Mozgás, téli sport

#Mozgás #téli sport

19 db cikk a témában

Hogyan fuss télen?
#tél
2024.01.21.

Hogyan fuss télen?

Tudtad, hogy a hideg időben való futás elűzi a téli depressziót, energiával tölt fel, illetve garantálja, hogy jó formában kezdd a fürdőruha szezont? Íme, a legfontosabb szabályok, melyeket betartva élvezni fogod a futást!

Síelni készülsz? Íme, néhány jó tanács
#sportbaleset
2023.12.30.

Síelni készülsz? Íme, néhány jó tanács

Nagyon kedvelt téli sport a síelés és a snowboardozás, ám ezek űzése közben rengeteg sérülés veszélye áll fenn, ha nem tartod be a biztonsági óvintézkedéseket.

A téli sportsérülések megelőzése
#síelés
2023.12.23.

A téli sportsérülések megelőzése

Azok számára, akik szeretik a téli sportokat, az egyik legrosszabb dolog, ami történhet, hogy megsérülnek a mozgás közben. Noha bizonyos dolgok ellen nem tehetünk semmit (pl. hóhiány), rengeteg olyan dolog van, amivel megakadályozhatjuk, hogy megsérüljünk.

Sportolj hidegben is! Melegen ajánljuk
#sport
2023.12.18.

Sportolj hidegben is! Melegen ajánljuk

"Ilyen hidegben a kutyát is bűn kiengedni, nemhogy futni menni!" - Ismerősen hangzik? Pedig a kifogások ideje lejárt! Érrendszerünk és vérkeringésünk számára a hideg levegő kedvez leginkább.

Kocogás a téli depresszió ellen
#tél
2023.12.08.

Kocogás a téli depresszió ellen

A boldogság ingyen van, de meg kell dolgozni érte - lényegében így foglalható össze a gyakorló pszichológus, családterapeuta több éves, a pozitív pszichológia kutatásában szerzett tapasztalata, amelyet sokaknak - különösen mostanság, a téli depresszió időszakában - tanácsos fontolóra venni, miközben reggelente kényszeredetten kikecmeregnek a jó meleg ágyból.

Beteg vagy? Edzés helyett irány az ágy!
#megfázás
2023.12.03.

Beteg vagy? Edzés helyett irány az ágy!

Az ősz-tél közismerten a nátha és az influenza szezonja. A rendszeres mozgással ugyan védettebbek lehetünk az ilyen jellegű betegségekkel szemben, ám ha valaki megbetegedett, az intenzív testmozgás akár még árthat is. Dr. Kósa Éva, belgyógyász-angiológus az elővigyázatosságra hívja fel a figyelmet.

Téli sportok, amiket érdemes kipróbálni
#téli sport
2023.11.23.

Téli sportok, amiket érdemes kipróbálni

Ahelyett, hogy a kanapén ülve, chipset rágcsálva egész nap a TV-t néznéd, itt az ideje, hogy kipróbálj néhányat a téli sportok közül. Nem csak a friss levegő tesz jót a szervezetednek, de a téli mozgásformák az egyensúlyodat is fejlesztik és izmot is építhetsz velük.

Hogyan maradj fitt hideg időben is?
#fitness
2023.11.04.

Hogyan maradj fitt hideg időben is?

A hideg évszakokban nehezen vesszük rá magunkat, hogy a szabadban sportoljunk, pedig a vérkeringésnek és érrendszernek a hidegben végzett mozgás kedvez leginkább. Az alacsony hőmérséklet tehát mégsem elég ok arra, hogy ne tartsd magad kondiban!

A jégkorongozás veszélyei
#jégkorong
2023.03.14.

A jégkorongozás veszélyei

Megállás nélküli, gyors és akciódús csapatjáték: a hoki az egyik legizgalmasabb sport. Országszerte léteznek ligák fiataloknak és felnőtteknek egyaránt, szóval nem számít, hogy milyen szinten vagy, a közeledben biztosan van egy csapat, amiben játszhatsz.

Mozogj a téli depresszió ellen!
#életmód
2022.12.21.

Mozogj a téli depresszió ellen!

Itt a hideg, a sötétség, ami könnyen szorongáshoz, sőt akár depresszióhoz vezethet. Darabos Balázs, az Oxygen Wellness Indoor Cycling üzletágvezetője a mozgás antidepresszáns hatására hívta fel a figyelmet.

#hó
2020.01.13.

Hóra fel!

A hideg időjárás is rengeteg mókával járhat, akár valami szabadtéri dolgot csinálsz, akár csak egy könyvet olvasol otthon egy pokrócba bugyolálva magad. De van néhány dolog, amire fel kell készülnöd!

#életmód
2019.12.27.

Sportolj a téli szünetben is!

Vége a karácsonyi lakomáknak, és szembesültél az eredményével? Hogy könnyen leadhasd a felszedett kilókat, sportolj a téli szünetben is!

#hoki
2016.01.28.

Biztonsági tanácsok hokizáshoz

A hokiban a legtöbb időt a jégen töltöd, ezért fontos, hogy megtanulj jól korizni mielőtt belevetnéd magad a játékba. Fontos a meccs előtti alapos bemelegítés és a megfelelő védőfelszerelés is.

#hoki
2015.12.13.

Milyen a jó hokifelszerelés?

A lendületes és akciódús csapatjátékával nem véletlenül a jégkorong az egyik legizgalmasabb sport. Nagyszerű módja a testedzésnek és emellett remek ifjúsági és felnőtt program. Viszont bármennyire is szórakoztató, a hoki elég nagy kockázattal jár, könnyen végződhet sérüléssel. Ahhoz, hogy minél jobban bebiztosítsd magad a sérülések ellen, kövesd a következő javaslatokat!