyik embernek sokkal jobban az, ami a másiknak meg sem kottyan? A fájdalom természetéről dr. Nagy Ildikó, neurológus beszélt.

#egészség
2013.11.24.

Egészség-tippek kamaszoknak

A tinédzser éveidben vagy a legegészségesebb: fiatal vagy, valószínűleg még nem volt súlyosabb betegséged. De ez nem azt jelenti, hogy garantált az örök egészség a számodra. Ebben az életkorban kell elkezdened változtatni a rossz szokásaidon, hogy minél tovább maradhass egészséges. Íme, a leghasznosabb tanácsok.

#smink
2013.11.22.

Smink vagy maszk?

Hatodik osztály környékén kezdtem észrevenni valamit: természetellenesen hosszú, dús szempillák, vastag alapozó és fénylő ajkak. Ezeket az erősen sminkelt arcokat az osztályomban láttam. Kik ezek a korombeli lányok, akik úgy sminkelik magukat, mint a felnőtt nők?

#vitamin
2013.11.20.

Mit egyél, hogy szebb legyél?

Minden, amit megeszel hatással lehet a bőrödre. Ha egészségesen táplálkozol, sportolsz, a káros szenvedélyeket kerülöd, az is éppúgy meglátszik a bőrödön, mintha homlokegyenest az ellenkezőjét csinálnád. Bizony, a bőröd rengeteg dologról árulkodik. Ahhoz, hogy szép legyen és minél később kezdődjenek az öregedési folyamatok, a bőrödet belülről is táplálnod kell.

#agy
2013.11.19.

Amit a tini agyról tudni érdemes

A tudomány csak az elmúlt évtizedekben biztosít betekintést az agy működésébe, fejlődésébe. Cikkünkből érdekes dolgokat tudhatsz meg a tini agy szerkezetéről és működéséről.

#haj
2013.11.16.

Hosszú legyen vagy rövid a hajad?

Örök vita tárgya, főként a 20. század végétől, hogy egy nő kizárólag akkor nőies-e, ha hosszú a haja. A férfiak erős befolyást gyakorolnak ránk e tekintetben, ugyanakkor számos olyan híres nő van, akinek a haja rövid. Gondoljunk csak itt például Diana hercegnőre, vagy Victoria Beckhamre.

#fül
2013.11.05.

Fülhallgató: tényleg megsüketülhetsz tőle?

A fülhallgató gyakran nagyon hasznos eszköznek bizonyul, hiszen könnyű tárolni, bárhová magunkkal vihetjük, és gyakorlatilag bárhol hallgathatjuk vele a kedvenc zenénket. Tudni kell azonban, hogy hogy kell helyesen használni. Ha ugyanis nem így teszünk, könnyen károsíthatjuk vele a hallásunkat.

#gerinc
2013.11.03.

Kamaszkori gerincproblémák

A gerincoszlop élettani görbületei fontosak, így a gerinc rugalmasabb és egyenletesen viseli a test terheit. A megfelelő erősségű törzsizomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy a testtartás jó legyen.

#képernyő
2013.10.29.

Kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteni

A fiataloknak naponta kevesebb mint két órát szabadna képernyő előtt tölteniük szórakozás céljából, és a televíziót, illetve az internet-hozzáférést is száműzni kellene a szobájukból - ismertette új irányelveit az Amerikai Gyermekgyógyászok Szövetségének (AAP) Kommunikációs- és Médiatanácsa.

#bőr
2013.10.24.

Hogyan hidratáld a bőrödet?

Fiatalabb korban a bőr lágy, rugalmas és nagy mennyiségű hyaluronsavat tartalmaz. Hogyan őrizhetjük meg a bőr rugalmasságát?

#cukorbeteg
2013.10.08.

Cukorbeteg szedhet-e fogamzásgátló tablettát?

Ez egy nagyon jó kérdés, és a válasz a legtöbb esetben az, hogy igen. Egy orvos, mielőtt felír egy fogamzásgátló tablettát tini számára, mérlegeli a tabletta előnyeit és kockázatait is.

#tesztoszteron
2013.10.02.

Az alacsony tesztoszteronszint kezelése

Az alacsony tesztoszteronszint kezeléséhez az első lépés, hogy megtaláljuk a betegséget kiváltó okot. Mivel a tesztoszteronszint a kor előrehaladtával normál esetben csökken, ez önmagában még nem ad okot a kezelésre.