Mozgás, biciklizés

#Mozgás #biciklizés

20 db cikk a témában

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?
#kerékpár
2022.12.14.

Elektromos kerékpár: jó hatással van-e az egészségre?

Egy korábbi kutatás kimutatta, hogy a középiskolás korú lányok még a fiúknál is kevesebbet mozognak és ez károsan hathat az egészségükre. Figyelve az elektromos roller és kerékpár piacának rohamos bővülését, jogos a kérdés: vajon a kényelem oltárán feláldozzuk-e a napi (legalább) 5-8 ezer lépés megtételét, amelyet minden eddigi kutatás alapvetőnek tart az egészségünk megőrzéséhez?

20 érv a biciklizés mellett
#bicikli
2022.05.26.

20 érv a biciklizés mellett

Még kisgyerekként megtanultál biciklizni, de talán néhány év után abba is hagytad. Talán késlelteted a szabadságod azzal, hogy csak azt várod, meglegyen a jogosítványod (vagy talán már meg is szerezted, de utálsz állandóan tankolni és a szüleiddel veszekedni azon, hogy ki használja az autót).

Tippek a biztonságos biciklizésért
#bicikli
2022.04.25.

Tippek a biztonságos biciklizésért

A kerékpározás kellemes és élvezetes sportnak számít, de ne feledkezz el a megfelelő védelemről! Ahhoz, hogy eredményes és biztonságos sportot végezz, kövesd tanácsainkat!

#nyár
2021.06.21.

A nyár 5 legjobb sportja

A nyári szórakozás nem csak a bulikról, a sütögetésről, és a rövid ruhákról szól. Nyáron lehetőségünk van arra is, hogy a szabadban, friss levegőn sportoljunk, ám a hatalmas forróságban figyelnünk kell a megfelelő hidratációra is.

#hobbi
2021.06.12.

Edzés és hobbi: hogyan végezheted egyszerre?

Mi lehetne jobb kedvcsináló az erősítő gyakorlatokhoz, mint ha egy olyan cselekvéssel párosítod őket, amit szeretsz? Íme, néhány ötlet, hogy hogyan tudnál mozogni olyan szabadidős tevékenység alatt, amikbe – reméljük - a te hobbid is beletartozik.

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

#kardio
2019.08.18.

Pörgesd fel magad kardio programmal!

A kardio gyakorlatok célja a keringési-légzési állóképesség növelése, és korántsem olyan bonyolultak, mint amilyennek az első hangzásra tűnhet. Tulajdonképpen olyasmi, mint az aerobic. Ismerős? Ezt a szót biztosan már milliószor hallottad.

#sport
2016.08.05.

A valaha volt 10 legfurább olimpiai sportág

A mai napon kezdetét veszi a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiroban. Az olimpia lázában égve összegyűjtöttük a 10 legfurább sportágat, amely valaha szerepelt a repertoárban, ám ma már nem találkozhatunk vele. Egyesek meglepődhetnek ezeken a kissé értelmetlennek tűnő tevékenységeken.

#sport
2015.10.27.

Súlyemelés 13 évesen?

Tizenhárom éves vagyok és súlyemelő szeretnék lenni. Nem túl korai elkezdeni? Mire kell figyelnem?

#deszkázás
2015.09.14.

A gördeszkázás szabályai

Van valami tagadhatatlanul jó dolog a gördeszkázásban. Valójában ez egy életstílus, amelynek azonban ugyanúgy megvannak a sajátos szabályai, mint más sportágaknak. Azt, hogy mire kell vigyáznod, és hogy milyen óvintézkedéseket kell tenned mielőtt deszkázni mész, cikkünkből megtudhatod.

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#bicikli
2014.02.25.

A merevedési zavar és a bicikli

Hamarosan itt a tavasz, ezért egyre többen pattannak kerékpárra, hogy mozgással örüljenek a természet ébredésének. Azonban kíváncsi lennék, hogy hány férfi hátrálna meg a biciklizéstől, ha hallottak volna Dr. Irwin Goldstein beszámolójáról. Hetente több mint 100 impotens férfit kezel és állítása szerint, ebből legalább 6 ember a biciklizés miatt szorul terápiára.