Mozgás, fogyókúra

#Mozgás #fogyókúra

28 db cikk a témában

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?
#edzés
2024.02.05.

Melyik fontosabb a fogyáshoz: a mozgás vagy a táplálkozás?

Hogy mi az igazság? Erről megoszlanak a vélemények, azzal viszont minden testedzéssel foglalkozó szakember és kisebb-nagyobb átalakuláson átesett fiatal egyetért: az étkezésen, azaz a diétán van a hangsúly. De vajon mitől indul be a fogyás, és hogyan lehet sikeres az egész folyamat? Rosta Péter személyi edzőt kérdeztük.

Lapos has könnyen és gyorsan
#has
2024.01.07.

Lapos has könnyen és gyorsan

Sokak számára véget nem érő küzdelmet jelent az alakformálás, ráadásul az egyik legnagyobb kihívást jelentő terület a has, mivel könnyen rakódik rá a nem kívánt zsírfelesleg, de annál nehezebben lehet megszabadulni tőle.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése
#has
2023.08.30.

A derék körül felhalmozódott zsírpárnák eltüntetése

A has és a derék körül lerakódó zsírfelesleg egyaránt érint fiatalt és idősebbet, férfit és nőt. Tulajdonképpen egy általános társadalmi probléma. Nagyon könnyű elcsábulni a sokféle, gyors és energiabefektetés nélküli fogyást ígérő csodaszernek, ám a hasi zsír eltüntetéséhez ezek nem hatékony megoldások.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?
#sport
2023.06.09.

Mit sportolj, ha fogyni akarsz?

Fogyókúra során az energiabevitel csökkentése önmagában gyakran nem bizonyul hatékonynak. A csökkent energiabevitelt a hatékonyság érdekében fokozott fizikai aktivitással szükséges kiegészíteni. Azonban nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ valaki, azt milyen rendszerességgel, milyen időtartammal űzi, ezért itt szeretnénk szólni a különböző sportok előnyeiről, hátrányairól.

Így kezdj neki a mozgásnak, ha túlsúllyal küzdesz
#túlsúly
2023.03.24.

Így kezdj neki a mozgásnak, ha túlsúllyal küzdesz

A rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része. Akár a fittség megőrzése, akár betegségmegelőzés, akár különböző problémák kezelése - pl. inzulinrezisztencia, cukorbetegség - miatt szánja rá valaki magát az edzésre, fontos, hogy bizonyos szabályokat betartson, különösen akkor, ha túlsúllyal küzd. Pancsó Gergely, személyi edző elárulta, vajon miként kezdjen neki a sportolásnak az, akin van jó néhány kiló súlyfelesleg.

Gyors fogyókúra helyett változtass az életmódodon!
#diéta
2023.03.05.

Gyors fogyókúra helyett változtass az életmódodon!

Még nem késő elkezdened fogyókúrázni! Mielőtt viszont elkezdenéd, meg kell szabadulnod a rossz mentális szokásaidtól. A kulcs az átalakuláshoz az, ha teljes életmódváltást, nem pedig pusztán gyors fogyást akarsz elérni. A célod egy egészséges diéta és életmódváltás legyen!

A fogyókúrás gyaloglásról
#fogyókúra
2023.01.24.

A fogyókúrás gyaloglásról

A fogyókúrás gyaloglásról szeretnék kérdezni valamit. A társam, akivel együtt gyalogolunk, abban hisz, hogy minél nagyobb távot tesz meg, annál több kilót adhat le, míg az én elméletem szerint a gyaloglási sebesség a fontos. Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?

Tedd hatékonyabbá az edzést!
#edzés
2021.12.12.

Tedd hatékonyabbá az edzést!

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A séta vagy a pilates különösen jó kezdet lehet. Ám a legtöbben nem is sejtik, hogy mi minden rejlik a pozitív gondolkodásban, és az apró részletekben.

#fogyókúra
2021.03.05.

Hogyan kezdj bele a fogyókúrába?

A túlsúly nemcsak nem túl esztétikus látvány, de tudományosan bizonyított, hogy számos betegség kiváltója is, többek között a cukorbetegség okozója is lehet. A jó hír az, hogy a lapos has könnyebben elérhető, mint azt sokan gondolják. Hogyan kezdj neki az életmódváltásnak?

#életmód
2019.12.27.

Sportolj a téli szünetben is!

Vége a karácsonyi lakomáknak, és szembesültél az eredményével? Hogy könnyen leadhasd a felszedett kilókat, sportolj a téli szünetben is!

#kövérség
2019.04.19.

Az örökölt kövérség lesétálható?

A gyaloglás gátolja a kövérségre hajlamosító géneket - állapították meg amerikai kutatók két nagyszabású amerikai vizsgálat eredményeit összegezve.

#fogyj a kamaszpanasszal
2016.06.07.

Fogyj a KamaszPanasszal! 12. hét

Gratulálunk, elértél az utolsó, 12. héthez! Megcsináltad! Az elmúlt három hónap során keményen megdolgoztál azért, hogy átállj egy egészségesebb életmódra, és új, egészséges szokásokat alakíts ki. Akár elérted a kitűzött súlyt, akár tovább szeretnéd folytatni a programot, ezt a hetet mindenképpen az ünneplésnek szenteld!

#lapos has
2015.12.09.

Lapos has 30 nap alatt: negyedik hét

Ki ne álmodozna lapos, izmos hasról? 4 részes sorozatunkban megmutatjuk, hogy hogyan tudsz 30 nap alatt feszesebb és laposabb hasra szert tenni.