Testi problémák, PMS

#Testi problémák #PMS

19 db cikk a témában

Premenstruációs szindróma
#menstruáció
2023.12.21.

Premenstruációs szindróma

Rosszkedvű vagy? Remegsz egy kis csoki után? Lehet, hogy te is a premenstruációs szindróma tüneteit tapasztalod magadon.

28 nap vagy 40? Íme, ennyi ideig kellene a ciklusodnak igazából tartania
#menstruáció
2023.06.10.

28 nap vagy 40? Íme, ennyi ideig kellene a ciklusodnak igazából tartania

Amikor a menstruációs ciklusról van szó, meghatározni, mi normális, igazából arról szól, mi normális neked. Annak ellenére, amit sokunk hallott, a valóságban a menstruációs ciklus nem mindig illik bele egy pontos és rendes 28 napos váltakozásba. Szóval, ha a ciklusod inkább 25 vagy akár 40 nap, ne aggódj – csak kövesd nyomon a saját ciklusod és a tüneteket, melyek esetleg előfordulnak havonta.

A menstruáció kóros tünetei
#menstruáció
2023.05.02.

A menstruáció kóros tünetei

A menstruációs ciklussal együtt járó hormonális változások a legtöbb nőnél okozhatnak enyhébb tüneteket, mint például emlőfeszülés, teltségérzés, fáradékonyság, ingerültség, fejfájás, azonban ezek az életmódot, aktivitást nem befolyásolják. A havi vérzés körüli időszakban azonban olyan panaszok is jelentkezhetnek, amelyek akár a normál életvitelt is akadályozhatják.

7 kínos tünet, ami a menstruáció előtt jelentkezik
#PMS
2023.01.28.

7 kínos tünet, ami a menstruáció előtt jelentkezik

Ha olyan vagy, mint a legtöbb nő, akkor a te menzeszednek is határozott előjelei vannak - ez a PMS (premenstruációs szindróma). Mindenki által ismert jellemző tünetek a görcsök, puffadás, a fejfájás, az édességek utáni sóvárgás. Cikkünkből megtudhatod, milyen egyéb kínos tüneteket okozhat még.

#pms
2021.08.25.

Mi is az a PMS?

A PMS, vagyis a premenstruációs szindróma nem más, mint azoknak a jól ismert, kissé bosszantó tüneteknek az együttese, melyeket a menstruációd előtt néhány nappal érzel. Mellfeszülés, szúró érzés az alhasban, ingerlékenység, na és persze a falánkság. Mit érdemes tudni a PMS-ről?

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére
#pms
2021.07.03.

Négy tanács a premenstruációs szindróma enyhítésére

A premenstruációs szindróma (PMS) annyira gyakran fordul elő a nőknél, hogy a menstruációjuk normális velejárójának tekintik. Körülbelül a nők 8-20 százalékának vannak enyhétől egészen a komolyabbakig terjedő tünetei egy vagy két héttel a havi ciklus előtt.

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?
#pms
2020.11.04.

Mi a különbség a PMS és a terhesség tünetei között?

A premenstruációs szindróma (PMS) a menstruációs ciklushoz kapcsolódó tünetegyüttes, amely általában a menstruációt megelőző 1-2 hétben jelentkezik, és annak kezdetén meg is szűnik. A PMS tünetei nagyon hasonlóak lehetnek a korai terhesség tüneteihez. Olvass tovább, hogy megtanuld felismerni ezeket a különbségeket. De ne feledd, ezek az apró különbségek akár minden nőnél máshogyan jelentkezhetnek.

#menstruáció
2017.10.01.

Sport és menstruáció: A női atlétatriász

A legtöbb sportoló lánynak havi rendszerességű menstruációs ciklusa van, és az élsportolóknak is csak egy-két havi vérzés marad ki általában. Azonban, ha teljes erőbedobással edzel, de nem kap a tested elég tápanyagot, egy idő után elmaradhat a ciklusod, vagy az is lehet, hogy idősebb korban jelentkezik a menstruációd. Ez akkor szokott előfordulni, ha súlyvesztés, kevés tápanyag bevitele, vagy táplálkozási zavar áll fent.

#menstruáció
2017.02.23.

Mely ételeket ne fogyaszd menstruáció alatt?

Fájdalmas görcsök, ingerültség, puffadás. Ezek a leggyakoribb tünetek, amik a menstruáció előtt és alatt előfordulhatnak. A menstruációval járó kellemetlenségek mértéke csökkenthető, ha bizonyos ételek fogyasztását kerüljük.

#PMS
2016.02.16.

7 tipp, ami segít leküzdeni a PMS miatti kívánósságot

A PMS okozta kívánósság miatt nem tudsz kitartani az egészséges diétád mellett? Menstruáció előtt sokan legszívesebben tonnaszámra falnák a csokit és a chipset. Szerencsére van néhány dolog, ami segíthet, hogy a premenstruációs szindróma miatt kialakult falánkság ne tegye tönkre a diétádat.

#PMS
2015.06.26.

Betegség vagy csupán PMS?

Mind a nők, mind pedig a férfiak tisztában vannak azzal, hogy a menstruáció előtti időszak, az a néhány nap bizony sok kellemetlenséggel járhat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az is teljesen normális dolog, amikor egy héttel a menzesz előtt, és egy hétig még utána is feszült és ideges az ember.

#menstruáció
2014.09.28.

Válaszolunk a leggyakoribb női gondokra

Van, ami érdekelne, de eddig nem merted megkérdezni? Összegyűjtöttük a leggyakrabban fölmerülő problémákat, és meg is válaszoltuk őket.

#premenstruális szindróma
2014.09.12.

Premenstruális szindróma

A vérzést megelőző napok kellemetlen kísérőjeleit már régóta ismerjük, maga a premenstruális szindróma (PMS) kifejezés Katharina Dalton doktornő nevéhez fűződik, aki szintén szenvedett a betegségtől, és sikerrel alkalmazott hormonális kezelést saját magán az ötvenes években.

#menstruáció
2014.05.28.

A nők sérülékenyebbek a ciklus egy szakaszában

A nők sokkal érzékenyebben reagálnak a stresszre a menstruációjuk egy bizonyos szakaszában. A premenstruációs szindrómához hasonlatos jelenség hátteréről és a megoldás lehetőségeiről beszélt dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza.