lapos has
#Mozgás

Hogyan nézhetsz ki jól edzés után is?

2024.04.17.
2 perces olvasási idő

Nem feltétlenül kell izzadtan és lestrapáltan elhagynod az edzőtermet. Ezek a gyors tippek segítenek, hogy az öltözőből frissen, üdén és összeszedetten léphess ki, még ha az edzésed szörnyen fárasztó is volt.

Senki sem szeretné a szépségét feláldozni az edzőtermek oltárán. Ez a probléma megoldódott: a szakértők kiderítették, hogyan nézhetsz ki jobban az edzőterem elhagyása után, mint a megérkezés előtt - és itt nem csak a kiizmosodott karodról van szó.

Először is mosd meg az arcod

Távolítsd el az alapozót és a nap folyamán az arcodra tapadt porréteget, mielőtt elkezdesz edzeni. A tiszta bőr felfrissít és energiával tölt el, és ezért az arcbőröd is hálás lesz neked. Ha a kozmetikai szereket az arcodon hagyod, és úgy izzadsz, akkor eltömődnek a pórusaid. Ha suli után azonnal rohansz edzeni, és nincs időd megmosni alaposan az arcod, akkor használj sminklemosó kendőt, vagy legalább töröld le az alapozót egy zsebkendővel! A szemfestéket nem muszáj lemosnod, ezzel időt takaríthatsz meg, hamarabb mehetsz edzeni! A vízálló smink nem kenődik el akkor sem, ha izzadsz. Válassz szilikon alapú szemceruzát, ezek nem olvadnak meg meleg hatására.

Mentsd meg a hajad az izzadságtól

Ezért már otthon tenned kell. A hajad formázásakor használj hővédő spray-t, ami hidratálja, de nem nehezíti el a hajadat. Így fel tudod venni a harcot az izzadással is. A legjobb módja annak, hogy jól nézzen ki a hajad edzés után is az, ha a lehető legtávolabb tartod a hajad az arcodtól. Ha frufrud van, akkor tűzz hajcsatot a hajadba vagy próbáld ki a hajpántot, így elkerülheted hajad zsírosodását. Ha hosszú hajad van, akkor kösd lófarokba a fejed tetején, hogy kevesebb izzadság érje.

Ha attól tartasz, hogy a hajgumi miatt hullámos lesz a hajad, esetleg megtörik, akkor keresd a ráncmentes fajtákat. Összességében pedig sokkal könnyebb egy egyszerű hullámot kifésülni a hajadból, mint az egészet újraformázni, mert az elázott az izzadságtól.

Természetes pirosító

Az edzés után kipirult bőr szép, mert azt sugallja, hogy egészséges vagy. De ha a bőröd árnyalata inkább hasonlít egy főtt rákéra, akkor használj ásványvíz-sprayt. A tiszta víz hűsíti és megnyugtatja a bőrt. Használj C-vitaminos alapozót, ez csökkenti a gyulladást és az arc kipirosodását is.

Fokozd a tornatermi ragyogásod

Ha olajos a bőröd, akkor használj nagyon könnyű púdert edzés után. Ha a bőröd normál vagy száraz, akkor színezett hidratálót ajánlunk. A bőr általában ragyogó lesz edzés után, ezt nem feltétlen kell elnyomni alapozóval. A szemeid hangsúlyozásához keress kisméretű, sötét és világos színeket is tartalmazó szemhéjpúdert, ami elfér az edzőtáskádban. A sötét színnel a szemedet kontúrozd, a világossal a szemhéjadat emeld ki.

Nyerd vissza a stílusod

Attól függően, hogy mennyire izzadtál meg, szükséged lehet az edzőtermi hajszárítókra. Hogy a hajad gyorsabban száradjon, a fúvókával rövid ideig a fejed egyik, majd másik oldalát szárítsd, aztán hagyd, hogy a hajad magától száradjon a levegőn. Ha göndör hajad van, akkor permetezd a hajadat hidratálóval, ettől majd visszaugranak a loknik.

Zuhany

A legjobb, ha az edzés után még a teremben le is zuhanyzol. Így nemcsak jó illatod lesz, de üdén és frissen indulhatsz bárhová – főleg, ha nem egyenesen hazamész.

Váltóruha

Mindig vigyél magaddal váltóruhát, amit edzés után felvehetsz. Ráadásul a dezodor és parfüm is sokat segíthet, hogy jobban érezd magad, ezáltal jobban nézz ki.

Ha követed ezeket a tanácsokat, akkor edzés után is jól nézhetsz ki, nem csak előtte.

(KamaszPanasz - S.A. - dailyglow.com)