Mozgás, zsírégetés

#Mozgás #zsírégetés

51 db cikk a témában

Utálsz futni? Sétálj!
#séta
2024.03.16.

Utálsz futni? Sétálj!

Tudod, hogy legalább napi egy óra mozgásra van szükséged ahhoz, hogy mind testileg, mind lelkileg egészséges légy? Az enyhe időjárás remek alkalom a szabadban való mozgásra, s ha a szüleidet is sikerül magaddal cipelni, az nem csak az egészségüknek, hanem a kapcsolatotoknak is jót tesz!

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?
#edzés
2024.02.05.

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?

Hogy mi az igazság? Erről megoszlanak a vélemények, azzal viszont minden testedzéssel foglalkozó szakember és kisebb-nagyobb átalakuláson átesett fiatal egyetért: az étkezésen, azaz a diétán van a hangsúly. De vajon mitől indul be a fogyás, és hogyan lehet sikeres az egész folyamat? Rosta Péter személyi edzőt kérdeztük.

5 egyszerű fitnesz-trükk
#fitnesz
2023.11.19.

5 egyszerű fitnesz-trükk

A rendszeres testmozgás jegyében komolyan veszed az edzéseket, de nincs eredménye? A kevesebb néha több elv itt is érvényesül, azaz eddz kevesebbet, és arasd le a sikert! Pár apró tippel működni is fog.

Reggel vagy este jobb edzeni?
#edzés
2023.10.17.

Reggel vagy este jobb edzeni?

Dicséretes, hogy edzeni szeretnél, a nap bármelyik szakáról is legyen szó. Megjegyezném, hogy rengeteg edzőterem van nyitva 24 órán keresztül, így bármikor mehetsz mozogni.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper
#hobbi
2023.10.07.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper

A fitnesz világában sokan alábecsülik a saját testsúllyal végzett edzést a súlyzós edzésekhez képest – mondván, hogy az csak a sérülésekből való felépüléskor hasznos. Ám sok elismert sportoló és kutató szerint a súlyzó nélküli edzés is igen hasznos, ha helyes a technikád.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt
#edzés
2023.09.07.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt

Manapság a retro edzésmódok a divatosak. A kettlebell és a hulla-hopp karika óta úgy néz ki, a régebbi gyakorlatok a trendik. Sajnos sokunkban már nincs meg az a képesség, ami régebben megvolt és szükséges lenne a következő gyakorlatokhoz.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése
#has
2023.08.30.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése

A has és a derék körül lerakódó zsírfelesleg egyaránt érint fiatalt és idősebbet, férfit és nőt. Tulajdonképpen egy általános társadalmi probléma. Nagyon könnyű elcsábulni a sokféle, gyors és energiabefektetés nélküli fogyást ígérő csodaszernek, ám a hasi zsír eltüntetéséhez ezek nem hatékony megoldások.

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés
#görkori
2023.08.13.

Görkorizz biztonságosan - A felszerelés

Legyél a skate parkban, cikázz a járdán vagy játsszatok kori-hokit, a közös mindezekben egyértelműen a görkori. Ez egy remek sport és nagyon sokan használják edzésre is, hogyha az adott sportnak nincs szezonja, például síelők, vagy jégkorongosok. De ha te csak szórakozás szintjén korizol, oda kell figyelni pár apróságra, hogy elkerüld a komolyabb sérüléseket és, hogy még évekig űzhesd ezt a sportot.

Görkorizz biztonságosan - Gyakorold az esést!
#görkori
2023.04.26.

Görkorizz biztonságosan - Gyakorold az esést!

Ha csak szórakozás szintjén korizol, akkor is oda kell figyelni pár apróságra, hogy elkerüld a komolyabb sérüléseket és még évekig űzhesd ezt a remek hobbit, sportot.

Miért épp a futás?
#futás
2022.10.20.

Miért épp a futás?

A rendszeres testmozgás fontosságát nem lehet eleget hangoztatni. Ha másra nincs is időnk, lábaink mindig "kéznél vannak": a futás az egyik legegyszerűbben végezhető testmozgás, ám van néhány, a köztudatban tévesen élő hiedelem vele kapcsolatban. Tényleg okosabbak is lehetünk általa? A szex komolyan elnehezíti lábainkat, és a futás nem biztos, hogy fogyást is eredményez? Nézzük szépen sorban...

Ha nem szeretsz sportolni...
#sport
2022.09.16.

Ha nem szeretsz sportolni...

Nem mindenki szereti a szervezett vagy a csapatsportokat. Ha te is így érzel, akkor sem kell izgulnod! Van megoldás arra, hogy aktív és egészséges maradj.

#mozgás
2021.10.11.

Hogyan mozogj hatékonyan?

A mozgás bármely formában hasznos a szervezet számára, a legtöbben mégis valamilyen célt szeretnének elérni a sportolás segítségével.

#fogyókúra
2021.06.29.

Fogyni szeretnél? Segítünk!

Elhatároztad, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól? Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadnod, ha szeretnéd átformálni a tested.

#sport
2021.06.06.

A legijesztőbb fitness trendek

Egyre többet hallani a rendszeres testmozgás fontosságáról, egészségvédő hatásáról. Azonban a mai felgyorsult, inger-gazdag világban sokan úgy érzik, hogy számukra már nem elég a hagyományos edzésmódszer, egyre őrültebb tempóban vágynak gyors sikerre. Összeszedtük a 3 legijesztőbb fitness-trendet, és azt is hangsúlyozzuk, hogy ezek miért veszélyesek.