fogyókúra
#Mozgás

Fogyni szeretnél? Segítünk!

2021.06.29.
2 perces olvasási idő

Elhatároztad, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól? Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadnod, ha szeretnéd átformálni a tested.

Legyen konkrét célod

Mint mindig, most is fontos, hogy legyen egy reális célod, ami mindig a szemed előtt lebeg. Ez motivál majd azokon a napokon, amikor nincs kedved edzeni, és segít legyőzni a csábítást a gumicukor iránt.

Nem kell mindenről lemondanod

Amellett, hogy nem szabad éheztetned magad, nem is kell mindenről lemondanod. Ez persze nem azt jelenti, hogy megehetsz egy egész doboz fagyit, de egy kevés édességtől nem fog összedőlni a világ, és a segítségével időnként emlékeztetheted magad arra, hogy van ilyesfajta öröm is az életben.

Ne csak egy izomcsoportra koncentrálj

Nem tudsz egyetlen helyre építeni izmot. Ahhoz, hogy zsírt égess a hasadról, változtatnod kell az étrendeden, a mozgási szokásaidon, és az egész testedet edzened kell, nem csak egyetlen izomcsoportot.

Fogyni szeretnél?

Étkezz naponta ötször

Ahelyett, hogy naponta háromszor eszel sokat, egyél többször, de kevesebbet. Egy könnyű reggeli, kis harapnivaló tízóraira, és így tovább. Ha gyakrabban eszel kevesebbet, kevésbé leszel éhes. És amikor harapnivalót említek, ne csokira gondolj, inkább valamilyen egészséges zöldségre vagy gyümölcsre.

Mondj le az üdítőkről

Egy adag cukros üdítő több kalóriát tartalmaz, mint egy banán, ráadásul még csak vitaminokat sem tartalmaz. A kalóriatartalma főleg a fruktóz szirupból származik, amit a testünk nem tud feldolgozni. Cseréld le az üdítőket valamire, ami segít is a zsírégetésben.

Változatosság

Ha azt gondolod, hogy a hátralévő napjaidat felülésekkel kell töltened, tévedsz. Többféle gyakorlatot kell végezned ahhoz, hogy elérd a célod, például kocognod, futnod kell, és erőedzést végezned. Emlékezz, hogy a legfontosabb a lapos has elérése érdekében a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás.

Végezz súly nélküli gyakorlatokat is

A súlyzós edzések mellett végezz olyan mozgásformákat is, amihez nincs szükséged súlyokra, ilyen például a biciklizés vagy az evezés. Ha a kettőd kombinálod, és mellé még egy kis jógát is beiktatsz, nem kell többé aggódnod az állóképességed miatt.

Erősítsd a törzs izmait

A hasizmokra fontos szerep hárul a sport és az egészség megőrzése terén. Ha ezt az izomcsoportot fejleszted, nem csak a zsírt égeted, de a testtartásod is jobb lesz, ami segít megelőzni a hátfájást.

A tökéletes fekvőtámasz

Tudtad, hogy ha jól csinálják, a fekvőtámasz kiváló gyakorlat lehet? Ha eleget csinálsz belőle, kardiogyakorlatnak is megfelel, és ha helyesen csinálod, egyszerre több izomcsoportot is erősítesz vele.

Fordított felülés

Ülj egy döntött padra, dőlj hátra félig, és utána ülj fel. Ez jóval nehezebb, mint amilyennek hangzik. Add hozzá az edzéstervedhez és várd az eredményét!

Ne add fel!

Pár hét után úgy észlelheted, hogy nem fogysz annyit, mint kezdetben. Szerencsére ez annak a jele, hogy a tested alkalmazkodik azokhoz a pozitív változásokhoz, amiket teszel érte. Folytasd tovább, és ne add fel! Sokkal közelebb vagy a lapos hashoz, mint valaha!

(KamaszPanasz)