Mozgás, biciklizés

#Mozgás #biciklizés

17 db cikk a témában

Tippek a biztonságos biciklizésért
#bicikli
2023.08.01.

Tippek a biztonságos biciklizésért

A kerékpározás kellemes és élvezetes sportnak számít, de ne feledkezz el a megfelelő védelemről! Ahhoz, hogy eredményes és biztonságos sportot végezz, kövesd tanácsainkat!

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?
#kerékpár
2022.12.14.

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a középiskolás korú lányok még a fiúknál is kevesebbet mozognak és ez károsan hathat az egészségükre. Figyelve az elektromos roller és kerékpár piacának rohamos bővülését, jogos a kérdés: vajon a kényelem oltárán feláldozzuk-e a napi (legalább) 5-8 ezer lépés megtételét, amelyet minden eddigi kutatás alapvetőnek tart az egészségünk megőrzéséhez?

20 érv a biciklizés mellett
#bicikli
2022.05.26.

20 érv a biciklizés mellett

Még kisgyerekként megtanultál biciklizni, de talán néhány év után abba is hagytad. Talán késlelteted a szabadságod azzal, hogy csak azt várod, meglegyen a jogosítványod (vagy talán már meg is szerezted, de utálsz állandóan tankolni és a szüleiddel veszekedni azon, hogy ki használja az autót).

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

#kardio
2019.08.18.

Pörgesd fel magad kardio programmal!

A kardio gyakorlatok célja a keringési-légzési állóképesség növelése, és korántsem olyan bonyolultak, mint amilyennek az első hangzásra tűnhet. Tulajdonképpen olyasmi, mint az aerobic. Ismerős? Ezt a szót biztosan már milliószor hallottad.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#sport
2015.10.27.

Súlyemelés 13 évesen?

Tizenhárom éves vagyok és súlyemelő szeretnék lenni. Nem túl korai elkezdeni? Mire kell figyelnem?

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#bicikli
2014.02.25.

A merevedési zavar és a bicikli

Hamarosan itt a tavasz, ezért egyre többen pattannak kerékpárra, hogy mozgással örüljenek a természet ébredésének. Azonban kíváncsi lennék, hogy hány férfi hátrálna meg a biciklizéstől, ha hallottak volna Dr. Irwin Goldstein beszámolójáról. Hetente több mint 100 impotens férfit kezel és állítása szerint, ebből legalább 6 ember a biciklizés miatt szorul terápiára.

#sport
2012.09.29.

Hogyan biciklizzünk biztonságosan? - Videó

Biciklizni nem csak annyit tesz, hogy megtanulunk tekerni vele - a közlekdési szabályok ismerete legalább annyira fontos. A KamaszPanasz Palágyi Istvánt, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának vezető főtanácsosát kérdezte a biztonságos kerékpározásról.

#sport
2012.08.04.

Rebeka kipróbálja: egy hét két keréken

Nyáron rengeteg ember pattan biciklire, és nemcsak azért, mert úgy gondolják, hogy ez remek testmozgás, ráadásul kinek lenne kedve a buszon ülni, amikor két keréken pillanatok alatt ott tudunk lenni bárhol? A következő héten Rebeka nem máshová indul, mint a Balatonhoz, a szépen kiépített bicikliutakon fogja megtenni kedvenc járgányával a körülbelül 350 kilométert, élményeiról a Rebeka Kipróbálta blogban számol be.

#edzés
2012.03.29.

A testmozgás azonnal hat a génjeinkre

Már egyetlen edzés is elég ahhoz, hogy pozitív üzenetet küldjünk a génjeinknek. A mozgással szinte azonnal aktiválunk olyan géneket, amelyek az izomtónus növelésére ösztönzik a testünket.