lapos has
#Mozgás

Lapos has 30 nap alatt: negyedik hét

2015.12.09.
2 perces olvasási idő

Ki ne álmodozna lapos, izmos hasról? 4 részes sorozatunkban megmutatjuk, hogy hogyan tudsz 30 nap alatt feszesebb és laposabb hasra szert tenni.

Huszonkettedik nap - Újíts!

Már eltelt három hét, itt az idő néhány új mozdulatot kipróbálni. A megszokott edzés nemcsak a kedvedet csökkenti, de az izmaid is megszokják, és nem fejlődnek szépen. Keress a neten néhány igazán ütős edzésprogramot, hidd el, nem fogsz csalódni.

Huszonharmadik nap - Trükkös bal!

Fitnesz labdaKutatások bizonyították, hogy sokkal gyakrabban nyúlunk azokért a dolgokért, amik a jobb oldalunkon vannak, mint amik bal oldalra esnek. Ennek oka az, hogy általában erre húz a tekintetünk (nem számít, hogy valaki bal- vagy jobbkezes). Tedd tehát az összes édességet egy bal oldali polcra vagy egy fiók mélyére. A gyümölcsök, egészséges nassolnivalók viszont mindig legyenek szem előtt, és ha lehet, jobbra essenek!

Huszonnegyedik nap – a negyedik 'palló' teszt

Íme, az utolsó teszt. Már biztos, hogy megy a 90 másodperc (talán oldalfekvésben is?), ha mégsem, ne csüggedj, még rengeteget gyakorolhatsz, és sokat dolgozhatsz a hasizmaidért.

Huszonötödik nap – Aranyérmes hasizmok

Az Olimpia során sok sportolónőnek csodálhattuk a hasizmát és az izmos alkatát. Főképp a kajak-kenusok nyűgöztek le minket. A titkuk – többek között – az egyenes tartás és egyenes felsőtest. Törekedj te is arra, hogy a gyakorlataid közben végig egyenes legyen a hátad, ne görnyedj be.

Huszonhatodik nap – Rágcsálj többet!

Valószínűleg mindenki felkapja a fejét erre a kijelentésre. Hiszen ez elvileg a tiltólistán van, nem? Persze nem mindegy, hogy mit és mikor rágcsálsz. A testednek folyamatosan szüksége van a tápanyagra, hogy a vércukorszintedet szinten tartsa. Ha csak 2-3-szor étkezel, akkor hajlamos vagy többet enni, és ez a kilók gyarapodásához vezet. Egy kutatás azt is bebizonyította, hogy akik kihagyják a reggelit, azok a nap folyamán sokkal többet esznek, illetve nagyobb esélyük van az elhízásra. Válogasd meg a rágcsáidat. A gyümölcs mindig jó ötlet, egy ki marék mandula vagy dió sem rossz. Egyél egy nap legalább ötször kicsiket.

Huszonhetedik nap - Mindig melegíts be!

Soha ne feledd a bemelegítést az edzések előtt, illetve a levezetést utána. Kutatások bizonyították, hogy bemelegítés után az izmok sokkal intenzívebben dolgoznak, és több kalóriát is éget el a szervezet. Ráadásul jobban is fogod érezni magad, illetve a bemelegítéssel és a nyújtással elkerülheted az intenzív izomlázat is.

Huszonnyolcadik nap – Stabilitás

Próbálj meg minél több olyan gyakorlatot végezni, amely a tartásodat fejleszti, illetve az állóképességedet növeli. Ne csak a hasizmodra koncentrálj, dolgoztass meg mindent. Menj el egy kick-box edzésre, vagy fuss hegynek fel. Figyelj a tartásodra, áll mindig stabilan, végezd a gyakorlatokat pontosan, és ne gyorsan, kapkodva.

Huszonkilencedik nap – Egy kis kihívás

Ezt a gyakorlatot nagyon nehéz elvégezni, de ha sikerül, akkor mindenképpen ünnepeld meg, pl. egy kis kocka étcsokival. Feküdj az oldaladra, és támaszkodj az alkarodra, nyomd ki magad úgy, hogy csak a lábfejed és az alkarod legyen a földön. Tartsd egymáson a két lábad, zárva. Majd emeld meg az egyiket, és lassan engedd vissza. Hányat tudsz megcsinálni? Figyelj arra, hogy a hátad végig egyenes maradjon, tartsd magad a hasizmoddal. Ismételd meg a másik oldalon is.

Harmincadik nap – az utolsó ’palló’ teszt

Ez a végső teszt, meddig tudod tartani? Gratulálunk a négy héthez, reméljük sikeresen teljesítetted a feladatod. Ha igen, akkor gyönyörködj a fittebb, erősebb hasizmaidban, megdolgoztál értük. Ezentúl se lustálkodj, heti kétszer végezz intenzív hasizom-gyakorlatokat, így formában tarthatod magad.

(Gy. R. - womenshealthmag.com)