nyár
#Mozgás

Tartsd magad fitten!

2015.05.22.
1 perces olvasási idő

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

A felmérésben testvéreket és ikertestvéreket vetettek alá logikai, térbeli, verbális, globális és még sokféle intelligencia vizsgálatának. Kiderült, hogy a megvizsgáltak közül azok teljesítettek jobban, akik jobb kondiban voltak. Így bebizonyosodott, hogy az edzettség a 15-18 éves fiatalokat elősegíti a jó teszt megírásában.

Most, hogy nyakunkon a nyár, a fiatalok a szabadban is formába lendülhetnek például:

Játékkal

A játék nem csak a gyerekeknek való, mert rengeteg tevékenység van ami lehetővé teszi, hogy miközben jól érzed magad a barátaiddal, csapatjátékot tanulj, javítsd a versenyképességedet, új dolgokkal ismerkedj meg és javíts az erőnléteden.

Gólt lőni egy meccsen, kosarat dobni vagy akár egy trambulinon ugrálni nem csak remek szórakozás, de jó testedzés is.

Azok a fiatalok akik valamilyen versenysportot űznek, megismerhetik saját testüket és korlátaikat és még ösztöndíjat is nyerhetnek.futás

Házimunkával

Kötelességetek segíteni a szüleiteknek: a kerti munka vagy egyéb tennivalók a ház körül meglepően jó testedzés lehet. Csináld a régi módi szerint: kapcsold ki a motoros fűkaszát, használj inkább kézi kaszát!

Séta, biciklizés és futás. Bárhová is kell menned, próbálj elszakadni a közlekedés automatizált formáitól: ha van időd és kivitelezhető, inkább sétálj, vagy kocogj az uticélodhoz. Vagy ha nagyobb távolságokról van szó, bicajozz!

Strandolással

Ezalatt nem azt értjük, hogy egy napos strandon heveréssz, hanem próbálj ki olyan sportokat mint a strandröpi, esetleg a vízilabda, vagy tanulj valami izgalmasabbat például szörfözni.

Túrázással

Ez egy másik remek módja a formába lendülésnek melyet barátaiddal vagy a családoddal is csinálhatsz. Fiatalok összeülhetnek és rendezhetnek egy, esetleg többnapos túrákat, vagy jelentkezhetnek hasonló eseményekre a suliban, vagy egyéb helyeken.

Tehát kreatív edzéssel fittebb és egészségesebb lehetsz, és ki tudja, talán még az eszed is jobban vág majd!

(M. Á. healthcare9.com)