Mozgás, úszás

#Mozgás #úszás

18 db cikk a témában

#úszás
2021.07.06.

Az úszás jót tesz az egónknak is

Az úszás nem csak az egyik legegészségesebb mozgásforma, hanem számos egyéb pozitív hatása van. Egy norvég tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy az úszás a kondin felül az önbizalmat és a koordinációs képességet is jelentősen javítja.

Érvek az úszás mellett
#úszás
2021.06.09.

Érvek az úszás mellett

Az úszás során gyakorlatilag az összes izomcsoport dolgozik anélkül, hogy ízületeinket vagy ínszalagjainkat túlterhelnénk. Ha tehát van pár kilód, amit szívesen izomra cserélnél, ám viszonylag kevés, de annál kímélőbb edzésre vágysz, az úszást pontosan neked találták ki.

#kardio
2019.08.18.

Pörgesd fel magad kardio programmal!

A kardio gyakorlatok célja a keringési-légzési állóképesség növelése, és korántsem olyan bonyolultak, mint amilyennek az első hangzásra tűnhet. Tulajdonképpen olyasmi, mint az aerobic. Ismerős? Ezt a szót biztosan már milliószor hallottad.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#Kapás Boglárka
2016.06.06.

Kapás Boglárka: Az úszás megtanít az életre

Lassan az egész világ olimpia-lázban ég, hiszen néhány hónapon belül kezdetét veszi a riói olimpia, ahol Magyarország csapatát erősíti Kapás Boglárka, Európa-bajnok úszónk is. A sportolás fontosságáról, a felkészüléséről, valamint a sport és a táplálkozás egyensúlyáról beszélgettünk vele.

#sport
2016.05.08.

A futás vagy az úszás a jobb?

A futás és az úszás egyaránt kiváló módja a mozgásnak. Ha választani akarsz, vedd figyelembe az egészségügyi és az edzési céljaidat. A futás és úszás egyaránt javítja a keringést, és erősíti a testet. Futás során a kalóriák gyorsabban égnek, emellett növeli a csontsűrűséget is. Az úszás kíméletesebben, de az egész testedet megmozgatja. Összeszedtük az érveket és ellenérveket.

#úszás
2016.01.20.

Extrém zsírégető sport: az úszás - Edzésterv tippek

Az úszás az egyik legjobb módszer az anyagcsere fokozására és a kalóriaégetésre. Mivel a legkevesebb megterhelést jelenti az ízületeknek és a csontoknak, ezért sérülések esetén is folytatható. Hatalmas előnye, hogy időjárástól, évszaktól függetlenül végezhető, így csakis a saját kitartásodon múlik, hogy hányszor mész el mozogni.

#sport
2015.10.27.

Súlyemelés 13 évesen?

Tizenhárom éves vagyok és súlyemelő szeretnék lenni. Nem túl korai elkezdeni? Mire kell figyelnem?

#úszás
2015.07.03.

Úszd le a felesleget!

Az uszoda lehet, hogy nem a legelső hely, amire gondolsz, ha formába szeretnéd magad hozni, vagy karcsúsodásra vágysz, de talán annak kellene lennie. Nincs még egy olyan mozgásforma, amely több kalóriát égetne, jobban serkentené az anyagcserét anélkül, hogy igénybevételnek tennéd ki az ízületeidet, mint az úszás.

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#víz
2015.05.16.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!

Amint az időjárás melegre fordul, mindenki szeretne vízparton, vagy legalábbis víz közelében lenni. Tény és való: a parton, vagy a medence szélén lenni, majd néha-néha megmártózni, tökéletes feltöltődést jelent.

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.

#sport
2014.11.19.

Hit nélkül nem megy - interjú Szilágyi Liliánával

18 évesen a nagymedencés versenyidőszak után minden hazai válogatott úszót megelőzve vezeti 50, 100 és 200 méter pillangón is a női magyar ranglistát, mi több, a 200-on Nankingban (az ifjúsági olimpián) elért kiemelkedő teljesítményével a világranglistán a harmadik helyet foglalja el. Hogyan töltődik fel? Hogyan lendül át a holtponton? Milyen érzés a dobogó tetején állni? Szilágyi Liliánával beszélgettünk.

#risztov éva
2012.08.10.

Risztov Éva: egyszer minden elérhető

Nagyon sokat készültem, azt mondtam az Eb-n, hogy 2012 az én évem lesz, de nem gondoltam volna, hogy a nyár végére sikerül ekkora eredményt elérnem, így fogom lezárni ezt a szezont - mondta a Londonban zajló Olimpiáról aranyéremmel hazatérő Risztov Éva.