pms
#Testi problémák

Hölgynaptár: új nőgyógyászati naptáralkalmazás már Androidos telefonokra is

2012.12.18.
2 perces olvasási idő

Mindannyian kerültünk már kínos szituációba, mikor a nőgyógyász első kérdése az volt a vizsgálaton, hogy mikor volt az utolsó menstruációnk. Erre gyors fejszámolásba kezdtünk és próbáltuk kisakkozni, hogy az a keddi nap vajon melyik héten is lehetett. Ilyen esetekben segíthet a Hölgynaptár alkalmazás, amely az iPhone mellett immár Androidos telefonokra is letölthető.

_hirdetes__

Előfordult már, hogy elfelejtetted bevenni a fogamzásgátló tablettát vagy nem emlékszel pontosan, hogy mikor jártál utoljára nőgyógyászati szűrésen? Szeretted volna a nőgyógyászati vizsgálaton részletesen leírni a tüneteidet, de nem ismered a pontos kifejezéseket? Szeretnéd testsúlyod alakulását pontosan nyomon követni? A füzet formájú menstruációs naptáradat mindig elveszíted?

Hölgynaptár

Ha a fenti kérdések közül akár egyre is igennel válaszoltál, töltsd le és használd rendszeresen a PharmaPromo által fejlesztett, az App Store-ban és a Google Play-ben is elérhető Hölgynaptár nőgyógyászati naptáralkalmazást.

A magyar nyelvű, ingyenes, jelszóval védhető, az okostelefonok és táblagépek közül az iPhone és az iPad mellett immár Androidos készülékekre is letölthető alkalmazáson a nőies design elemek mellett rögtön felfedezhető, hogy több egy egyszerű menstruációs naptárnál. Három összefüggő, de külön-külön is használható funkcióval bír:

  • menstruációs naptár
  • nőgyógyászati tárgyú emlékeztetők
  • a testsúly nyomon követése

Naptár

A menstruációs naptár segítségével nyomon követhetjük ciklusunkat, rögzíthetjük nőgyógyászati tüneteinket, a testsúlyunkat és a testhőmérsékletünket is.

Arra is van lehetőségünk, hogy kiválasszuk nőgyógyászunkat és feljegyzett adatainkat elküldjük számára e-mail-ben, vagy az adatok kivonatát kinyomtassuk és magunkkal vigyük a vizsgálatra. Így már végképp nem okoz majd gondot pontosan válaszolni a nőgyógyász kérdéseire.

Emlékeztetők

Nem egy lánynak okoz fejfájást, hogy egyszer-egyszer elfelejti bevenni a fogamzásgátló tablettáját, pedig tudjuk, hogy még az is fontos, hogy minden nap ugyanakkor vegyük be. Ebben segítségünkre van az alkalmazás tablettaemlékeztetője, amely miután a saját tablettánkat kiválasztottuk a Magyarországon forgalomban lévő összes fogamzásgátló tablettát tartalmazó beépített adatbázisból, a szedési útmutató alapján rendszeresen figyelmeztet annak bevételére. Azt sem kell tovább észben tartani, hogy mikor esedékes a következő adag tabletta receptjének felíratása vagy az éves vizsgálat időpontja, a Hölgynaptár ezekre mind emlékeztetni fog.

Valós súly

A fentieken túl az alkalmazás még egy plusz kiegészítő funkcióval is szolgál: megtekinthetjük a rögzített testsúly adatainkból számolt valós súly értékeket mutató diagramot, amely segítségével hosszabb távon jobban megfigyelhetjük a testtömegünk változását. Ha a magasságunkat is megadjuk, az alkalmazással a BMI-indexünket is ellenőrizhetjük.

A nőgyógyászok nem győzik hangsúlyozni a ciklus nyomon követésének fontosságát. Ha Te is fontosnak tartod, hogy nyomon kövesd a benned zajló folyamatokat, ajánljuk figyelmedbe a Hölgynaptár alkalmazás rendszeres használatát.

(KamaszPanasz)