életmód
#Mozgás

Sportolj a téli szünetben is!

2019.12.27.
2 perces olvasási idő

Vége a karácsonyi lakomáknak, és szembesültél az eredményével? Hogy könnyen leadhasd a felszedett kilókat, sportolj a téli szünetben is!

Biztonsági tanácsok síeléshez

Sportolj a téli szünetben is!Könnyedén siklani le egy hóval fedett lejtőn, érezni a szél simogatását az arcodon, miközben magadba szívod a hegyi táj szépségeit – több mint elég indok ahhoz, hogy beleszeress a síelésbe.

Hogyan síelj biztonságosan?

Szánkózás közben is vigyázz magadra

A szánkózás már-már szinte rituálénak számít generációk óta. Bárhol, ahol egy parányi található, és esetleg egy nagyobb domb, ott biztosan láthatsz szánkózókat. Ez nemcsak izgalmas és mókás sport, de nagy előnye még, hogy nincsen szükség hozzá semmilyen speciális felszerelésre egy szánkón és egy védősisakon kívül. A szánkózás remek móka és időtöltés, de néha veszélyes is lehet. Nem árt, ha megfogadod a következő tanácsokat, hogy biztonságban lehess szánkózás közben is.

Szánkózás közben is vigyázz magadra!

Biztonsági tanácsok snowboardhoz

Kövesd a következő hasznos tanácsokat, hogy megtanuld, hogyan maradj biztonságban a lejtőkön is! A snowboardozás olyan, mintha fagyos, fehér hullámokat lovagolnánk meg. Nagyszerűen szórakoztat, és még fitten is tart a hideg téli hónapokban. Viszonylag könnyen megtanulható, mindemellett eljuttathat téged a világ leglenyűgözőbb tájaira. Viszont a snowboardnak is megvannak a maga valós veszélyei, példának okáért a fagyás, a naptól való leégés, a térdsérülés és a fejsérülés.

Biztonsági tanácsok snowboardhoz

Ötletek a téli szünetre: Tedd rendbe magad

A karácsony előtti állandó rohanás után nehéz megállni a szeretet ünnepén, sőt van, hogy az egész szünet alatt csak rohanunk, és nincs időnk semmiféle szórakozásra. Talán eddig ennek nem is szenteltél külön figyelmet, de idén legyen másképp! Ne rohanjanak el melletted a napok!

Hogyan relaxálj?

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét! Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

A relaxálás technikája

Rengeteg inger ér minket egy átlagos napon. Miután felkelünk, azonnal zaj vesz körül minket: csendben nagyon kevés részünk van. Zaj vesz körül bennünket az utcán iskolába menet, a tanteremben pedig a zajszint szinte tapintható, aztán rohanunk tovább az utcán és otthon mindenütt gépek zakatolnak, esténként pedig a tévé üvölt vagy a zene. A felgyorsul életmóddal együtt testünk is pörög, agyunk szüntelenül kattog.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek

Külső szemlélőként azt is gondolhatnánk, hogy ez nem igazán mozgás, sokkal inkább lazítás és sok-sok légzés, semmi több. Ám akik rendszeresen űzik ezt a sportágat vagy inkább mozgásformát, sokszor éreznek izomlázat, izomfáradtságot edzés után. Vajon miért lehet?

Hasznos tanácsok jógázáshoz

Mire jó a jóga?

A jóga a reneszánszát éli. Próbáld ki te is ezt az elképesztően hasznos és relaxáló sportot, hiszen az alapokat nem nehéz elsajátítani, és nem kell hozzá semmilyen drága felszerelés.

A jóga jótékony hatásai

Jóga stresszoldáshoz

Nem csak fizikai terhelésnek van kitéve az ember, hanem érzelmileg is sok stressz érhet a mindennapokban. Szánj időt a nyugalomra is! Heti néhány alkalommal lazulj el! A stresszoldásnak rengeteg módja van, és embere válogatja, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb egy-egy ember számára. Az érzelmi és fizikai stresszoldás egyik legjobb módja a jóga. Azok, akik rendszeresen jógáznak, sokkal könnyebben kezelik a mindennapok gondjait, és ellenállóbbak mind fizikailag, mind lelkileg. Ez a remek sport segít összehangolni a tested, a lelked és a szellemed.

Stresszoldás jógával

(KamaszPanasz)