hasizom
#Testi problémák

Hasizom és testsúly

2012.09.02.
1 perces olvasási idő

16 és fél éves fiú vagyok, 173 cm magas és 53 kg. Lenne kettő kérdésem. 1.: A hasizmom úgy helyezkedik el, hogy a jobb oldali 3 hasizom kocka lejjebb van csúszva, mint a másik 3 az ellentétes oldalon. Arra vagyok kíváncsi , hogy ezt elnövöm vagy így marad? A másik, hogy hízhatok-e még? Mert aggaszt, hogy csak 53 kg vagyok. Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Levélíró!

A hasizmaid valószínűleg ugyanúgy helyezkednek el mindkét oldalon, talán csak te látod a két oldalt eltérőnek. Ha mégis zavar a dolog, akkor javaslom, hogy keresd fel a háziorvosodat hogy megvizsgálhasson.

Természetesen hízhatsz még. Ha zavar a súlyod, akkor próbálj meg kiegyensúlyozottan, egészségesen, de inkább a magasabb energiatartalmú ételekre koncentrálva étkezni. Fogyassz sok rizset, tésztafélét, gabonapelyhet, húsfélét, tejterméket (magasabb zsírtartalmúakat is).

Ezek mellett nagyon fontos lenne a rendszeres testedzés, az izomtömeg növelése. Hogy ezt hogyan valósítod meg, az rajtad múlik: sportolhatsz otthon is (pl. súlyzózás), vagy járhatsz konditerembe is. Az otthoni edzés is lehet nagyon hatékony.

(KamaszPanasz - Dr. Szimuly Bernadett)